2 x KEVYEMPI MÄTTÖSAFKA

Ruokahan se on aina mielessä, joten mennään pidemmittä puheitta itse asiaan! Kerroin aiemmin, että lomalla on tullut otettua vähän rennommalla otteella safkajuttujen suhteen ja koska tämän viikon alussa tuntui siltä, että edellisellä viikolla on tosiaan syöty ja juotu ”hyvin”, niin otin vähän kevyemmän vaihteen silmään. Mulla menee usein niin, että kun oon syönyt hetken huolettomammin, niin tulee automaattisesti sellainen olo, että haluaa tasapainottaa oloa kevyemmällä safkalla!

Tällä viikolla on siis tullut mutusteltua hieman vähemmän hiilareita ja enemmän rehuja. Päivät lähtee käyntiin smoothiella ja nyt etenkin kun on ollut lämmintä ulkosalla niin jääkylmä smoothie maistuu kyllä erittäin buenolle heti aamusta!

Muilla aterioilla on tullut syötyä salaatteja ja noita mun vegepannuja milloin milläkin proteiinin lähteellä höystettynä. Pakko vinkata vielä itselle uudesta tuotteesta, johon ihastuin täysin. Kyseessä on Rainbown lempeät kasvikset – vihannessekoitus, joka nimensä mukaisesti on lempeä vatsalle ja näin ollen sopii myös fodmap-ruokavaliota noudattaville! Normaalisti en osta vihannessekoituksia joihin on lisätty öljyä, mutta näissä määrä oli sen verran pieni että annoin mahiksen ja voi että nää on hyviä.

Oonkin useampana iltana väsäillyt itselleni kunnon makkarapannun, joka on törkeen hyvää! Nämä mun reseptit eivät ole koskaan mitään kovin erikoisia, mutta ehkä tällaisilla helteillä on ihan kiva, kun ruokatouhut sujuu suhteellisen nopealla aikataululla. :D

”Makkarapannu” a’la Aino (1-2 annosta nälästä riippuen)

 • 1 paketti kevyt kalkkunanakkeja
 • 1 pussi lempeät kasvikset – vihannessekoitusta
 • mausteita
 • tarjoiluun: vihersalaattia, kurkkusalaattia (Felix amerikkalainen kurkkusalaatti ei sisällä lisättyä sokeria), sokeroimatonta ketsuppia

Pilko kalkkunanakit ja paista suuressa wokpannussa ruskeiksi. Lisää pannuun lempeät kasvikset ja sulje kansi. Sekoittele aina välillä niin kauan että vihannekset ovat sulaneet ja kypsyneet. Mausta. Tarjoile salaatin, kurkkusalaatin ja ketsupin kera. 

Tämä kyseinen salaatti on meidän bravuuri, eli tulee tehtyä ainakin kerta viikkoon jättimäinen kulho mättösalaattia, jota sitten syödään päivän tai pari. Kyseessä ei ole mikään vihersalaatti, vaan seassa on vähän kaikkea mahdollista. Olenkin ristinyt tämän kesäsalaatiksi, koska seassa on myös mansikoita. Jos haluaa pitää kalorit kurissa, kastikkeeksi passaa Walden Farmsin kalorittomat soosit.

Halloumi-mansikkasalaatti a.k.a kesäsalaatti (suuri kulhollinen)

 • 500 g vihersalaattia (käytin itse valmissekoituksia)
 • 2 punaista suippopaprikaa
 • 250 g minitomaatteja
 • 1 kurkku
 • 2 pakettia ~400 g vuolu kana fajitas (myös vuolu possu sweet’n smoke toimii)
 • 250 g halloumijuustoa
 • 1 prk (200 g)  3% fetajuustoa
 • 300 g ananasta paloina
 • 200 g mansikoita

Pilko halloumit viipaleiksi ja paista pannulla niin että pinta on kullanruskea. Anna jäähtyä sen aikaa kun valmistat salaatin. Pilko kaikki pilkottavat aineet paloiksi ja sekoita salaatiksi. Lisää kana, feta ja lopuksia pilko vielä jäähtynyt halloumi salaatin sekaan. Sekoittele ja nauti! :)

KIVAA VIIKONLOPPUA!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook


Kommentoi