RUOKAPÄIVÄKIRJA – KORKEAN HIILARIN PÄIVÄ

Pari viikkoa takaperin jaoin ruokapäiväkirjan, jossa söin vhh-mallilla, eli hiilarien määrä oli suhteessa muihin makroihin melko matala. Kerroin postauksessa, että noudatan suhteellisen rennolla otteella hiilarien syklittelyä. Lyhyesti kerrattuna hiilarien syklittely tarkoittaa, että vuorotellaan korkean hiilihydraatin päiviä vähähiilihydraattisien päivien kanssa.

Rennolla otteella tarkoittaa tässä tapauksessa, että en laske makroja, en punnitse ruokia tai pidä tarkkaa lukua prosentuaalisista suhteista, vaan lähinnä valitsen vhh-päivinä ruokia, jotka sopivat siihen teemaan ja toisinpäin. Korkeamman hiilarin päivät sijoittuu mulla pe-su akselille ja viime viikonloppuna tulikin tankattua aika kivasti. :D Meillä oli lauantaina kamujen kanssa texmex-ilta, joka sisälsi paljon syömistä, nam! Tehtiin tortilloja ja syötiin sipsiä, karkkia ja kaverin aivan täydellisen ihanaa brownieta. Tämän johdosta mulla ei ollut mikään maailman suurin ruokahalu sunnuntaina, mutta yritin tsemapata ja syödä silti hyvin. Nämä ruuat siis sunnuntailta, joka on myös mun lepopäivä!

Aamupalaksi upposi kolme siivua ihanan pehmeää leipää. Meillä on tapana ostaa viikonlopuksi jotain spessumpaa leipää ja ton kuvassa näkyvän kauraleivän lisäksi mun ehdoton suosikki on karpalo-cashew ciabatta! Tätä ihanan pehmeetä leipää vois syödä kuinka paljon tahansa. Perus vehnähöttö kun ei hirveesti täytä niin niitä uppoo aina pala jos toinenkin. :D Fazerin 100 % kauraleipä vetää kyllä vertoja Lidlin kaurasydämille, joskin hinta on hieman korkeampi. Jos onnistuu nappaamaan pussin, joka on vielä vastaleivotun lämmin niin vielä parempi. <3

Lounaaksi valmistin jääkaapin jäämistä jauheliha-peruna-kasvis-sekoitusta, johon siis tuli perjantaina valmistettuja lohkoperunoita, jauhelihaa ja vihanneksia, salaatin kera. Yksinkertaista ja hyvää. Lohkoperunat ovat muutenkin mun all time favorite ja niiden avulla saa helposti ja maukkaasti hiilaria kehoon.

Koko sunnuntai tuli oleiltua suurimmaksi osaksi kotosalla. Käytiin kyllä metsässä kävelyllä, kun oli niin hieno sää ja törmäsin naapumiin, joka antoi mulle läjän omenoita heidän omenapuusta, joten päätin valmistaa pitkästä aikaa omenapiirakan. Tein pohjan hieman terveellisemmin käyttäen mm. kaurahiutaleita, banaania, kanamunia sekä itse tekemääni chia-hilloa. Resepti meni suunnilleen tällä kaavalla, tosin rahka jäi tällä kertaa kokonaan laittamatta. Kun piirakka oli valmis, söin sitä palan kera Breyersin ”salted caramel cake” jäätelön, jota meillä oli pakkasessa valmiina. Piirakan jälkeen tein vielä välipalaksi yhden ruisleivän täytteillä.

Kauppareissun ja lyhyen kuvaus-session jälkeen olikin aika pistää taas ruokaa tulille ja kasattiin kunnon herkkuannokset lautasille ja suunnattiin sohvalle katsomaan Love Islandia (uk versio). Lohkoperunoiden tavoin, tykkään kovasti myös bataattiranuista, joten mun lautasen menu koostui läjästä kyseisiä ranskalaisia kahdella pitäleivällä höystettynä. Hitto kuin hyvää!

ketsuppi ja muut soosit puuttuvat kuvasta :D

Illan mittaan imaisin vielä Breyersin jäätelön jäämät pakkasesta ja sen jälkeen olikin suhteellisen kylläinen olo! Mulla on lähestulokoon aina niin, että lepopäivän jälkeen (jos olen vielä syönyt hyvin) nukun ehdottomasti parhaat yöunet. Tälläkin kertaa tuli koisittua reilu 10 h täydellistä unta ja siitä olikin hyvä startata viikon kovin treenipäivä The Maanantai!

Jumpat kulki hyvin ja sen kyllä tuntee kun varastot ovat täynnä energiaa. Nyt oon pudottanut hiilarit taas pienemmälle ja vedän vhh-tyylillä torstaihin saakka. Tää tyyli toimii tällä hetkellä kivasti, enkä siis todellakaan koe, että noudatan mitään ruokavaliota tai diettiä. Kaloreista ei ole mitään hajua, mutta koska paino on pysynyt jo pitkään samana, uskon että ma-to välillä energiat jää hieman miinukselle ja pe-su ne taas nousevat sen verran, että kokonaiskulutus on aikalailla plus miinus nolla!

PS. Latasin tänään ensimmäisen ohjatun treenin IG TV:seen! Siellä olisi nyt core-treeni, jonka voi tehdä yhdessä mun kanssa musiikkien tahtiin, samalla kun ohjaan liikkeet ja jutut! Toiveita seuraavista treeneistä voi laittaa myös tätä kautta!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi