MITÄ TAPAHTUI KUN TREENIMÄÄRÄT VÄHENIVÄT?

Eilisessä tekstissä tuli sivuttua, että taitaa olla ensimmäinen kerta kymmeniin vuosiin, kun mun treenimäärät ovat olleet näin vähäisiä ihan säännöllisesti. Toivottavasti kukaan ei nyt tartu sanaan ”vähäinen”, sillä en jaksaisi miljoonatta kertaa sanoa, että kaikkihan on suhteellista ja riippuu siitä mihin vertaa. ;D Joskus kirjottaessa sitä miettii, että kuinka aina joutuu alustaa kaikki asiat joka kulmasta, ennen kuin voi sanoa mielipiteensä, hah!

No joo, pysytäänpä aiheessa, eli mitäs kaikkea mullistavaa on tapahtunut kun en olekkaan painanut pää kolmantena jalkana päivästä toiseen..

Palautuminen on (luonnollisesti) tehostunut, eli en ole jatkuvasti ihan jumissa. En toki ole aiemminkaan ollut ihan tukossa, mutta tämän palautumisen huomaa siis treenitehoissa, eli treenit sujuvat tehokkaammin, kevyemmin ja tuntuvat paremmilta. 

Kroppa ei ole niin nesteinen kuin aiemmin. Kun treenimäärät ovat korkeat, on keho jonkinlaisessa ”pumpissa” jatkuvasti, eli olo on nyt jopa kevyempi ja slimmimpi kuin silloin kun paukuttaa hulluna menemään!

Nukahdan nopeammin, eli pääsen nopeammin rentoutuneeseen tilaan iltaisin. Tämän eron huomaa, sillä päivinä kun treenaan tuplasti, nukahdan hitaammin ja saatan heräillä yöllä. Johtunee siitä että keho on hieman ylikierroksilla, kun treenikertoja tulee enemmän.

Ruokahalu on pienentynyt. Tämä on toki hyvä homma siinä mielessä, että ruoka ei ole jatkuvasti mielessä. 😀 Toisaalta sekin on aika kiva fiilis, kun oot vetänyt törkeen kovan treenipäivän ja ruoka maistuu ah, niin taivaalliselta! Toki ruoka maistuu nytkin, mutta ei samalla tavalla. Ennen en voinut ymmärtää, miten jollekin voi olla haastavaa syödä riittävästi, nyt voin jollain tavoin samaistua siihen että syöminen ei oo kovin kivaa silloin kun ei ole nälkä. Terkuin muija, jolla oli ennen nälkä 24/7.

Enemmän aikaa! Tää on ollut tosi jees, sillä treeni ei vie ainoastaan sitä siihen menevää aikaa, vaan koko projekti liikkumisien, suihkujen ja ruokailujen kanssa leikkaa ihan hyvän siivun päivästä, varsinkin kun se tapahtuu useampaan kertaan. Koen, että oon jopa pystynyt tekemään muita duuneja paremmin/tehokkaammin, kun on ollut enemmän aikaa panostaa siihen mitä tekee. Lisäksi oon kokenut ihan ennenkuulumattomia juttuja ja esimerkiksi viettänyt keskellä viikkoa illan kotona telkkua katsellen. Huh, melko hurjaa jos en sanois! 😀

No mites oon sitten treenannut? Mullahan on ohjaukset vähentyneet ja oon myös vähentänyt omien treenien määrää samaan aikaan. Pyrin tekemään kävelylenkkejä 1-4 kertaan viikossa näiden lisäksi. Koska teen paljon duunia sisätiloissa, tuntuu hyvältä haukata happea ja liikkua rennommin ulkona.

Viime viikko näytti tältä:

MA: Bodyattack, spinning

TI: lepo

Ke: Bodyattack, TBC (step-tunti)

To: Bodystep, Sprint

Pe: RPV, rinta-hauis-ojentaja salilla

La: lepo

Su: Pakaratreeni salilla (Booty challenge)

Harvoin tulee tällaisia kirjoiteltua, mutta onko siellä ruudun takana joku joka olisi kiinnostunut aloittamaan treenit meidän ihan parhaalla salilla, eli Wasa Sports Clubilla? Hintaanhan kuuluu (naisille) kaksi salia ja nykyään molemmat paikat ovat auki 05:00-23:00, jolloin treenaamaan pääsee lähes milloin tahansa. Meillä on ihan loistotarjouksia tällä hetkellä, esimerkiksi jos oot joskus ollut jäsenenä ja oot alkanut kaipailla takaisin treenien pariin, niin nyt saat kortin sun vanhalla hinnalla taas (+5€ joka on tullut kaikille) !! Uusille tyypeille on olemassa mm. 59€/kk hinta ja vaikka mitä muita siistejä juttuja. Muhun voi olla yhteydessä jos haluaa aloittaa hommat kohti parempaa oloa ja energisempää talvea. Voin kertoa, että mikään ei oo tehokaampi ase kaamosta vastaan kuin liikunta! 🙂

Heitetäänpä vielä, että jos joku päättää ottaa mun kautta kortin, lupaan auttaa henkilökohtaisesti homman alkuun. Vinkkaan parhaat jumpat sun tavoitteisin sopiviksi ja autan muissakin jutuissa että pääset alkuun! –> aino.rouhiainen@wsc.fi

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


Kommentoi