HYVÄ, PAHA KALORI

Tällä hetkellä pinnalla on tasapaino, kehon kuuntelu, armollisuus ja intuitiivinen syöminen. Dieetit, kaloreiden laskeminen ja rajoittavat ruokavaliot taas aiheuttavat paljon negatiivisia ajatuksia.

Olen itsekin jakanut paljon juttua tasapainoilusta ja rennommasta elämäntyylistä, siltikään en ajattele että nämä asiat sulkisivat toisensa pois. Kaloreiden laskeminen tai seuraaminen ei tarkoita aina suoranaisesti sitä että kaikkea syötyä kytätään, lasketaan ja rajoitetaan. Ilman kieltoja syöminen tai tasapaino ei taas tarkoita sitä, että aina mennään sen mukaan mitä tekee mieli tai huvittaa. Syödään pizzaa, karkkia ja skipataan treenejä jos väsyttää.

Tämä asia tuli mieleen eilen spinning-tunnilla, kun motivoin asiakkaita sillä, että mitä kovempaa vedät (kyseessä kovatehoinen intervalliharjoitus) työ-osiot, sen enemmän kaloreita kuluu. Tiedän, että kaloreista puhuminen särähtää joidenkin ihmisten korvaan ja en missään nimessä käytä ainoana motivointikeinona ulkoisia motivaattoreita, kuten kaloreiden kulutusta, hapenottokyvyn paranemista tai rasvan palamista.

Tutkimuksien mukaan on olemassa erilaisia ihmistyyppejä, jotka syttyvät eri motivointikeinoista ja valmentajan/ohjaajan tulee tietysti ottaa näitä kaikkia tyyppejä huomioon. Toisille toimii keppi, toisille porkkana, joku innostuu tsemppaavasta ohjaajasta, toinen saa kiksit ”natsimaisesta” tyylistä valmentaa. Treenin hyödyt kiinnostavat monia ja mielestäni ne ovat hyviä motivointikeinoja. Me suomalaiset poikkeamme esim. jenkkien tyylistä siinä, että sitä katsotaan usein pahalla, mikäli ohjaaja huutelee, että nyt poltetaan niitä kaloreita ja pistetään rasva palamaan, vaikka se treenaajan oma tavoite olisikin! :D

Mitä kaloreihin tulee liikunnan tai syömisten suhteen, mielestäni niihin voi suhtautua neutraalisti, mutta mielenkiinnolla. Ihmisen elämä on tehty niin helpoksi, ettei fyysistä aktiivisuutta tapahdu, ellei siihen kiinnitä itse huomiota. On helppoa vain istua ja maata, jolloin myös kulutus minimoituu, paino nousee ja terveys pettää. Omalla aktiivisuudella voi välttää tämän. Jos aktiivisuus on hyvin pientä, myös kulutus on pientä ja ruokaa ei voi syödä suuria määriä lihomatta. Tämä on vain fysiologinen fakta, ei mitään sen kummempaa.

Kuten hyvin tiedämme, arkiaktiivisuus on kulutuksen kannalta tärkein, mutta myös treenit vaikuttavat asiaan. Omalla kohdalla yksi liikkumisen motivaattori on se, että ylläpidän aktiivisuustasoa, joka mahdollistaa sellaisen elämäntyylin, jota haluan elää. En laske kaloreita, kuin joskus mielenkiinnosta, mutta tiedostan aika hyvin millaisia energiamääriä missäkin ruuissa on. Oman kulutuksen tiedostaminen on omalla kohdalla edesauttanut sitä, että olen löytänyt taspainoisen tavan elää minun näköistä elämää. Mun mielestä siinä ei ole mitään väärää, että yksi liikkumiseen liittyvä motivaattori on vaikka se kalorien kulutus.

Kalorit eivät siis aina ole syntiä tai saatanasta, mikäli niiden kontrollointi ei lähde lapasesta. Tuo lapasesta lähtöhän toisaalta pätee moneen muuhunkin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvään asiaan.

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän ajatuksia aiheesta? Millaisesta valmennustyylistä motivoidut? Ajatteletko kalorien laskemista hyvänä, pahana vai neutraalina asiana?

Ja hei, Black Friday meni jo, mutta koska sain paljon kyselyjä omien valmennuksien alennuksista, laitoin näin jälkijunassa melkein kaikki ohjelmat hintaan 25 €! Nyt siis lähtisi edullisesti valmennuksia myyntiin seuraavan 24 tunnin ajan!

KEVYEMPI MINÄ – RUOKAVALIO (sisältää  15 reseptiä)

Onko tavoitteenasi keventää oloa muutaman kilon verran (1-5 kg / kk), oppia säännöllinen ruokarytmi ja saada ideoita arkiruokien valmistukseen? Mikäli kana-riisi-linja tökkii, Kevyempi minä – ruokavalio sopii sinulle. Ruokavalio perustuu resepteihin sekä useisiin erilaisiin aamu-,väli -ja iltapalavaihtoehtoihin.

Pienempiin aterioihin on 11 erilaista vaihtoehtoa, joista viisi on reseptejä. Pääruuille on 10 reseptiä sekä perinteinen malli, jossa voi itse koota annoksen raaka-aineiden painojen mukaan. Ruokaa voi näin ollen valmistaa vaikka koko perheelle ja ainoastaan punnita oman annoksen valmiista ruuasta. Ruokavalio ei sovi henkilöille, jotka haluavat laskea tarkasti makrojakauman ravintoaineiden välillä. Useissa resepteissä on myös kasvisvaihtoehto. Resepteihin ja ruokiin on mahdollista valita gluteeniton vaihtoehto ja osassa myös maidoton vaihtoehto.

Ruokavalio sopii kaikille, mutta jos tavoitteena on pudottaa painoa, ovat annoskoot ja kalorivaje suunniteltu 60-80 kg painaville henkilöille.

MIINUS VIISI KILOA – ruokavalio

Suosituin ohjelmani! Tämä on saanut todella paljon kehuja ja monet kertovat kuinka ruokavalion pohja on jäänyt käyttöön myös tavoitteeseen pääsyn jälkeen.

Tämän ruokavalion avulla onnistut pudottamaan painoasi viiden kilon verran 6-8 viikon aikana. Valmennus sisältää ruokavalion, jossa mukana päivän kokonaismakrojakauma, jonka avulla voit tehdä omia vaihtoja ruoka-aineisiin halutessasi. Tavoitteen saavuttamiseksi, ruokavalioon suositellaan yhdistettäväksi 3-5 harjoitusta per vko.

Ohjelma sopii 60-80 kiloa painaville normaalipainon/ylipainon sisällä oleville henkilöille, jotka haluavat pudottaa painoa 5 kilon verran.

BIKINI FIT – treeniohjelma 

Treeniohjelma painonpudotusta ja rasvanpolttoa tukemaan! Viisijakoinen saliohjelma, jonka avulla muokkaat kehostasi kiinteämmän. Ohjelmassa on kolme alavartalotreeniä sekä kaksi ylävartalotreeniä + oma core-ohjelma, jonka voi lisätä ylävartalotreenien perään viimeistelijänä. Core-treeni perustuu liikkeisiin, joiden avulla keskivartalo saa kyytiä samalla kun kulutus pysyy korkeana ja näin ollen rasva palaa tehokkaammin! Tykkäätkö käydä salilla, mutta haluat kulutuksen korkeammalle? Tämä sopii sinulle!

Näiden lisäksi läjä muita ohjelmia eri tavoitteita tukemaan! Kaikki valmennukset täältä.

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi