SYÖN MITÄ HALUAN, MILLOIN HALUAN – PALJONKO PAINAN NYT?

Ystävien, työkaverien ja myös somen keskuudessa olen ehkä jopa tunnettu siitä, että syön terveellisesti ja liikun paljon. Olen toki elänyt aikoja, kun olen ollut tiukka siitä mitä suusta tippuu alas ja myös kirjoittanut paljon aiheeseen liittyviä tekstejä ajatuksineen. Kuten olen useasti maininnut, on mulla ollut jo pitkään ajanjakso, jonka aikana en ole stressanut ruuasta ja syömisistä juurikaan.

Olen siis syönyt intuitiivisesti, eli syönyt silloin kun on nälkä ja sitä mitä tekee mieli syödä. Ei ole ollut kiellettyjä ruoka-aineita. Haluan syödä pääosin terveellisesti, sillä ihan aidosti pidän ruuista joita valmistan ja mm. ne kasvikset uppoaa liiankin hyvin. Kieltojen poistaminen on kuitenkin saanut aikaan jonkinlaisen rentouden. Jos ennen herkkupäivänä piti vetää kaksin käsin kaikkea mahdollista, koska huomenna ei enää voi, niin nykyään herkkupäivät voivat joskus sisältää vaikka muutaman karkin, joskus kokonaisen pussin. Sen mukaan mikä on fiilis!

Tämä on toiminut myös toiseen suuntaan, eli jos joskus on tullut syötyä lähinnä kellonaikojen mukaan ja siksi että nyt vaan pitää syödä, niin nykyään voin syödä vaikka vaan kolmesti päivässä jos siltä tuntuu.

Kaikkia kiinnostaa tietysti myös se, miten tämä on vaikuttanut painoon. Olenko lihonnut tai olenko laihtunut? Käyn vaa’alla aika harvoin, mutta pitkään on ollut niin, että se on pyörinyt samassa painossa, aina kun olen vaa’alle astunut. Äsken piti hypätä kurkkaamaan paino ja näin keskellä päivää, juuri ison pasta-annoksen jälkeen puntari näytti 61,3 kg. Aamupaino lienee jossain 59-60 kg:n välillä. Rasvaprosentista mulla ei ole kyllä mitään hajua tällä hetkellä! Pituutta 168 cm.

Mun mielestä ruokavalioilla ja dieeteillä on oma paikkansa. Jos oma paino tai rasvan määrä häiritsee, silloin kannattaa tehdä asialle jotain. Itsensä kehittäminen kannattaa aina ja usein näistä ajanjaksoista oppii myös uutta! En sano, ettenkö itse enää koskaan vetäisi jotain kiristelyjaksoa esimerkiksi ennen kesää. Siltikin näiden dieettien pitäisi olla vaan jaksoja, ei jatkuvaa elämää. On ihan okei olla tavotteita ja haluta laihduttaa tai kasvattaa lihaksia, mutta silti ne ei (mun mielestä) saisi olla elämän päätavoite. Itsellä on nimittäin ollut pitkiäkin ajanjaksoja, kun ihan kaikki pyöri vaan sen ympärillä, että missä kunnossa on milloinkin. Kontrollista irrottaminen voi pelottaa, mutta se on myös aika vapauttavaa! :)

4 vuotta sitten! :D

Ihanan rentoa viikonloppua ruudun sinne puolen! Itse suuntaan huomenna tampereelle Les Mills jatkokoulutuksien pariin viikonlopuksi.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


4 Responses to “SYÖN MITÄ HALUAN, MILLOIN HALUAN – PALJONKO PAINAN NYT?”

 1. Avatar Nina sanoo:

  Paljonko paino oli noiden 4v sitten otettujen kuvien aikaan?

 2. Avatar Minä vain sanoo:

  Hei Aino! Mitä suosittelet hyväksi probioottivalmisteeksi? En nyt muista yhtään mikä se olikaan kun suosittelet? Tavoite olisi nyt parantaa suoliston hyvinvointia. (Kaisa jaakkolan kirja luennassa)

  Kiitos paljon!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Tervehdys! Nykyään on paljonkin laadukkaita probioottivalmisteita saatavilla ja olen itse käyttänyt useampaa eri laatua. Ainakin kotimaisilla Puhdistamolla sekä Puhdas+ merkillä on hyviä ja heidän tuotteisiin olen aina ollut tyytväinen!

Kommentoi