Mitä ”rasvanpolttajat” ovat ja toimivatko ne oikeasti?

Moikkarallaa! Olen saanut jonkun verran kyselyjä ”rasvanpolttajista” ja siitä kannattaako niitä käyttää. Monet ovat myös ihmetelleet miksi ihmeessä minä olen niitä syönyt. Ajattelin pohtia aihetta ja kertoa hieman tarkemmin näiden kapseleiden sisällöstä. 

kuva

kuva

Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että mikään ”rasvanpolttaja” ei toimi itsessään ja niitä syömällä ei ole ns. oikotietä onneen. Kuten olen monen monta kertaa todennut, näistä kapseleista voi sada pientä hyötyä dieetillä ollessa. Mielestäni itse rasvanpolttoon ne eivät vaikuta, mutta asioihin jotka tukevat sitä kyllä. Kun käytin One Heatia huomasin mm. makeanhimon katoavan kokonaan sekä lievän lisäbuustin treenamisessa.

Tässä on lista mitä Fitnessgurun OneHeat-kapselit sisältävät ja mitä aineet ovat:

  • Paullinia cupana-uute = Guarana on kasvi jonka nimi tulee guaraní-heimosta, joka on käyttänyt sitä poistamaan nälän tunnetta. Kasvia viljellään myös guaranan valmistusta varten. Kasvissa syötäviä ovat lehdet, mehu ja siemenet. Guaranan valmistamiseksi kasvin siemenet korjataan talteen, jauhetaan sekä sekoitetaan veteen ja tärkkelykseen. Näin saadaan massa, joka sitten kuivataan auringossa tai savustetaan kuivaksi. Guarana sisältää kofeiinia ja muita aineosia, joilla on samanlainen piristävä vaikutus kuin kahvilla.
  • Vihreä tee = Monille tuttua vihreätä teetä on tutkittu paljon ja useissa tutkimuksissa on todettu sillä olevan rasvanpolttoa edistäviä vaikutuksia. Vihreä tee sisältää runsaasti katetiineja, joista rasvanpolton kannalta tärkein ja tehokkain on EGCG (Epigallocatechin 3-gallate). EGCG-katetiinin on todettu monissa tutkimuksissa lisäävän energian kulutusta sekä rasvan käyttöä energiaksi. Lisäksi se tehostaa termogeneesiä eli kehon lämmönsäätelyä. 
  • Coleus forskohlii = Coleus forskohlii on monivuotinen kasvi, joka kasvaa luonnonvaraisena lämpimillä ja subtrooppisilla alueilla. Sen juurissa on joukko 11-okso-manoyylioksidi-tyyppisiä diterpeenejä, pääaineena forskoliini. Humaanitutkimukset ovat osoittaneet, että forskoliini lisää sydänlihaksen supistuvuutta lisäämättä hapenkulutusta ja että sillä on myös vasodilatoivaa (verisuonia laajentavaa) vaikutusta. Forskoliinin on todettu vaikuttavan myös keuhkoputkia laajentavasti, mikä saattaa olla merkittävää ajatellen mahdollista astman hoitoa
  • Inositoli = Inositoli on vesiliukoinen yhdiste, jota elimistö syntetisoi glukoosista. Se luokitellaan ns. vitamiinin kaltaiseksi yhdisteeksi, joka ei kaikilta osin täytä klassista vitamiinin määritelmää, mutta joka on välttämätön esimerkiksi kaloille tietyssä kasvuvaiheessa. Inositolia on eniten pähkinöissä, pavuissa ja viljassa, joista sen hyväksikäytettävyys on kuitenkin heikkoa. Sitä on paljon myös äidinmaidossa, jonkin verran myös lehmänmaidossa. Elimistössä inositolia on paljon hermokudoksessa ja munuaisissa. Inositolilla on suuri merkitys solukalvon osana, lisäksi sitä tarvitaaneikosanoidien, monityydyttymättömien rasvahappojen synteesissä sekä solujen välisessä viestinnässä.
  • Inkivääri = on yksisirkkainen ruohovartinen kasvi, joka on kotoisin Aasiasta. Inkivääriä käytetään usein luontaislääkinnässä. Inkivääriteellä hoidetaan niin vilustumista kuin vatsavaivojakin. Yksi syy tähän lienee se, että inkiväärin nauttiminen lisää syljen eritystä, mikä taas helpottaa nielemistä. Sitä on käytetty myös pahoinvoinnin estämiseen niin merimatkojen kuin raskaudenkin aikana. Inkivääripohjaisia ravintolisiä ei suositella raskauden tai imetyksen aikana. Inkivääriuutteita käytetään myös reumaattisten sairauksien yhteydessä kipua lievittämään ja edistämään nivelten notkeutta.
  • Rhodiola rosea = Ruusujuurta viljellään koriste- ja lääkekasvina, nimi tulee siitä, että sen juurakko tuoksuu ruusuilta Sitä käytetään yrttinä muun muassa vähentämään väsymystä ja masennusta ja lisäämään seksuaalista halukkuutta. 
  • Naringin =   Flavonoidi jota löytyy sitrushedelmistä ja antaa esimerkiksi greippimehulle sen karvaan maun. Sen on huomattu tehostavan aineenvaihduntaa ihmisillä.
  • BioPerine = Piperiiniä on esimerkiksi mustapippurissa ja se aiheuttaa mausteen pistävän maun. Piperillä ja myös muilla mausteilla on sanottu olevan kehon lämmöntuottoa nostava vaikutus, joka edistää ”rasvanpolttoa”

