KEVYET HERKUT – UUNIOMENAT

Syksy ja omenat ne yhteen soppii! Omena on todella kevyt ja monipuolinen hedelmä. Kun omenan paistaa, sen koostumus ja maku muuttuu pehmeän makeaksi. Sen vuoksi omppu onkin mitä parasta leivontakamaa ja kun hommaan yhdistää vielä rapsakat kaurahiutaleet niin ei paljon muuta tarvita.

Tämä herkku valmistuu todella helposti ja nopeasti, kuten nämä mun reseptit yleensä tekee! Siirappi ei ole pakollinen, mutta pieni loraus tuo kivaa kosteutta omppuihin. Älä laita paljon, ellet halua ihan överimakeaa lopputulosta. :D Nykyään myös isommista marketeista saa noita kalorittomia versioita, mikäli haluaa säästellä kaloreissa.

SPORTTAAJAN UUNIOMENAT

 • 3 omenaa
 • 1,5 dl kaurahiutaleita
 • 20 g pähkinöitä rouhittuna
 • 2-3 rkl kookosöljyä / kookosmannnaa tai molempia
 • 20 g vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia (vaniljapohjaiset maut toimii)
 • ripaus suolaa
 • 1 rkl stevia sokeria
 • ripaus kanelia
 • kaloritonta siirappia / agavesiirappia

Pese omenat. Poista siemenkodat veitsellä tai omenaporalla. Aseta omenat voideltuun uunivuokaan pystyasennossa.

Sekoita pehmeä kookosöljy, kaurahiutaleet, pähkinärouhe, suola, stevia sokeri, kaneli sekä hera. Täytä omenoiden keskusta tahnalla ja levitä loput omenoiden ympärille.

Valuta omppujen päälle kaloriton siirappi ja hieman kanelia. Paista 150-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Valele omenoita paistamisen välissä vuoan pohjalle valuvalla siirapilla. Tarjoa lämpimät uuniomenat esimerkiksi proteiinijäätelön tai proteiini vanukkaan kera.

Jos haluat jättää heraproteiinin pois, voit korvata sen käyttämällä enemmän stevia sokeria sekä lisäksi vaniljauutetta. Tahnaa kannattaa maistella ja lisäillä sen mukaan makeutta tai kanelia. Oli muuten hyvää jo pelkästään tuo kauramössö. Ja hei, kannattaa hieman tsekkailla omppuja paiston aikana, tuo kauramössö nimittäin kärtsää helpolla. Itse sekoittelin sitä muutamaan otteeseen paiston aikana. Vuuan voi myös peittää folion alle ja nostaa tällöin uunin lämpötilan 170 asteeseen. Nää paistoajat ja asteet on aina hieman uuniriippuvaisia, joten jos omaa tehokkaan uunin, erityis tarkkana paiston aikana!

Mulla oli pakkasessa Halo Topin synttärikakun makuista jäätelöä ja se sopi tähän oikeen hyvin. Nythän markkinoilla on jos minkälaista kevytjäätelöä lisäproteiinilla tai ilman, joten ei muuta kuin valitsemaan suosikki ja suut makiaksi! :D

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


One Response to “KEVYET HERKUT – UUNIOMENAT”

 1. ida ihana sanoo:

  Kotimaiset omenat on kyllä niin parhautta syksyisin!:) Ja ouunissa omenoista tulee ihanan makeita!!<3 Kiitos reseptistä, näitä täytyy kokeilla!:)
  Mukavaa viikonloppua toivottelee
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

Kommentoi