TÄRKEITÄ HETKIÄ JA MUUTOKSEN TUULIA

Kaupallisessa yhteistyössä Olympus ja Indieplace kanssa.

Vuonna 2006 elokuussa aloitin työskentelyt silloisella Vaasan Lady Linellä. Tästä on kulunut nyt yli kolmetoista vuotta ja kuten moni blogia seurannut tietää, ryhmäliikunnan ohjaaminen on ollut mulle rakas asia jo pitkään. Yksi suuri syy tähän intohimoon on aina ollut loistavat treenipuitteet, eli mielettömän hyvät kuntosalit täällä Vaasassa. Meillä on mielettömät salit ja systeemit, joissa on aina ollut motivoivaa ohjata jumppia!

Näihin vuosiin mahtuu niin paljon huikeita hetkiä, ei vaan treenin parissa, sillä oon tutustunut kymmeniin, ellei satoihin uusiin ihmisiin, saanut uusia ystäviä ja mielettömiä kokemuksia. Oonkin monesti sanonut, ettei nuo ohjaukset oo vaan ”mun jumppia”, vaan kyseessä on enemmänkin treeniyhteisö. Menee ehkä vähän diipiksi, mutta kun on pakertanut jonkun tärkeän asian eteen paljon, on tämä mulle todella merkityksellinen juttu!

Vuosien saatossa on tosiaan tullut tehtyä kaikenlaista. Ollaan vedetty jumppamaratoneja, taisteltu väsymystä vastaan marraskuussa, hikoiltu hulluna heinäkuussa ja ylitetty itsemme monesti. Ryhmässä tekemisen voima on aika mieletön ja miten monesti sitä on saanut todistaa, että ihminen pystyy sellaisiin suorituksiin, ettei olisi itsekkään uskonut. Tällaisia hetkiä on otettu niin videolle kuin muistoina kuvien muodossa. Olympuksen PEN E-PL9 -kamera on kooltaan pieni, mutta suorituskyvyltään järjestelmäkameran veroinen. Mulla on ollut PEN-malli käytössä jo vuodesta 2014 ja sen voimin onkin tallennettu paljon tärkeitä hetkiä talteen. Kamera on niin pienikokoinen, että se on helppo ottaa mukaan minne tahansa!

45mm objektiivin avulla saa kuviin helposti bokeh-efektin, joka tarkoittaa taustan blurraantumista. Pyysin työkaveria nappaamaan kuvia itsestäni ja rakkaasta jumppasalista ja hän totesikin moneen otteeseen, että hitsi kun on hyvä kamera! Vaikka käytössä ei ollut lainkaan luonnonvaloa (kellari) saatiin mielestäni aika hyviä otoksia aikaiseksi. Tällä kameralla on helppo ottaa hyviä kuvia, vaikka olisi muuten ihan amatööri kuvaamisen suhteen.  

Toinen kameran ehdottoman hyvä puoli on sovelluksella toimiva itselaukaisin, jolloin pystyy siis ottamaan kuvia niin, että näkee kameran ruudun livenä kännykän näytöltä ja pystyy napata kuvat heti tai ajoittamalla vaikka 10 sekunnin päähän. Wifin avulla kuvat siirtyvät kamerasta puhelimeen helposti ilman johtoja!

Oon aina pyrkinyt näkemään erilaiset muutokset positiivisessa valossa. Joulukuussa mun rakas työpaikka ja toinen koti nimittäin muuttaa nykyisestä sijainnista pois. Kaksi salia, joissa olen työskennellyt, yhdistyvät saman katon alle. Fiilis on haikea, mutta jollain tavoin odottava, sillä muutokset avaavat aina uusia ovia. Työnkuvaani tulee luultavasti muutoksia ja se onkin hieman stressannut aika ajoin. Päätin kuitenkin lopettaa murehtimisen ja yritän luottaa siihen, että asiat menee kuten niiden kuuluu mennä. Positiivisella suhtautumisella ei yleensä voi mennä ainakaan ihan metsään, vai mitä?

Tätä paikkaa tulee ikävä, mutta onneksi mulla on tallessa niin monia hyviä muistoja ja onnistumisen hetkiä! Muistan edelleen kun ohjasin ihan ensimmäisen ryhmäliikuntatuntini (joka ei kyllä mennyt ihan putkeen) ja muistan kuinka ujo ja epävarma olin. Aika paljon oon kasvanut siitä parikymppisestä aloittelijasta nykyiseksi liikunta-alan ammattilaiseksi. Paljon on tehty duunia, mutta kun on mukavaa, aika menee siivillä! Viimeiset tuntini Ladies Clubilla tuun vetämään kolmen viikon kuluttua lauantaina ja näyttää siltä, että ympyrä sulkeutuu niin, että ohjaan viimeisen tuntini samassa salissa, jossa aikoinaan aloitin ohjaajan uran kolmetoista vuotta sitten!

Nyt mulla olisikin ilo kertoa, että Olympuksella on ihan huikea tarjous! PEN E-PL9 -kameran ja 45mm objektiivin tai OM-D E-M10 Marks III -kameran ja 25mm objektiivin saa nyt pakettihintaan pelkän kameran rungon hinnalla! Tarjoukseen pääset täältä. 

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


Kommentoi