NIIIIIN HYVÄÄ & KEVYTTÄ – PULLED TANDOORI CHICKEN PIZZA

Pizza taitaa olla jo mun tavaramerkki, sillä kehittämäni kaurapizzapohja on jo sen verran suosittu, että sitä googlataan blogiin tultavilla hakusanoilla varmaan kaikista eniten! :D Näitä erilaisia versioita on tullut jaettua useampiakin, mutta koska pohja on yksinkertaistunut matkan aikana, niin laietaan tämän hetkinen resepti jakoon. Tämä on siis maailman helpoin, terveellinen, maukas ja rapea pizzapohja, joka on samalla todella kuitupitoinen että myöskin gluteeniton, hiivaton ja rasvaton. :D

Tällä kertaa valmistin päällisiksi tandoori nyhtökanasta erittäin makoisan täytteen. Makucombo oli siis täydellisyyttä hipova, vaikka tämä annos on makrojakaumaltaan samaa kategoriaa kuin ”kanaa, riisiä ja vihanneksia”. Pohjaa tehdessä kannattaa käyttää metodia, lisää ainesosia tarvittaessa. Ellei kyseessä ole tarkan ruokavalion mukaan mitattavat ainesosat, teen pohjan niin, että lisään summissa kaikki ainesosat ja lisään esim. vettä tai jauhoja tarvittaessa niin kauan, että taikina on kaulittavaa.

Kaurapohja:

 • noin 3-4 dl vettä
 • 2 tl suolaa
 • 4-5 rkl psylliumia
 • gluteenittomia kaurajauhoja

Kaada kulhoon vesi, suola ja psyllium. Anna psylliumin turvota minuutti kaksi, jonka jälkeen ala lisäillä jauhoja samalla vaivaten. Kun taikina on valmis, kauli se leivinpaperin päälle ja esipaista 200 asteessa niin kauan, että on rapea.

Mausteinen tandoorikana- täyte

 • 1 paketti tandoori pulled chickeniä (pouttu)
 • 3 makeaa suippopaprikaa
 • 5-10 valkosipulinkynttä
 • 1 makeasipuli
 • 1 prk herkkusieniä
 • 1 prk ananaspaloja
 • sokeroimatonta ketsuppia / tomaattipyreetä
 • mausteita (herbamare, chipotle chili)
 • 200 g kadett 5% juustoa raastettuna

Valmista nyhtökana pakkauksen mukaan uunissa, samaan aikaan kun valmistat pizzapohjan ja vihannes-sekoituksen. Pilko paprikat ja sipulit ja paista pannulla kookosöljyssä pehmeäksi (jos ei halua käyttää rasvaa, lisää pannulle vettä ja anna hautua kannen alla pehmeäksi) lisää joukkoon herkkusienet, ananas ja mausta koko hässäkkä herbamarella ja chilillä.

Kun nyhtökana on valmis, revi se kahdella haarukalla paloiksi. Levitä pizzapohjaan ketsuppi, vihannes-sekoitus ja nyhtökana (tulee aika paljon, ei välttämättä tarvitse kaikkea). Raastan itse tuon juuston monitoimikoneessa, sillä en ole ainakaan toistaiseksi löytänyt noin vähärasvaista juustoa valmiiksi raastettuna. Tää juusto sisältää enemmän proteiinia kuin rasvaa. :D Kaada viimeisenä päälle juustoraaste ja paista vielä 5-10 minuuttia uunissa. Voit nostaa uunin lämpötilan 225 asteeseen. 

NIIN HYVÄÄ!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Facebook: TÄÄLLÄ.


2 Responses to “NIIIIIN HYVÄÄ & KEVYTTÄ – PULLED TANDOORI CHICKEN PIZZA”

 1. Avatar Alina sanoo:

  Moikka! Osaatko sanoa makrot annokseen? Jos tulee pellistä noin 4-6 annosta(ko)? :)

 2. Avatar Hanne sanoo:

  Pizza oli kyllä hyvää, mutta miten ihmeessä siitä saa rapean? Riippuuko kaurajauhon määrästä vai mistä? Laitoin suurin piirtein nuo mitat mitkä olit laittanut, mutta kun jauhojen määrää ei ollut nii sitä tuli ehkä 2dl..

Kommentoi