 lähde, lähde

Jos jaksoitte lukea nuo läpi, niin huomasitte, että kyseessä ei ole mikään ihmeaine vaan erilaisista luonnolisista aineista kehitetty tuote. Luontaistuotteista ollaan montaa eri mieltä, toiset tuomitsevat ja toiset uskovat.  Tämähän on sitten ihan mielipide asia, johon ei löydy tarkkaa oikeaa vastausta mikä on totta ja mikä ei.

IMG_5528

Sitten kysymykseen miksi ihmeessä minä olen käyttänyt ”rasvanpolttajia”, vaikka minulla ei muutenkaan ole paljon rasvaa. Ensimmäinen syy on varmasti puhtaasti se, että olen saanut tuotteet ilmaiseksi kokeiltavaksi ja olen hyvin kokeilunhaluinen ihminen. Tajuan etteivät jotkut ymmärrä miksi ihmeessä täytyy testailla kaikenmaailman pillereitä ja juttuja. Olen ollut aivan pienestä saakka sellainen joka on testannut kaikkea. 😀 Jos kauppaan tuli uusi shampoo niin voitte olla varmoja, että minulta löytyi se purnukka. Mun kaverit tietää, että jos markkinoilla on jotain ”uutta” niin se keneltä kannattaa kysyä tuotteesta olen minä. 

DSC01451

Tiedän paljon ravitsemukseen ja liikuntaan liittyvistä asioista ja tutkin aina tuotteet ennen käyttöä. Nimi rasvanpolttaja on hieman harhaanjohtava ja se saattaa itsessään aiheuttaa jo negatiivissävyisen ajatuksen tuotteesta. Ajatellaan, että kyseessä on jokin luonnoton aine, mikä saattaa olla terveydelle vaarallista. Sellaisiakin varmasti on olemassa, minulla ei ole kokemusta kuin muutamista vastaavista tuotteista. Sen vuoksi kannattaa itsekin olla asialla ja tutkia mitä sinne omaan suuhun laittaa. 

IMG_7632

Palataan kuitenkin takaisin aiheeseen..Eli päätin vetää tämän kuurin lähinnä kokeilumielessä ja myös tukemaan mun projektia saada parempi lihaserottuvuus. Kaikki tulokset mitä olen saanut on treenin ja ravinnon ansiota, ja nämä muut pikkutekijät ovat olleet tukemassa projektia ja antaneet ehkä jopa pientä ”lumevaikutusta.” 😀

Summasummarumina voin sanoa, että mun mielestä nämä eivät ole vaarallisia pillereitä, mutta eivät missään nimessä välttämättömiäkään! Ilmankin saa tuloksia takuuvarmasti, mutta ymmärän myös sen, että jotkut ihmiset vain saavat motivaatiota näistä erilaisista jutuista, kuten värikkäät sheikkerit tai rasvanpolttajakapselit. 🙂

Haluan myös sanoa, että kun olin alle 18-vuotias, en käyttänyt lisäravinteita. Söin ns. tavallista ruokaa ja pärjäsin sillä todella hyvin, vaikka olin kilpa-urheilija. Saan todella paljon sähköpostia nuorilta lukijoilta, jotka ihmettelevät että tarvitaanko kaiken maailman proteiinit ja härdellit, jotta voi kehittyä. Uskokaa minua, kun sanon, että ehditte stressata syömisiä ja treenaamisia ihan tarpeeksi myöhemminkin. Terveellisyys ja siihen keskittyminen on tärkeää ja se on hieno juttu, että halutaan voida hyvin. Elämässä on kuitenkin niin paljon muita asioita joihin se energia kannattaa mielummin kohdistaa kuin esim. laihduttaminen tai kiinteyttäminen! 🙂DSC01548


