IHANAT (KAMALAT) INTERVALLIT JA 5 SYYTÄ TEHDÄ NIITÄ!

Maanantai! Mikä ihana syy tehdä jokin törkeen haastava treeni. Maanantai on mun mielestä hyvin pitkälti asennekysymys. Huomaan ainakin itse, että kun asennoidun asioihin innostuen ja ajattelen ne rankat ja haastavat jututkin nimenomaan haasteena, niin kaikki tuntuu huomattavasti mukavammalta. Olin tänään jumpan jälkeen vessassa (:D) ja satuin kuulemaan kun pukkarissa keskusteltiin meikäläisestä (terkkuja vaan! <3). Keskustelu oli hyvin positiivista ja korviini erottui mm sana energinen. 

Saan aika paljon palautetta energisyydestäni ja pidän sitä itse positiivisena asiana. En koe olevani mitenkään superenerginen, mutta uskon että elämäntavat ja nimenomaan se asenne tuo energiaa, ihan kenelle tahansa. Teen asioita joista pidän ja innostun sen vuoksi ihan pienistäkin jutuista päivittäin.

Yksi asia mistä saan ihan hurjasti energiaa, on liikunta ja nimenomaan ryhmäliikunta. Näissä on vissi ero, sillä ryhmäliikunnan jälkeen olo aina jotenkin todella kupliva ja iloinen. :D Tiedän, että kaikki eivät tykkää treenata porukassa, mutta siitä voi saada ihan hurjasti voimaa. Ryhmässä tehdessä ainakin mä pystyn tehdä ja treenata paljon kovempaa kuin itsekseni. Ryhmä voi olla se tarvittava koutsi, joka laittaa sut tsemppaamaan silloin kun ei jaksais enää! :)

Itse fiilaan eniten interval sekä HIIT – treeniin painottuvia ryhmäliikuntatunteja, joten kokosin muutaman kohdan, miksi sunkin kannattaa lähteä sinne jumpalle, vaikka heti!

Nopea kehitys – Intervallit ja HIIT- treenit parantavat hapenottokykyä jo viikoissa, jolloin motivaatio nousee entisestään. Monilla jumppareilla on todella hyvä vauhtikestävyyskunto, tarkoittaa siis että pystyy liikkua pitkään melko korkealla sykkeellä. Tässä on toki myös toinen puoli, sillä liikaa kovatehoista treeniä, voi viedä kehityksen toiseen suuntaan. Kovat setit vaativat myös enemmän palautumista.

Kehon muokkaaminen ilman painoharjoittelua – Plyometriset harjoitteet (hypyt, loikat) ovat ihan loistava tapa muokata kehoa ilman lisäpainoja. Lihaskasvun kannalta kehonpainoharjoittelu ei tietenkään ole ihanteellisinta, mutta kehon muokkaamiseen sekä kunnon parantamiseen loistavaa puuhaa!

Sopii kaikille – Etenkin HIIT-treenit on rakennettu lyhyistä kovista intervalleista, joita seuraa aina palautus. Melkeinpä kuka tahansa pystyy tehdä lyhyen pätkä työtä omalla maksimiteholla, sillä sen jälkeen pääsee aina palautumaan. Myös askellustunneilla on vaihtoehtoja laidasta laitaan ja valitsemalla päivän kuntoon sopivan tason, voi käydä millä tunneilla tahansa! Itse suosittelen aina spinningiä ensikertalaisille, sillä pyörän vastusta voi itse säätää, eikä tarvitse osata koreografioita tai pysyä tahdissa askeltaessa. :)

Rasvanpolton maksimointi – Kovatehoiset harjoitteet pistävät aineenvaihdunnan puuskuttamaan ylimääräisillä tehoilla myös harjoituksen jälkeen. Lisäksi lyhyet harjoitteet ”kuluttavat” vähemmän lihasmassaa. Eli jos tahtoo pitää kiinni lihaksista ja saada rasvat liikkeelle, kannattaa lisäillä intervaltreenejä treeniohjelmaan.

Fiilis! – Enpä tiedä parempaa fiilistä kuin kovan treenin jälkeinen olo. Kovat haastavat treenit pistävät myös psyykkeen koville ja kun hommasta selviää kunnialla läpi, on voittaja olo saavutettu. Mikäli on tullut syötyä liikaa ja olo on raskas ja turvonnut, on kova intervaltreeni omiaan tasaamaan oloa! Itse tankkaan aina sunnuntaina runsaammin jolloin maanantain kovat jumpat kulkee todella hyvin ja hiki lentää kunnolla! :D

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi