5 X NÄIN MOKAAT TAVOITTEESI JO TAMMIKUUSSA

Uusi vuosi ja intoa täynnä! Nyt sitten laitetaan peliin kaikki ja vähän päälle. Tavoitteet tähtiin ja vähän äkkiä… Innostus on toki hyvä asia, mutta maltti saattaa sittenkin olla valttia, mikäli toivoo hieman pysyvämpiä tuloksia…

Aloita rytinällä! Vähintään 6 treeniä viikkoon ja ainakin 2 tuntia kerralla. Nyt kun intoa riittää, kannattaa murskata se treeniövereillä. Voit olla varma, että kahden viikon kuluttua pelkkä salille katsominenkin ällöttää.

Pussikeitot ja pikadieetit lupaavat nopeaa painonpudotusta ja voin luvata, että pääsetkin hyvin nopeasti eroon lihaksistasi. Pikadieetillä tsemppaaminen on todellista kidutusta ja päässä pyörii vain mitä syödä kun se loppuu. Pikadieetin päätyttyä päädytään vanhoihin tapoihin, jolloin menetetyt lihakset korvataan kätevästi läskillä, jonka jälkeen painonhallinta sekä painon pudotus on entistä vaikeampaa.

Muuta kaikki heti samalla kertaa. Koko elämä uusiksi kertaheitolla. Tilaa sadoilla euroilla lisäravinteitä, vaikka et edes tiedä mihin niitä käytetään. Osallistu kevään Fitness-kilpailuihin, onpahan jotain tavoiteltavaa. Suuret muutokset ovat pysyväm..pysymättömämpiä.

Jos olet aloittelija, älä pyydä apua uuden treenisuunnitelman tai saliohjelman kanssa. Salilla heiluminen laitteesta toiseen ja liikkeiden tekeminen sinnepäin eivät tuo minkäänlaista kehitystä, jolloin motivaatio liikkumiseen kuolee yhtä nopeasti kuin alkoikin. 

Aloita muutoksesi vain sen vuoksi, että muutkin tekevät niin tai koska joku painostaa sinua. 

Vai olisiko näin sittenkin parempi…

Vaikka alussa olisi paljonkin motivaatiota ja intoa treenaamiseen, kannattaa silti aloittaa maltilla, jolloin into säilyy pidempään. Urheilutaustasta riippuen 2-4 kertaan viikossa treenaaminen riittää alkuun. Olen sitä mieltä, että mielummin lisätään treenikertoja pikkuhiljaa kuin toisinpäin.

Laihtumisessa ei ole oikotietä onneen. Uudet tavat tulee oppia ja omaksua. Tiedän, että monet ajattelevat pikadieettien olevan alkuspurtti, jonka jälkeen aloitetaan terveelliset ruokailutavat. Jos terveellisiä ruokailutapoja ei ole opeteltu, ei niihin tuosta vaan siirrytä. Poikkeuksia toki on, mutta aika pienellä prosentillä löytyy sellaisia, joiden paino on pysynyt yli vuoden pudotetuissa lukemissa pikadieetin jälkeen.

Pienet muutokset luovat lopulta suuren kokonaisuuden. Lupaan, että muutokset ovat pysyvämpiä jos niitä alkaa muokata vähän kerralla. Myös tavoitteet kannattaa jakaa osiin, jolloin ne eivät tunnu niin mahdottomilta ja vaikeasti tavoiteltavilta. Asioita ei kannata tehdä liian vaikeaksi itselleen.

Useimmilta kuntosaleilta saa ilmaista opastusta esimerkiksi kuntosalin puolella. Henkilökohtainen ohjelma ja liikkeiden opastaminen takaavat, että treenataan oikein, turvallisesti ja niin että tuloksiakin alkaa näkyä. Jumppamaikkana täytyy mainostaa myös ryhmäliikuntaa, mikä on oiva tapa aloittaa treeniura. Alussa tunneilla mukana pysyminen voi olla haastavaa, mutta jo muutaman kerran jälkeen hommaan pääsee kiinni. Spinning ja muut sisäpyöräilytunnin ovat esimerkiksi helppo tapa aloittaa ryhmliikunta-ura.

Jos elämäntapamuutoksen aloittaa jonkun muun painostuksesta tai vain siksi, että niin kuuluu tehdä, voi olla että motivaatio loppuu hyvin lyhyeen. Kannattaa kysyä itseltään, haluanko tätä oikeasti ja olenko valmis tekemään ison työn? Jos vastaus on ei, ei kannata kiusata itseään sen enempää, miettimällä että pitäisi mennä sinne ja tehdä tätä. Kaikki lähtee itsestä, ja jos jotain oikeasti tahtoo, silloin täytyy olla valmis tekemään muutoksia. Nykyisellä tyylillä olet päässyt siihen missä olet nyt, muutoksia tekemällä voit saada jotain uutta.

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


2 Responses to “5 X NÄIN MOKAAT TAVOITTEESI JO TAMMIKUUSSA”

  1. Sue sanoo:

    Huikea teksti! Asiat on juurikin näin.. Voi kun sen kaikki alkaisivat pikkuhiljaa ymmärtää

Kommentoi