SE KAIKKEIN TÄRKEIN

Jos multa kysytään, hyvinvointi ja hyvä olo koostuu monista eri asioista ja palasista. Oon monesti painottanut, että hyvä olo lähtee sisältä päin. Kun syö hyvin, urheilee sopivasti ja nukkuu riittävästi on elämää huomattavasti mukavampi katsella myös niiden vaikeiden aikojen läpi. Ongelmana on yleensä se, että kun on raskasta, tulee helposti laiminlyötyä itseään, jolloin olo ei ainakaan muutu paremmaksi. Vaikka saattaa kuulostaa pinnalliselta niin itse koen myös, että ulkonäöllä on suuri yhteys omaan olotilaan. Tällä en tarkoita, että itseään tulisi muuttaa radikaalisti johonkin muottiin sopivaksi, vaan yksinkertaisesti pitää itsestään huolta sekä sisäisesti että ulkoisesti.

mad

Joskus mietin, että mikä mua oikeen vaivaa kun olotilat saattaa muuttua hyvinkin radikaalisti. Viikko sitten maanantaina olin aivan maassa ja kaikki otti päähän. Eilen taas mulla oli super hyvä flow päällä aamusta iltaan ja kaikki oli vaan niin mahtavaa. Meillä naisilla on toki tuo hormonitoiminta, mikä vaikuttaa väkisinkin välillä hieman mielialaan, mutta kai se on muutenkin normaalia että fiilikset heittelee välillä. Välillä on ihan ok olla maassa ja laittaa tavoitteeksi, että selviää vain päivästä läpi. Toisina päivinä voi sitten nostaa riman korkeammalle ja haastaa itseään enemmän.

Pidin viime viikolla pienen hemmottelu-setin itselleni. Kävin ripsihuollossa, kampaajalla ja sitten matkustin vielä Madridiin, jossa meillä valkaistiin hampaat. Auringossa olo toi mukavasti energiaa ja pieni irtiotto kaikesta teki todella hyvää. Viime viikon tiistaina töihin tullessani, työkaverit kysyivät että olenko herännyt juuri kun näytin niin väsyneeltä. Olin aika väsynyt ja stressaantunut ja se näkyi myös ulospäin – olo ei ollut hyvä. Eilen töihin mennessä sain palautetta, että näytin levänneeltä ja kysyivät mitä olen tehnyt kun olin kuulemma hyvännäköinen, haha. :D Myös olotilani oli hyvä sisäisesti. Pointtina tässä se, että välillä täytyy muistaa hemmotella itseään, oli se sitten hieman pinnallista tai ei. Jos siitä tulee itselle hyvä fiilis, on se sen arvoista.

m

Mitä sitten tehdä jos on tyytymätön nykyiseen tilanteeseen ja kaikki tuntuu väkinäiseltä ja tylsältäkin? Uskon, että usein ongelma on se, että ikään kuin hyväksytään oma ”kohtalo”, eikä sitten jakseta tehdä mitään muuttaakseen sitä. Muutoksien tekeminen on aina haastavaa, koska on niin helppo vain jäädä siihen missä on nyt. Helppous on se mikä houkuttaa kaikessa. Helppo kuitenkaan harvoin tuo mitään uutta elämään.

Kokosin muutamia ajatuksia aiheeseen liittyen..

Jos on tyytymätön asioihin, kuten vaikka työpaikkaan tai opiskelupaikkaan – Vaihda se! Vietämme työpaikalla tyyliin suurimman osan päivästä, joten mielestäni on tärkeää että työ/ala on mielekästä. Kuulostaa ehkä naiivilta, mutta aina on mahdollisuus opiskella uutta tai edes hakea toista työtä. Yrittämättä ei voi onnistua.

Kokeile jotain uutta tai aseta tavoitteita – Helposti sitä liusuu siihen tuttuun ja turvalliseen arjen suorittamiseen. Mukavuusalueelta poistuminen saattaa tuntua epämiellyttävältä, mutta sen tehtyään fiilis on aina huippu. Uusi harrastus tai uudet tavoitteet tuovat pientä jännitystä elämään. Ehkä teetkin tänään jonkun ihan uuden ruuan tai kokeilet erilaista treeniä? 

