5 KYSYMYSTÄ 5 VASTAUSTA

Moi,

Oon pohdiskellut tässä ylikuntoasioita jonkin verran, ja lueskellut sun blogia. Päädyin kuitenkin kommentoimaan tähän postaukseen, sillä vahempia postauksia tuskin selaat niin ahkerasti. Oireita minulta löytyy vaikka muille jakaa, joten osaisitko suositella, mitä tutkimuksia kannattaisi lääkärissä teettää poissulkeakseen muut sairausvaihtoehdot? Tai onko jotain kyseistä lääkäriä, jota suosittelisit? Olo on kamala – luulosairaus painaa päälle, enkä osaa höllätä treenaamisesta.

Moi! Suosittelen kääntymään osaavan urheilulääkärin puoleen. Kävin itse Vaasan Mehiläisessä ja sain sieltä ainakin hyvin apua. En ole lääkäri ja en sen vuoksi halua antaa spesifisempiä ohjeita, sillä en tiedä sun taustoja tai muutakaan. Sen verran voin sanoa, että joskus raudan (ferritiini) puute voi aiheuttaa samankaltaisia oireita. Pelkkä hemoglobiinin mittaus ei siis kerro koko totuutta, joten kannattaa pyytää perusteelliset testit ja mittaukset. :)

Hei! Mitä suosittelet salille vetoremmejä? Onko lady ultra gripsit hyvät?

Käytän itse Taffereita jo viidettä vuotta ja en voi muuta kuin suositella! :D

Moi Aino!

Olen aloitteleva urheilija ja viime aikoina motivoitunut aloittamaan kunnolla rutiinin. Tavoitteena olisi ihan peruskunnon nostaminen, lihasten kehittäminen rapakunnosta paremmaksi ja rasvan poltto.

Kysymyksenä olisi se, että mitä mieltä olet BodyPumpista? Penikoiden takia en pysty toistaiseksi lenkkeilemään enkä jumpissa käymään joten jotain muuta on keksittävä enkä vielä tunne itseäni valmiiksi salilla käymiseen. Olen netistä lukenut todella vaihtelevia mielipiteitä bodypumpin tehokkuudesta ja olen tästä aika hämmentynyt. Saako sillä mitään aikaan? Lesmillsithan on sulle tuttuja ja varmaan tästäkin on sulla mielipide.

Arvostaisin paljon, jos saisin sulta jotain inputtia tähän:)

Moi! Bodypump on useimpien muiden ryhmäliikuntatuntien tavoin kestävyysharjoittelua, eli sopii hyvin sun tavoitteisiin. En tiedä miksi juuri bodypump on niin arvosteltu laji, sillä mikäli suoritustekniikat ovat kunnossa, ajaa se asiansa kuten muutkin ryhmäliikunnat. Voimaharjoittelu ja kestävyysharjoittelu ovat kuitenkin eri asioita ja mikäli toivoo esimerkiksi maksimaalista lihaskasvua, ei ryhmäliikunnat ole silloin paras vaihtoehto!

Mun mielestä on muutenkin ylipäätään turhaa arvostella erilaisia urheilumuotoja, sillä kaikilla on oma paikkansa. Tärkeämpää on ymmärtää eri lajien ja liikuntamuotojen vaikutus, mikäli on jotain tiettyjä tavoitteita, joita treeniltä toivoo! Toivottavasti tämä vastasi kysymykseesi. :)

Hei,
käytän itse sulamoa makrojen ja kalorien laskemisessa, ja sehän automaattisesti antaa pieneen kiristelyyn tai vaihtoehtoisesti painon nostamiseen/samana pitämiseen sen energiamäärän. Olen muokannut nämä itse, mutta aina kun lisään liikunnan, niin se syötävä energiamäärä luonnollisesti sille päivälle nousee eli ns saa syödä enemmän. Olen kuitenkin miettinyt kannattaako tähän liikunnan tuomaan kalorinlisäykseen kulutukseen luottaa vai syödä ns. alkuperäisillä kaloreilla ilman liikuntojen lisäilystä (liikuntaa tulee kyllä erittäin paljon koska fyysinen työ). Kun periaatteessahan kyseessä on vain kalorit sisään-kalorit ulos tyyppisestä toiminnasta, mutta olen saanut sen käsityksen että vähän heikosti luotan liikunnan tuomaan energianlisäykseen, etten sitten söisi ns yli tavoitteen?
Kun itse lasket kaloreita, lisäätkö mitään liikuntoja tai oletko tehnyt näin? Jos tiedät mistä puhun.
Kiitos jos ymmärsit kysymyksestäni mitään :D

Heippa! Ehdottomasti kannattaa lisätä liikunnat mukaan, sillä muuten vajeesta tulee liian suuri, etenkin jos liikkuu aktiivisesti. Mun mielestä nuo mittarit kun näyttää muutenkin hieman alakanttiin (etenkin liikkuvan ihmisen tarpeen), jolloin kannattaa kyllä lisätä liikunnat mukaan ja syödä enemmän, silloinkin kun toivoo laihtumista/rasvanpolttoa.

Oman kokemuksen mukaan tuo sulamon laskuri antaa myös liikuntamääristä aika alhaiset lukemat. Riippuu tietysti kuinka tehokkaasti vetää esimerkiksi jonkun ryhmäliikunnan tai salitreenin.

Pyritkö minkätyyppiseen makrojakaumaan? :) Tai mikä se oli esimerkkipäivässä?

Tällä hetkellä en pyri se tarkemmin, mutta esimerkkipäivässä se oli 50 – 25 – 25 (hh – rasva – prot). :)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


2 Responses to “5 KYSYMYSTÄ 5 VASTAUSTA”

  1. Avatar HannaK. sanoo:

    Hyvä postaus! Samoja asioita kun varmasti miettii moni muukin’

Kommentoi