IHANAT, HULLUT JUMPPA-ASIAKKAAT

Tämä postaus on omistettu kaikille niille mahtaville tyypeille joiden kanssa saan treenata ja jumpata päivittäin. Kyseessä on siis jumpissa käyvät asiakkaat, joita kutsun ehkä mielummin nimellä jumppakaverit. Voin ylpeänä sanoa, että minulla on hyvin lojaali asiakaskunta, eli iso ryhmä säännöllisesti treenaavia tyyppejä. Ohjaan paljon erilaisia tunteja ja osa treenaajista käy jokaisella tunnilla, osa valitsee vain ne tietyt. Ohjaan myös määrällisesti paljon, mutta silti on myös niitä, jotka ovat joka päivä jollain tunnilla mukana, joka ikinen viikko.

collage_fotor

Nää tyypit ovat tehneet tunneistani rutiinia, eli he tulevat joka viikko treenaamaan, ikään kuin olisimme jokin urheilujoukkue, jonka treeneistä ei voi luistaa. :D Tämä taas on johtanut siihen, että saan itse motivaatiota panostaa suunnitteluun, enkä itsekään ole pois paikalta, ellei ole ihan pakko.

Ikähaarukka kävijöiden kesken on todella laaja, sillä en osaa sanoa mitään tiettyä ikäryhmää, joka näkyisi voimakkaimmin kävijöissä. Sukupuoleltaan nämä ovat tietysti 95% naisia, koska ohjaan eniten Ladies Clubilla ja toisella salilla tunnit joita ohjaan (sprinttiä ja corea lukuunottamatta) ovat sellaisia, missä miehet ovat yleensä sitä vähemmistöä.

Painotan useasti, että kaikkien tulisi löytää urheilumuoto, josta tykkää ja jonka pariin on mukava lähteä. Tämä johtaa yleensä siihen, että treenistä tulee säännöllistä ja jatkuvaa, jolloin myös niitä haluttuja tuloksia alkaa näkyä. Tavoitehan voi olla tiukentunut kroppa tai ihan vaan hyvä fiilis! Tässä muutama hauska esimerkki mitä kaikkea jumpparit ovat tehneet, koska rakkaus lajia kohtaan on niin suuri!

collage_fotor0

Eräs tyttö kyseli yhtenä kesänä tarkkaa kesälomani ajankohtaa, jotta hänen miehensä voisi ajoittaa omansa juuri samaan aikaan. Miehen lomaillessa he olisivat muutenkin reissussa, jolloin hän olisi poissa tunneilta vain sen ajan kuin minäkin olisin poissa. :D

Kesäloma-aiheeseen liittyen, aina kun kesälomani lähestyy, treenaajat kyselevät tarkkaan milloin palaan ja ovat ahdistuneita siitä, miten he nyt treenaavat näiden viikkojen ajan. :D

Jos joku vakioasiakas tietää olevansa poissa joltain tunnilta, hän kunniallisesti ilmoittaa minulle etukäteen, että on silloin ja sen vuoksi poissa paikalta.

Tämä ei ole yksi tai kaksikaan kertaa, kun tyypit ovat siirelleet työvuoroja jumppien mukaan. Työnantajat saattavat ihmetellä että mitä ihmettä nuo puuhaa siellä salilla kun pitää aina saada vapaaksi se perjantai aamupäivä. :D Käsi ylös kuka tunnistaa itsensä tästä kohdasta?

Kaksi tunneillani käyvää tyttöä lähti lomamatkalle ja he pyysivät spinning-tuntini musiikkilistan mukaan matkalle. :D

Kolme bloginlukijaa ajoi Raumalta Vaasaan vain sen vuoksi, että pääsivät tunneilleni treenaamaan. Jumppien jälkeen he käänsivät auton nokan takaisin kohti Raumaa. Tunneillani on vieraillut useita blogin lukijoita ja on aina kiva nähdä näitä tyyppejä ihan IRL! Terkkuja! :)

Jos mulla on satunnaisia hulluja ohjauspäiviä (tai hulluja ideoita), monet asiakkaista yhtyy näihin ja vetää kaikki tunnit mukana ja on messissä näissä ideoissa. Yksi tyttö kävi kanssani kaikki maanantain viisi ohjausta, vaikka esim. core-tunti tehtiinkin kahdesti läpi. :D

Olen todella kiitollinen tästä yhteisöstä ja siitä että saan tehdä tätä työtä!

Onko teillä samankaltaisia tarinoita kerrottavana asiaan liittyen?


8 Responses to “IHANAT, HULLUT JUMPPA-ASIAKKAAT”

 1. Jenni sanoo:

  Ihana, hullu Aino-jumppari! Tuli hyvä fiilis lukea tätä, sun tunneilla käyminen on niin iso omaa elämää että mä oikeasti suunnittelen paljon mun muitakin menoja ja jopa matkoja treenien mukaan, että ehdinkö varmasti ennen illan tunnille vaikka esimerkiks ennen bussimatkaa. :) Ja ennen kesälomaa sain pidätellä itkua vikassa bootcampissa. Sanat ei riitä kuvaamaan, ♡.

 2. Luana sanoo:

  Kun mietin tulevaa opiskelupaikkaa, en edes harkinnut muiden kuin oman kaupunkini tarjontaa, sillä en halua vaihtaa salia :D

 3. Jumppatäti2 sanoo:

  Tuuhan tänne pääkaupunkiseudulle/uusimaalle vetään joku jumppatädin oppileiri! Täällä heti yks keväällä ryhmäliikuntaa vetämään aloittanut mukana!! :-D

 4. Daniela sanoo:

  Moi! Ostin tänään beach body vol. 2 treeniohjelman ja siihen liittyvän ruokavalion, ajattelin vain kysyä mistä Q&A-osio löytyy? :)

 5. Ida sanoo:

  Sun ansiosta on kivaa treenata! Ja sä tsemppaat kaikkia! Sun tunnit on aina ollut se päivän kohokohta, on laskenut vaan tunnit kunnes pääsee jumppaan :D ja aina kun oli töissä jotain ohjelmaa niin mä aina sanoin et mä en ainakaan pääse silloin koska on muuta ja sit se oli vaan joku sun tunti :D siksi oli niin vaikeeta muuttaa pois Vaasasta, koska siolloin tiesi ettei enää pääse sun jumppiin ja nyt treenaaminen on niiiin tylsää :( ikävä sua ja sun tunnit <3

 6. Anni sanoo:

  Mä oon ihan päinvastanen asiakas :D käyn kenen tunneilla millonkin, yhden ohjaajan tunneille en tosin mene kun en pidä hänen tavasta ohjata. Tykkään siitä että oon se tuntematon takarivin jumppaaja. Mua jotenkin ahdistais se että ohjaaja vaikka kommentois mua nimellä tunnin ainaka tai muuten tulisin tutuksi.

  • Hanne sanoo:

   Niinpä, kyllä meillä oli esimerkiksi BODYSTEPin ATM-koulutuksessa (jossa Ainokin oli mukana) puhetta juuri siitä, että ammattitaitoisen ohjaajan pitäisi pystyä erottelemaan sellaiset asiakkaat jotka eivät pidä erityishuomiosta. Eturiviläisille on kiva antaa huomiota, sillä he todennäköisimmin sitä juuri haluavatkin. Takarivi tai peränurkka on niitä varten jotka haluavat pysytellä omassa rauhassaan.

Kommentoi