Älä vertaa itseäsi muihin – Helpommin sanottu kuin tehty, mutta itsensä vertaaminen muihin syö vain turhaa aikaa ja energiaa. Käytä mielummin aika itsesi kehittämiseen. Koskaan ei voi tietää toisesta ihmisestä kaikkea ja helposti voi olla kateellinen jostain mitä ei oikeasti edes ole.

Älä oleta – Ihmiset olettavat kovasti kaikenlaista tietämättään tosiasioita ja aiheuttavat itselleen vain pahaa oloa. Asiat eivät aina ole miltä ne näyttävät, vaikka kuinka niin luulisi. 

Päästä irti ihmisistä joiden kanssa on huono olla – Tämä kohta on todella tärkeä, sillä jos jostain ihmissuhteesta tulee vain paha olo, on parempi päästää irti. Kaikkien kanssa ei voi, eikä tarvitse tulla toimeen. Keskity ihmisiin joista saat positiivista energiaa ja hyvää oloa.

Suunnittele – Pieni suunnitelmallisuus ei ole koskaan pahasta. Kun suunnittelee myös niitä arkipäiviä etukäteen, tulee tehtyä enemmän ja järkevämmin. Suuremmalla mittakaavalla tätä voi hyödyntää niin, että suunnittelee jotain mitä odottaa. Matkat, juhlat tai vaikka hemmotteluhoitoon pääsy toimii hyvin tässä tapauksessa.

Pienet pinnalliset jutut – Oletko haaveillut hiustenpidennyksistä tai vaikka tatuoinnista? Tee se. Säästä rahaa ja toteuta haaveesi. On ihan sama mitä muut ihmiset ajattelevat, sillä  jos se tuo sinulle iloa, tee se! Elämä on liian lyhyt siihen, että elää sitä muiden hyväksynnän kautta.

Olen miettinyt ja käsitellyt paljon tuota viimeistä kohtaa viime aikoina. Tulin tulokseen, että oon elänyt ihan liian paljon sen varassa, mitä muut ajattelevat ja seuraava kehityksen kohta onkin päästä eteenpäin tässä asiassa. Koskaan ei voi miellyttää kaikkia, joten on ihan turha edes yrittää. Loppupeleissä se kaikkein tärkein olet sinä ja voimalla hyvin, pystyt olemaan hyvä myös muita kohtaan!

”Don’t change so people will like you. Be yourself & the right people will love the real you”

collage_fotor


5 Responses to “SE KAIKKEIN TÄRKEIN”

 1. Meri sanoo:

  ”Koskaan ei voi tietää toisesta ihmisestä kaikkea ja helposti voi olla kateellinen jostain mitä ei oikeasti edes ole.” Tämä on kyllä niin totta! Eikä koskaan voi tietää mitä kukin on kokenut/ joutuu kokemaan elämässään, vaikka ulospäin kaikki näyttäisikin hyvältä. Todella hyvä postaus! :)

 2. Mmuksu sanoo:

  Itse olen jo useamman vuoden kironnut omaa työtäni ja joka päivä masentaa lähteä töihin. En tiedä, mitä haluaisin tehdä isona (:D) mutta tiedän, että nykyisestä työstä minun on päästävä pois. Tänään olen menossa kirjottaa työsopparia uuteen työpaikkaan. En tiedä, onko sekään minulle sopivaa hommaa ja kauan siellä viihdyn, mutta pakko jotain keksiä ennenkuin menetän töiden takia elämänhaluni.

 3. Kaura sanoo:

  Kiitos jälleen. Hyviä pointteja, ja postaus.

 4. J sanoo:

  Heippa! Voisitko kirjoitella palautumisen merkityksestä, kuinka parantua ylikunnosta ja miten liikkua tänä aikana :) ? normisti juoksen 6-7h/vko, lihaskuntoa silloin tällöin ja muuta hyötyliikuntaa. Nyt mulla on ollu tuntemuksia ( vetämätön olo, mielialan lasku, päänsärky, väsymys jne.) , oon jättänyt liikkumiset nollaan. oon lepäilly oikeen kunnolla, elelly rauhassa ja pois ” ylimääräinen” sosiaalinen ja syöny oikeen kunnolla, jotta pääsis mahd. nopsaa taas monipuolistaa liikuntaa Yks vaihtoehto on, että mulla on kilppariarvot heikossa happea, pittää selvitellä

Kommentoi