TREENAATKO PALJON JA KOVAA? TSEKKAA TÄYTTYYKÖ NÄMÄ KOHDAT!

Nykyään on jopa melko tavallista, että normaalin kuntoilijan treenimäärät ovat lähellä kilpaurheilijan määriä. Treenaataan paljon ja kovaa. Ryhmäliikuntatunnit eivät ole enää mitään kevyttä heilumista ja salillakin osataan nostaa kunnolla rautaa. Mitä tulisi huomioida, jotta kroppa kestää kovat treenit, palautuu ja sitä kautta myös kehittyy hyvin? Itse olen tavallaan tunnettu siitä, että treenaan paljon ja kovaa. Olen treenannut kilpaurheilijan määrillä (ja enemmänkin) jo reilun kymmenen vuoden ajan. Saan paljon kommenttia ja myös ihmettelyä, että miten oikein jaksan. Itseasiassa on olemassa yksi lause, jota kuulen aika paljon aina ohjauksien jälkeen ja se on ”oot sä kyllä hullu”. 😀 Otan tuon kohteliaisuutena, sillä tietynlainen energisyys ja kova meininki on se mun tavaramerkki, jota asiakkaat tulee hakemaan.

Kaiken sen jaksamisen takana on tietysti myös paljon asioita, jotka eivät näy ulospäin. Kun elän sitä mun normaalia arkea, jossa treeniä tulee 2-4 h päivään, mun on pakko panostaa tiettyihin asioihin ja myös luopua joistakin normaaliin elämään kuuluvista jutuista. Se on sen hinta siitä, että saan toteuttaa itseäni ammatissa ja harrastuksessa, jota rakastan. 🙂

  • Riittävä energian saanti – Kun jätetään pois dieetit ja lyhyet vaiheet, jolloin keskitytään laihduttamaan tai kiristymään, täytyy muistaa syödä riittävästi. Tässä mennään edelleen usein pieleen, sillä kovin usein juuri edellä mainitut dieetit ikään kuin jäävät päälle. Kunnon urheilija osaa erottaa nämä toisistaan ja uskaltaa syödä riittävästi, sillä muuten oman lajin vaatimat taidot ja suoritukset eivät kehity ilman riittävää energiaa ja sitä kautta saatavia makro- ja mikroravinteita. Keho kestää lyhyempiä kausia pienemmällä ravinnolla, mutta pitkällä juoksulla on mahdotonta jaksaa ja kehittyä miinuksilla.
  • Ravinnon laatu – Vaikka kulutus olisi korkealla, en näkisi ihanteelliseksi että syödään mitä tahansa, vain siksi jotta energiavarastot saadaan täyteen. Ravinnon tulisi olla laadukasta ja puhdasta. Sokeri, limonadit, tai prosessoidut tuotteet eivät varmasti vie kenenkään kehitystä eteenpäin. Pikaruoka ja sokeriset tuotteet ovat tietysti helppo ja nopea tapa saada energiaa, etenkin jos tavoitteena on kasvaa tai nostaa painoa, mutta kannattaa muistaa että tällaisien ruoka-aineiden syöminen vie myös tilaa niiltä ruoka-aineilta, josta saadaan tärkeitä ravintoaineita, joita ilman keho ei pääse palautumaan optimaalisesti. 80-20 suhde toimii myös tässä asiassa todella hyvin.
  • Ravinnon, tarkemmin sanottuna makrojen täsmäkäyttö – Proteiinien, hiilarien, rasvojen ja myös mikroravinteiden oikealla ajoituksella voidaan tehostaa suorituskykyä ja palautumista, mikä johtaa nopeampaan ja parempaan kehityskaareen. Tämä alkaa mennä jo hifistelyn puolelle, mutta pienillä jutuilla voi optimoida omaa kehtystä ja palautumista. Muistetaan kuitenkin ettei näihin pikkujuttuihin kannata tarttua liiaksi ennen kuin kokonaiskuva on kunnossa.
  • Lisäravinteet – Kovaa urheilevalle tulisi tehdä analyysi oman ruokavalion pohjalta ja tarkistaa mitä mikroravinteita saadaan/ei saada ravinnosta riittävästi. Paljon kuluttava henkilö tarvitsee usein myös lisäravinteita. Olen kuullut, että jopa 99% urheilijoista elää magnesiumin puutteessa. Magensium taas osallistuu yli 300 elintoimintoon, joten miten keho toimii tällaisessa puutostilassa? Puutteiden täyttämiseen ei aina riitä, että alkaa käyttää suositusmääriä vitamiineja tai mineraaleja, vaan määrät täytyy luultavasti nostaa korkeammiksi. Täytyy myös tietää milloin niitä otetaan, kuinka paljon ja mitkä lisäravinteet ovat riittävän laadukkaita nostamaan vitamiinien ja mineraalien tasoja.
  • Uni – Se mikä erottaa ammatikseen urheilevan ja tavallisen kuntoilijan, on yleensä se että kuntoilija käy treenien lisäksi töissä ja pyörittää muuta arkea siinä sivussa. Liian suuri työtaakka vie tehoja treenistä, palautumisesta ja usein myös unen määrästä ja laadusta. Uni onkin avainasemassa, kun halutaan kehittyä ja optimoida palautuminen hyvälle tasolle. Tämä on se asia, mistä tulisi lähteä liikkeelle, mikäli keho ei pelitä kuten kuuluu. Jos treenaat paljon ja kovaa, muistathan myös nukkua riittävästi, se on esimerkiksi laihtumisen kannalta tärkeämpää kuin mitkään rasvanpolttolenkit!