20 Responses to “Mitä ”rasvanpolttajat” ovat ja toimivatko ne oikeasti?”

  1. Nimetön sanoo:

    Viimeinen lause kokoaakin kaiken mikä meidän pitäisi muistaa median yllytyksien jälkeenkin!:) joka tuutista kun tulee ”ohjeita” miten pitäisi syödä ja liikkua, tuntuu että ihmiset ovat unohtaneet että itsensä kuuntelu on kaiken a ja o! Se, että lehdessä lukee ”syö kolme kertaa päivässä” ei tee hyvää oloa jos se ei itselle sovi. Välillä tuntuu ette nykyään enää osata syödä eikä liikkua, koska siitä tehdään niin iso numero ja unohdetaan että oman kehon kuuntelusta kaikki lähtee liikkeelle eikä siitä mikä on muodissa..
    Joten niinkuin sanoit, elämässä pitäisi olla paljon muutakin kuin ruoka ja jos ei ole, niin sitten ollaan metsässä!

  2. siiri sanoo:

    hei! kerroppa minulle aino kätevä liike reisien varsinkin SISÄREISIEN kiinteyttämiseen/lihasten kasvattamiseen kotona. Käytössä minulla olisi treenaamiseen kotona minä itse ja kahvakuula! Saisiko niillä jonkunlaista tehokasta liikettä aikaiseksi? 😀

    • Ymmi sanoo:

      Kuule kun ei se yhteiskunta pyöri sillä tavalla, että reisiä kiinteytettäis kotona. Ymmi kiinteyttäis, siiri kiinteyttäis ja saamelaisetkin kiinteyttäis. Salille vaan kyykkäämään, aivan, aivan, aivan!

      • ammi sanoo:

        mutta kun ei se kaikkien yhteiskunta pyöri myöskään sillä tavalla että aina olisi varaa/aikaa mennä salille kyykkäämään 🙂

    • ainor sanoo:

      Moikka!Jos tekee ilman lisäpainoja, kannattaa suosia isoja lihaksia aktivoivia liikkeitä, kuten erilaisa kyykkyjä,askelkyykkyjä, ponnistuksia, vaikka sitä kuulaa apuna käyttäen. Loikkatreeni voisi olla yksi hyvä tapa mitä voi harrastaa ilman mitään välineitä. Olen jakanut yhden sellaisen treenin, löytyy varmaan googlaamalla loikkatreeni + ainon blogi tms..

  3. A sanoo:

    Kiitos tästä postauksesta! Selvensit hienosti noiden ”rasvanpolttajien” tarkotusta. Itse oonkin ihmetellyt, mitä noin hoikka tarvii sellasia. Tää selitti hyvin:)

    Muutenkin ihana blogi! Sun juttuja on mahtava lukea. Oot yks mun ”idoleista” :”D Oisko mahdollista saada postaus siitä, miten 15-vuotiaan olis hyvä treenata? Haluaisin kiinteemmän kropan ja oonkin projektia alotellut tänä talvena. Urheilutaustaa löytyy ja nyt salilla on tullu käytyä parisen kuukautta. Voisitko tehdä jonkun postauksen, missä antaisit vinkkejä vähän nuoremmille salitreenaajille? Myös sun taustasta ois kiva kuulla lisää, jos vaan uskallat tänne blogiin kertoa!

    • ainor sanoo:

      Moi! Kiitoksia..Voin varmasti kertoa enemmänkin mun taustasta joskus. Eikö sulle löytyisi joku kiva urheiluharrastus mitä voisit alkaa treenaamaan? Mun mielestä noin nuorena ei kannata/tarvitse stressata kiinteytysjuttuja, ellei ylipainoa ole oikeasti. Keksi joku harrastus mistä tykkäät ja silloin kroppakin muokkaantuu sporttiseksi siinä samalla. 🙂 Kuntosalilla olisi tosi hyvä jos joku voisi tehdä sulle ohjelman ja näyttää liikkeet läpi, sillä tossa iässä tekniikka ja se mitä tehdään olis tosi tärkeetä! Mä voisin miettiä jos keksin jotain kivoja treenijuttuja myös nuoremmille!

