PENKKIENNÄTYS JA TREENIJUTTUJA

Moikka moi! Istun tässä keittiön pöydän ääressä ja ihailen maisemaa. Ulkona paistaa aurinko ja muutenkin tänään ollut hieman keväisempi meininki ulkona. Ehkä se taas tästä lämmöksi muuttuu. Käytiin tänään treenaamassa rinta ja olkapäät salilla ja päätin kokeilla nostaa penkistä omaa ennätystä, kun oli kerrankin varmistaja mukana. Aikaisempi ennätys oli 70 kg, joka nousi just ja just tuossa viime syksyn puolella. Tänään laitoin tankoon 72,5 kg ja ne nousi jopa suhteellisen helposti ja siististi. Kokeilin myös 75 kilolla, mutta siinä vaiheessa ei enää paukut riittänyt, ehkä jos olisin heti kokeillut laittaa 75 kg, olisi se saattanut nousta. Ens kerralla sitten!

Oon treenannut nyt melko pitkään kolmijakoisella ohjelmalla, eli teenn rinnan+olkapäät+ojentajat, selkä+hauis sekä jalat omina treeneinä. En oo ottanut asiasta sen kummempaa stressiä ja joskus on saattanut jäädä joku treeni viikosta väliin, jos on ollut enemmän jumppia tai töitä. Eli tällaisella suhteellisen rennolla meiningilläkin on tullut tulosta, kunhan tekee treenit kunnolla silloin kun sinne salin puolelle ehtii!

Muutenkin tällä hetkellä mulla on kaiken treenin suhteen sellainen rennompi vaihe. En siis vaadi itseltäni hirveästi ja teen asioita, joista tulee hyvä fiilis. Tällä viikolla focus on kuitenkin enemmän noissa ryhmäliikunnoissa, sillä meillä on käynnissä workout week ja mulla on muutama ylimääräinen tunti mukana viikko-ohjelmassa! Meidän salilla on siis kaikki ryhmäliikunnat veloituksettomia tällä viikolla ja alku on ainakin ollut aika positiivinen, sillä jumpissa on käynyt todella paljon ihmisiä. Lauantain spinniin oli oikein kunnon jono ja tuli mieleen parinvuoden takaiset tunnit, kun lauantaisin kävelin töihin ja salilta oli kymmenien metrien jono ulos asti, juuri tuonne spinning-tunnilleni. :D

Tällä hetkellä ryhmäliikunta ei ole enää ihan niin suosittua kuin vaikka tuolloin vuonna 2014, mutta onneksi omilla tunneillani käy säännöllisen tasaisesti porukkaa. Ryhmäliikunta on kyllä kokenut paljon uudistusta ja monet tunnit ovat nykyään ihan kunnon urheilua ja haastavaa meininkiä.

Tää viikko huipentuu paljon odotettuun BODYATTACK100 – lanseeraukseen ja en malta oottaa että päästään kunnolla tuon ohjelman pariin. Omaan makuun musat ovat ihan parhautta ja tällä hetkellä alkaa olla jo fiilis, että uusi ohjelma on enemmän kuin tervetullut. Ohjasin 99 ohjelman ensimmäisen kerran joulukuun alussa ja siitä alkaa olla jo sen verran pitkä aika, että oon ehtinyt miksata moneen otteeseen biisit läpi.

Nyt mun olisikin tarkoitus lähteä ohjaamaan vielä tuttu maanantaicombo, eli bodyattack & spinning! Huomenna ohjaan ylimääräisenä RPV – tunnin ja nyt olis mahis päästä pitkästä aikaa mun ilta ärppikseen, tällä hetkellä kun ohjaan kyseistä tuntia vaan aamupäivällä. RPV on yksi mun kaikkien aikojen lempparitunti, tehokas ja hauska. Toisaalta tuntuu, että sanon tuon saman jokaisen tunnin kohdalla. :D Kaikki ovat omalla tavallaan hyviä hieman eri tavalla!

Jos siellä on joku joka haluaa tulla treenaamaan mun kanssa tällä viikolla niin ohjaan seuraavat:

MA: 17:30 Bodyattack, 18:45 Spinning 

TI: 17:45 RPV

Ke: 11:00 Bodyattack, 17:30 TBC

To: 17:30 Bodystep, 18:45 Sprint

Pe: 11:oo RPV

La: 12:oo BODYATTACK100 – lanseeraus (useita ohjaajia!)

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


5 Responses to “PENKKIENNÄTYS JA TREENIJUTTUJA”

 1. Emma sanoo:

  Moi Aino!

  Olen aloitteleva urheilija ja viime aikoina motivoitunut aloittamaan kunnolla rutiinin. Tavoitteena olisi ihan peruskunnon nostaminen, lihasten kehittäminen rapakunnosta paremmaksi ja rasvan poltto.

  Kysymyksenä olisi se, että mitä mieltä olet BodyPumpista? Penikoiden takia en pysty toistaiseksi lenkkeilemään enkä jumpissa käymään joten jotain muuta on keksittävä enkä vielä tunne itseäni valmiiksi salilla käymiseen. Olen netistä lukenut todella vaihtelevia mielipiteitä bodypumpin tehokkuudesta ja olen tästä aika hämmentynyt. Saako sillä mitään aikaan? Lesmillsithan on sulle tuttuja ja varmaan tästäkin on sulla mielipide.

  Arvostaisin paljon, jos saisin sulta jotain inputtia tähän:)

 2. Minä vain sanoo:

  Hei! Mitä suosittelet salille vetoremmejä? Onko lady ultra gripsit hyvät?

 3. Urheilija sanoo:

  Moi,

  Oon pohdiskellut tässä ylikuntoasioita jonkin verran, ja lueskellut sun blogia. Päädyin kuitenkin kommentoimaan tähän postaukseen, sillä vahempia postauksia tuskin selaat niin ahkerasti. Oireita minulta löytyy vaikka muille jakaa, joten osaisitko suositella, mitä tutkimuksia kannattaisi lääkärissä teettää poissulkeakseen muut sairausvaihtoehdot? Tai onko jotain kyseistä lääkäriä, jota suosittelisit? Olo on kamala – luulosairaus painaa päälle, enkä osaa höllätä treenaamisesta.

 4. Jaana sanoo:

  Miiitkäs pökät moi musta-siniset on ?

Kommentoi