Laitoin eilen Lean & Toned – valmennuksen aika mielettömään alennukseen! Tämä monipuolinen ja erittäin kattava valmennus on nyt vain 35 € vielä 12 tunnin ajan! Valmennuksen voi aloittaa kun itse tahtoo, eli nyt kannattaa jo olla ajoissa ja miettiä sitä fiilistä kun kesä on ohi ja kaipaa taas kunnolla treenien pariin. Syksyhän on ihan parasta aikaa satsata kunnon treeniin ja syömisiin. Valmennuksen tavoite on kehittyä salilla, saada voimaa ja lihasta sekä samalla muokata kehonkoostumusta tiiviimpään malliin!

L&T – valmennuksessa treenataan kovaa, mutta järkevästi 13 viikon ajan. Treenit vaihtuvat kahdesti valmennuksen aikana ja tehoja lyödään lisää matkan edetessä. Ohjelman aikana opit treenaamaan kuntosalilla ja saat ideoita miten varioida treenejä myös tulevaisuudessa. Valmennus perustuu 4 – jakoiseen ohjelmaan, jota kierrätetään niin, että myös lepopäivät tukevat kehitystä mahdollisimman hyvin!

Ruokavalio on suunniteltu tukemaan maksimaalista kehitystä ja myös se vaihtuu valmennuksen mukana. Saat syödä monipuolisesti ja osa aterioista sisältää useampia vaihtoehtoja. Maidoton, gluteeniton sekä kasvisruokavalio vaihtoehtoina!

3 kk:n nettivalmennus sisältää:

  • Tavoitetta tukevan, valmennuksen mukana muuttuva ruokavalion sekä 2 erilaista ruokaohjelmaa (treeni & lepopäivät)
  • Tehokkaan 4-jakoisen treeniohjelman videoineen. Treenit muuttuvat valmennuksen edetessä neljän viikon välein. Ohjeistukset treenisyklin ja lepopäivien noudattamiselle. Treenit koostuvat voima, hiit sekä plyometrisistä harjotuksista. Pääpaino on salitreeneissä.

TARJOUKSEEN TÄÄLTÄ!


3 Responses to “TREENAATKO PALJON JA KOVAA? TSEKKAA TÄYTTYYKÖ NÄMÄ KOHDAT!”

  1. Heidi sanoo:

    Hei Aino!

    Harmillista, kun nämä tarjoukset kestävät näin lyhyen aikaa. Alle 12 tuntia on aika vähän aikaa reagoida postaukseen, sitä harvemmin kun tulee päivitettyä blogiasi kahdesti päivässä.

    Olisin mielelläni tarttunut tarjoukseen ja testannut ohjelmaasi, mutta valitettavasti taisi jäädä muutamasta tunnista nyt kiinni! 🙂

    Mutta kiitos hyvästä sisällöstä, jota jaksat aina tuottaa ja vielä melko usein! On aina mukavaa huomata, että sinulta on tullut uusi postaus!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitos palautteesta! Tarjous on vielä voimassa kyllä! 🙂

      • Heidi sanoo:

        Oi, aamulla ei näkynyt kuin 99€, kun valitsi sen nettivalmennuksen. Nyt näkyy alennuskin. Laitan heti ostoskoriin!! 🙂

        Näin lomakaudella sitä keskittyy mielellään nauttimaan kesästä ja helteistä ja ottamaan vähän etäisyyttä näihin näyttölaitteisiin!

Kommentoi