UNELMIEN KROPPA VUONNA 2018?

Tällä hetkellä eletään niitä aikoja kun vuosi on vaihtumassa ja monella siintää haaveissa saavuttaa ehkä jotakin uutta tulevana vuonna. Lupauksia tai ei, on uus vuosi aina hyvä tapa aloittaa puhtaalta pöydältä. Vaikka tämä ajankohta on jopa melko kliseinen tapa aloittaa, niin silti oon sitä mieltä, että joskus se aloittaminen on vaan tehtävä ja jos uusi vuosi tuntuu hyvältä ajankohdalta – go for it! Alkuvuosi on oikeen hyvää aikaa panostaa omiin juttuihin, sillä tällaisen juhla-sesongin jälkeen on jopa mukavaa, kun saa vain elellä hiljaiseloa ja keskittyä vaikkapa treenaamiseen!

Jos (ja kun) aloittaminen tuntuu vaikealta, kannattaa muistaa että vaikein osa on juuri se ensimmäinen askel. Kun sen on tehnyt, asiat alkavat rullaamaan eteenpäin ja kuukauden kuluttua olet niin iloinen, että otit sen ensimmäisen askeleen. Aika kuluu joka tapauksessa, joten miksi ei käyttäisi sitä hyväksi ja tekisi jotain, mistä voi itse olla ylpeä ja tuntea olonsa hyväksi? Vaikka en liputa pikaratkaisujen eteen, niin jo kuukaudessa voi saada paljon aikaiseksi. Käytän joskus motivaation hakemiseen omia vanhoja kuvia, koska niitä on paljon. Tuo yllä oleva kuva on otettu tammikuun viimeisenä päivänä ja olin saanut kuukaudessa kurottua kuntoa noinkin timmiin kondikseen, vaikka olotila joulun jälkeen oli hyvinkin turpea, epämukava ja fiiliskin sellainen että ei tästä tule mitään! :D

Itselleni toimivin tapa on tehdä suunnitelma, eli päätän mitä haluan, mihin mennessä ja mitä sen eteen on tehtävä. Tämän jälkeen vain aloitan homman, miettimättä liikaa. Jos taas aloittaa ajatustavalla ”katotaan nyt mitä tästä tulee” niin voin luvata että homma kusee melkoisella varmuudella. Itseään ei kannata kiusata epämääräisillä ajatuksilla, vaan joko tehdä asiat kunnolla tai jättää tekemättä kokonaan. Edellä mainitulla tarkoitan myös sitä, että erilaiset ”olisi kiva saada sitä ja tätä” haaveet saavat usein vain huonon omantunnon aikaiseksi, sillä jos asioita lähtee tavoittelemaan puolivaloilla, harvemmin onnistuu ja epäonnistumisesta taas tulee huono fiilis. Epäonnistumisen kierre johtaa yleensä siihen, että ennen kuin on edes aloittanut, miettii jo, että en varmaan onnistu tälläkään kertaa…Voitte kuvitella miten pitkälle tuollaisella ajatustyylillä pääsee. Ei juuri mihinkään.

Tässä vaiheessa täytyy muistaa, että mikä tahansa on mahdollista. Tarvitaan vain positiivinen asenne, selkeä tavoite ja suunnitelma. Itseensä pitää uskoa, sillä se on koko homman kulmakivi. Vastoinkäymisiä ja takapakkia tulee varmasti eteen, useammankin kerran, mutta niin kauan kun et luovuta, et voi hävitä! :) Monet hakevat ratkaisua muista ihmisistä ja toki esimerkiksi hyvän valmentajan avulla, onnistuu varmemmin kuin yksin, mutta kannattaa muistaa, että lopulta ne avaimet on omissa käsissä. Kukaan muu ei voi tehdä asioita sun puolesta, eikä kukaan sitä tule tekemään. Ratkaisujen etsimisen sijaan, luota itseesi, sillä lopulta kukaan ei tiedä mitkä asiat sulle toimii parhaiten. Onnistuminen on sun oma valinta! Tsemppiä!

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


Kommentoi