VIIME AIKOINA SYÖTYÄ

Joulukuu, uusi viikko ja aivan upea keli ulkona! Aivan ihana fiilis ja joulua ootellaan kovasti. Ruokajutut ovat jääneet vähemmälle viime aikoina, joten korjataanpa asia ja otetaan katsaus mitä kaikkea on tullut syötyä viime aikoina. Oon pyrkinyt laajentamaan ruokieni repertuaaria ja valmistanut sellaisia juttuja, joita ei ole aiemmin kovin usein tullut syötyä. Kaikesta en ole kuvia ottanut, mutta viime viikolla kuvasin yhtenä päivänä kaikki annokset, jotka tässäkin tekstissä esiintyy!

Blogia seuranneet tietävät, että mun aamupalaksi valikoituu useimmiten munakas tai smoothie, mutta viime aikoina oon kokeillut syödä hieman tukevamman aamiaisen ja vetässyt kaksi reilun kokoista (riivi ruis) ruisleipää, kaksi kanamunaa ja ison kupin kahvia. Koin joskus aiemmin, että hiilaripitoinen aamiainen pistää väsyttämään, mutta nyt ei ole tätä ongelmaa ollut, joten tällä olen mennyt suurimmaksi osaksi, lukuunottamatta kiireisiä lähtöjä, jolloin smuutien surautus on nopein vaihtoehto!

Päätin jättää viime viikolla lihan, etenkin punaisen lihan syömisen minimiin, ihan vain koska huvitti. Lounaalla olen syönyt kikherne-bataattipihvejä kasvispihvejä, katkarapupastaa tai noita mun perinteisiä sörsseleitä! Tässä annoksessa heitin kasaan edelliseltä päivältä ylijääneet falafelpyörykät, halloumjuustoa, apetit- merkin tuoreksen wokkisekoituksen sekä riisinuudeleita. Helppoa ja hyvää!

 

Kolmas ateria on mulla yleensä se, minkä syön ennen illan jumppaohjauksia ja kiireessä syön joskus proteiinipatukan tai muun nopean jutun. Tein tietoisen päätöksen ja päätin lisäillä hedelmiä enemmän ruokavaliooni. Mä en ole koskaan tykännyt mitenkään erityisen paljon hedelmistä, mutta vaihtelun vuoksi ne ovat olleet ihan hyvä lisä. Tuo Alpron mangojugurtti on niiiin hyvää. Syön isosta purkista yleensä 2-3 kertaa, siihen kylkeen pari mandariinia ja yksi keitetty kanamuna.

Useimpina päivinä syön sekä lounaalla että päivällisellä samaa ruokaa, koska on helppo valmistaa suurempi määrä safkaa ja syödä siitä. Tänä kyseisenä päivänä piti tehdä iltasafkat erikseen, sillä falafelit menivät kaikki lounaalla. Sekoitin isoon wokkipannuun kilon vihanneksia, 350 g porsaan kinkkusuikaleita, ananasta, herkkusieniä, riisipastaa ja kevyt kookosmaitoa, mausteita unohtamatta! Isosta padasta riitti kolmeen syöntikertaan.

Päivästä riippuen tuo illallinen saattaa olla mun viimeinen ateria, sillä syön sen useimmiten 21.00 maissa. Jos nälkä vaivaa, syön iltapalaksi vielä mitä mieleni tekee. Useimmiten leipää samaan tyyliin kuin tuossa ensimmäisellä aterialla!

Näin on menty tässä jo hyvä tovi, eli lähinnä syön sitä mitä tekee mieli, enkä liiemmin stressaa ruuasta mihinkään suuntaan!

PS. Tämän päivän loppuun saakka jopa kahdeksan erilaista valmennusta hintaan 25 € kpl! Esimerkiksi:

KEVYEMPI MINÄ – RUOKAVALIO (sisältää  15 reseptiä)

Onko tavoitteenasi keventää oloa muutaman kilon verran (1-5 kg / kk), oppia säännöllinen ruokarytmi ja saada ideoita arkiruokien valmistukseen? Mikäli kana-riisi-linja tökkii, Kevyempi minä – ruokavalio sopii sinulle. Ruokavalio perustuu resepteihin sekä useisiin erilaisiin aamu-,väli -ja iltapalavaihtoehtoihin.

Kaikki valmennukset täältä.

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi