HÖLMÖIMMÄT KEINOT PÄÄSTÄ KUNTOON!

Olisi niin kivaa mikäli kaiken haluamansa voisi saada helposti ja mahdollisimman nopeasti. Valitettavasti tällainen on kuitenkin hyvin harvinaista. Kun markkinoille tulee uusi tuote joka lupaa juuri sellaisia asioita mitä itselleen toivoisi, on ihan luonnollista että mielenkiinto herää ja syttyy ajatus, että mitä jos? Mitä jos tää olisikin se keino millä saan kapean vyötärön, muhkeemmat pakarat tai miinus viisi kiloa kehosta pois. Mitä kehon muokkaamiseen tulee, ei ole olemassa quick fixejä, jotka toimisivat ihan oikeasti. Sen sijaan että tunget itsesi korsettiin kapeamman vyötärön toivossa, laita mielummin se ruokavalio kuntoon ja polta rasvaa, niin sillä se vyötärökin pienenee!

”Tekisköhän tää superpirtelö musta lihaksikkaamman?” :D

waist trainerit eli korsetit nousivat suosioon muutama vuosi taaksepäin, kiitos siitä Kardashianin perheelle! Pitkässä käytössä korsetti voi vahingoittaa sisäelimiä ja aiheuttaa ongelmia esimerkiksi ruuansulatukselle. Tiukka korsetti aiheuttaa sen, ettei keskivartalon lihaksisto aktivoidu treenin aikana, jolloin paljon käytettynä tällainen voi surkastuttaa keskivartalon lihaksistoa. Vahva keskivartalo taas on äärimmäisen tärkeä hyvän tekniikan kannalta ja jotta ei tulisi rasitusvammoja ja loukkaantumisia, miksi siis tietoisesti haluaa vähentää näiden lihaksien työskentelyä? Treeniin tarkoitetun, joustavan korsetin käyttö ei ole haitallista sopivissa määrin, mutta en kuitenkaan ihan joka treenissä käyttäisi, etenkään jos se tuntuu epämukavalta. Oon itsekin käyttänyt korsettia joskus vyötä korvaamaan esim. kyykätessä, mutta noistakin kerroista on aikaa ja nykyään teen voimaliikkeetkin mahdollisimman pitkälle ilman tukivyötä.

mehupaastot, detoxit ja muut nestemäiset dieetit saattavat tuottaa nopeita tuloksia, mutta mikäli ei tahdo elää loppuelämää mehuilla, ei näistä ole painonpudottamiseen saati kehonkoostumuksen muokkaamiseen. Olen ottanut kantaa detox-kuureihin jo kehon puhdistamisen näkökulmasta, voit lukea tekstin täältä. Mitä painon pudottamiseen tulee, lähtee toki nesteet nopeasti kehosta ja myös lihakset ”tyhjenevät”, jolloin vaa’an lukema näyttää pienempiä numeroita ja olokin tuntuu kevyeltä. Tämä johtuu kuitenkin vain edellä olevista tapahtumista, eikä tarkoita että rasvaa olisi välttämättä kadonnut lainkaan. Luvut nousevat takaisin ylös kun ruokaa lisätään ja keho palaa normaaliin tilaan.

Tiedän monien ajattelevan, että paasto tai todella vähäkalorinen dieetti olisi hyvä aloitus painonpudotukselle, mutta uskokaa pois, nopeita tuloksia saa myös terveellisemmillä keinoilla. Kroppa reagoi hyvinkin nopeasti siistittyyn ruokavalioon, liikunnan ja veden juonnin lisäämiseen. Kun vielä laittaa uniasiat kuntoon, lähtee rasvan palaminen kunnolla käyntiin, eikä tarvitse kituutella huonossa olossa ilman energiaa kehossa!

”Jaahas, ei tälläkään vesijumpalla makkarat mihinkään lähde”

rasvanpolttopillerit, hiilarin blokkaajat ja muut taikanapit koostuvat usein ihan tavallisista ainesosista, joita saa esimerkiksi ruuan mukana. Joillakin ruoka-aineilla tai mausteilla saattaa olla pieni vaikutus aineenvaihduntaan tai kehon lämpötilan nostamiseen, mutta nämä ovat niin minimaalisia asioita, ettei niiden varaan kannata luottaa. Lisäksi tällaiset tabletit ovat usein kalliita, joten laittaisin mielummin ne rahat vaikka sen ”niin kalliin terveellisen ruuan” ostamiseen. On hullua, että monesti maristaan kun mustikat maksaa niin pirusti, mutta sitten ollaan valmiita heittämään 500 euroa johonkin humpuukki-puhdistus-detox-kuuriin, joka koostuu vielä kalliimmista lisäravinteista, pulvereista ja aineista.

Hiilarin blokkajat eli ”carb blockers” – napit lupaavat minimoida hiilarien imeytymisen niitä syödessä, mutta kun näitä on tutkittu tarkemmin on kyseessä vain hyvin minimaalisen määrän blokkaaminen, esimerkiksi 60 gramman pasta-annosta syödessä, hiilaria imeytyi vain 4 grammaa vähemmän, joka on noin 16 kaloria.

Rasvanpolttoon tähtäävät lisäravinteet saattavat tuoda lisää treenitehoja, jolloin sitä kautta voi saada myös tulosta paremmin kuin ilman niitä. Dieetillä tällaiset minimaaliset jutut saattavat tuoda pientä hyötyä, mutta ilmankin pärjää. Ennen pillereita tulisi kuitenkin moni muu asia olla hallinnassa, eli oikotietä onneen ei saa heittämällä (laillista) nappia suuhun!

himotreenaukseen on saattanut syylistyä useampi ”aloittaja”. Eli kun se treenikausi starttaa, niin lähdetään sata lasissa liikkeelle. Alkuun motia on vaikka muille jakaa. Huvittais vetää jokainen jumppa läpi ja heilutella painoja aamusta iltaan. Alkuun myös nopea tuloksien näkeminen vain lisää liikunnan himoa, mutta jossain (yleensä kun 3-4 vkoa himotreenausta takana) vaiheessa sekä mieli että keho alkaa hyytyä.

Ne kaikki treenit joita on vääntänyt päivästä toiseen, alkavatkin maistua puulta ja koska on tehnyt niin paljon, ei enää tiedä mitä huvittaisi tehdä. Kroppa tuntuu väsyneeltä, uni kärsii ja olo on väsähtänyt – Eihän se näin pitänyt mennä? Pikkuhiljaa treenikerrat vähenevät, vähenevät ja lopulta unohtuvat. No, aloitellaan taas ens maantaina, tammikuussa tai kesän jälkeen.

Oli tavoitteena kehonkoostumuksen muokkaus, laihdutus tai kunnon parantaminen, enemmän liikuntaa ei ole parempi. Jos palautumista ei tapahdu, ei keho kehity. Kehon liika stressaaminen hidastaa myös rasvapolttoa ja painon putoamista, joten lepopäivät ja palautuminen on aivan yhtä tärkeitä kun ne liikuntakerrat!

Muistakaa myös relata kaverit!

PS. Ottakaapa Instagramissa seurantaan: frenchieboyobelix ( = frenchie boy obelix :D)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi