PALJONKO KALOREITA KULUU ERI LAJEISSA

Moikka moi! Mulla on ollut nyt kohta vuoden päivät Polarin Vantage M multisportkello käytössä ja oon käyttänyt sitä jokaisessa treenissä ihan päivittäin. Kello onkin liimautunut tuohon mun ranteeseen kiinni, eli en ota sitä pois oikeastaan koskaan, heh!

Mulla on myös sykesensori, jota käytän ryhmäliikunnoissa ja saan näin ollen vielä tarkempaa dataa sykkeistä! Ajattelinkin listailla hieman eri lajien kulutuksia. Kulutukset eivät välttämättä ole täysin vertailukelpoisia kaikille ihmisille, sillä kulutukseen vaikuttaa tietysti se miten treenit tekee, paljonko painaa ja mikä on maksimaalinen hapenottokyky. Siltikin pystyy vertailla eroja eri lajien välissä ja saada hieman käsitystä paljonko energiaa mikäkin treeni kuluttaa! Oma painoni on 60 kg ja hapenottokyky eli vo2max tasoa ”huippu”. Kellon antama vo2max testitulos oli 62.

Löysin myös vanhoja lappusia ja huomasin, että olen tehnyt saman testin juoksemalla Personal Trainer koulutuksessa kahdeksan vuotta sitten, jolloin tulos oli 70. Koen, että kuntoni olisi jopa parempi nykyään, että luultavasti 60-70 väliin se tulos joka tapauksessa iskeytyy! Mitä parempi hapenottokyky, sitä kovemman kulutuksen kello laskee treenille.

Reipas kävely:

 • 45 min 300 kcal
 • 60 min 450 kcal
 • 90 min 675 kcal

Juoksu:

60 min 700 kcal

Porrastreeni:

45 min 500 kcal

Kotitreeni (tabata):

30 min 300 kcal

Bodyattack:

 • 45 min 550 kcal
 • 60 min  700 kcal

Bodystep:

60 min 700 kcal

Bodypump:

60 min 400 kcal

Booty Workout:

60 min 750 kcal

Body/RPV/TBC:

60 min 600-650 kcal

Spinning:

45 min 600 kcal

Les Mills SPRINT:

30 min 300 kcal (ohjaajalla hieman kevyempi treeni, koska osa tunnista lattiavalmennusta)

Voimaharjoittelu:

60 min 400 kcal

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “PALJONKO KALOREITA KULUU ERI LAJEISSA”

 1. Avatar Mirde sanoo:

  Moikka!
  Koitin etsiä tietoa tuosta vo2maxista, mutten oikein löytänyt muuta kuin että se mittaa maksimaalista hapenottokykyä. Osaatko sinä kertoa, miten vo2max arvo saadaan? tai mitkä asiat siihen vaikuttaa? noin niinkuin ihan konkreettisesti :D
  Omassa kellossa vo2max arvon saa vain kun on harjoitteen aikana GPS päällä puhelimen kautta (eli lähinnä kävely/juoksu). Oma kuntotasoni on kellon mukaan laskenut puolen vuoden aikana melko lailla, joten olisi kiva tietää minkälaisiin asioihin kannattaisi kiinnittää huomiota esim kävelylenkin aikana: pitääkö esim sykkeen olla tasainen/matala/kova suhteessa matkaan/vauhtiin? Vaikuttaako harjoitteen pituus ajallisesti/matkallisesti jotain?

  Kiitos kivasta blogista, ihana lukea sun motivoivia juttuja niin liikuntaan kuin ravintoonkin liittyen :D Lisäksi on symppistä, kun kerrot sun herkutteluista tai ns oudoista tavoista, suhun pystyy niin hyvin samaistumaan :D monilla bloggareilla (varsinkin fitness) tuntuu olevan pelkkää täydellistä elämää ja kiiltokuvaa, mutta sun blogi on aina ollut tosi luonteva, aito, mukaansatempaava ja motivoiva!

  • Moikka! Maksimaalinen hapenottokyky mittaa siis kestävyyskuntoa, eli mitä parempi kestävyyskunto on, sitä korkeampi tuo luku on. En tiedä mikä arvo kellossasi on, jos se näyttää treenille vo2max arvon? Olisiko kyseessä joku treenin tehoon liittyvä juttu, että miten se kehittää hapenottokykyä?

   Kuntotaso ja hapenottokyky paranee kaikenlaisella kestävyystreenillä. Kannattaa siis tehdä sekä tasasykkeisiä lenkkejä että myös kovia intervallitreenejä. Hiitit ja intervallit ovat todella tehokas tapa kehittää vo2maxia!

   Kiitos ihanasta palautteesta! <3

Kommentoi