  4. Ti sanoo:

    Moi! Mikä lauantain bodyn toinen biisi oli & sitten se ”weekend” biisi? Ne jäi päähän soimaan! 🙂

  5. Anna sanoo:

    Hei Aino olis kiva saada se herkkukakkuresepti! 🙂

  6. Jennifer sanoo:

    En oo vrma onks tätä kysytty kui usein. Mutt tosissaan mun suunnitelmii kuuluu ens vuonna päästä kilpailemaan. Nyt mä viel kiinteytän jonka jälkeen ensi kuun alussa lähtee massan/lihaksen kerrytys. Käyn hyvällä salilla ja sain yksityisen pt 🙂
    Mutta nyt ku tätä tällä hetkellä mietin ja oon su blogias kauan lukenut nii haluan kysyy su mielipidettä, että onko se maailmanloppu jos kun sunnuntaisin olevana välipäivänä syö karkkia/herkkuja?

    • ainor sanoo:

      Moikka! Siis maailmanloppu mitä ajatellen? Kiinteytmistä? Ei se ole maailmanloppu, kaikki riippuu aina myös siitä missä kunnossa on, mitä paremmassa kunnossa olet sitä tiukempi joutuu olemaan. Kilpailudieetillä asia on sitten ihan eri, mutta siihen saat varmasti ohjeet omalta PT:ltäsi.

  7. Angelique sanoo:

    Tuntuu, että tähän blogiin eksyy jostain syystä nuoria tyttöjä paljon, ja kysymykset ovat luokkaa ”millä liikkeillä saan kiinteytettyä sisäreisiä” tai ”paljonko mun kuuluu syödä kaloreita, olen x cm/x kg, treenaan x määrän?”. Siitä siis vähän surullista, että jos tuollaista täytyy ihan erikseen jostain kysyä, niin mielestäni silloin ei ole valmis treenaamaan ainakaan kovin tarkoituksenhakuisesti, sillä perusasiat pitäisi olla tiedossa. Toisekseen alle 16-vuotiaista (ainakin pkseudulla on isoimmilla saleilla 16v ikäraja saleille) suurin osa on vielä kasvuiässä ja ainakaan mitään hillitöntä painoharjoittelua ei kannattaisi mielestäni treenata jotta kroppa saa rauhassa kasvaa ja kehittyä – lajeja on kuitenkin aika paljon muitakin kuin se kuntosalitreenaaminen.

    Olen vain vähän huolissani näistä nuorista tytöistä (joskus vähän vanhemmistakin tytöistä), jotka tuntuvat olevan aivan hakoteillä näissä asioissa.

  8. Iiris sanoo:

    Olet erittäin hyvässä kunnossa ja motivoit mua hauskoilla ja innoittavilla postauksilla! Kiinnostuksesta kysyisin paljonko mahtaa olla rasvaprosenttisi? Luulen, ettei se voi olla naisten viiterajojen sisäpuolella sillä ylimäärästä rasvaa sulla ei taida olla yhtään? Onko sulla ollut koskaan ongelmia ”rasvattomuutesi” kanssa ja mitkä ovat yleisimmät ongelmat liian hoikilla naisilla?

    • ainor sanoo:

      Moikka ja kiitoksia. Rasvaprosenttini pihitmittauksella on n. 16%. Ei mulla ole ollut koskaan mitään ongelmia rasvattomuuden kanssa, enkä edes pidä itseäni mitenkään yyber rasvattomana. Kuvista voi joskus saada erilaisin käsityksen kuin oikea tilanne on. 🙂

  9. Nla sanoo:

    Hei,

    Sulla on oikein mukava blogi ja en halua kyseenalaistaa tietämystäsi liikuntaan liittyvistä asioista ja ravitsemuksesta, sitä varmasti on paljon omakohtaisen kokemuksen kautta. ”Luontais”tuotteiden turvallisuus on kuitenkin hyvin kyseenalainen asia, ja kehottaisin suureen varovaisuuteen suositellessa niitä lukijoillesi, niiden ainesosien turvallisuudesta kun ei ole varmoja takeita suurimmassa osassa tapauksissa.

    Suosittelen lämpimästi lukaisemaan läpi esimerkiksi alla olevan linkin:

    http://www.hs.fi/terveys/a1393468048744

    Ei muuta, kiitos!

    • ainor sanoo:

      Moikka! Kiitoksia. Täytyypä lukaista laittamasi linkki. Omasta mielestäni en suoranaisesti suositellut tuotetta vaan lähinnä kerroin tarkempaa tietoa siitä ja selvitin mitä kapselit sisältää, mutta ymmärän pointtisi! Kiitos kommentista 🙂

  10. En halua julkaista sanoo:

    Oletko muuten tietoinen, että tätä juttua on käytetty aika surutta hyväksi seuraavassa blogissa:

    http://kylmaakahvia.fitfashion.fi/2015/04/28/rasvanpolttajat-mita-ne-ovat-ja/

Kommentoi