KÄYTTÖVINKKEJÄ HERAPROTEIINILLE

Mun ehdottomasti käytetyin lisäravinne on heraproteiini ja sitä löytyykin kaapeistani monessa eri merkissä ja maussa. Käytän heraa etenkin makeiden herkkujen valmistuksessa, sillä hyvänmakuisella protskujauheella saa taiottua vaikka minkälaisia vähäsokerisia ja proteiinipitoisempia herkkuja. Makeutusaineitahan nuo toki sisältävät, mutta sitten on toki olemassa myös vaihtoehtoja, esimerkiksi stevialla makeutetuista jauheista. Mitä proteiinijauheisiin tulee, mun luottomerkki on Fitnessguru, ollut jo monta vuotta. Syy on puhtaasti se, että nuo jauheet maistuvat mun mielestä niin saakelin hyvälle, että en ole löytänyt vielä vastaavaa. Mä tykkään makeasta ja siitä että maku ei tosiaan ole liian laimea ja nämä täyttävät juurikin nuo kriteerit. Tiedän tyyppejä, joiden mielestä gurun proteiinit ovat liian makeita ja onneksi silloinkin löytyy vaihtoehtoja eri merkeistä ja mauista.

Omat lempparit ovat vanilja-valkosuklaa, mansikka/vadelma-valkosuklaa, vanilja, tuplasuklaa, suklaa- hasselpähkinä, kaseiinista vaniljajäätelö toimii törkeen hyvin proteiinifluffissa ja jälkkäreissä. Makua valitessa kannattaa ottaa huomioon, mihin sitä tulee käyttämään. Esimerkiksi vanilja/marjapohjaiset maut sopivat smoothieen paremmin kuin esim, suklaa, sillä suklaa ja marjat eivät esimerkiksi toimi kovin hyvin yhdessä (smoothiessa). Vaniljapohjainen maku onkin aikalailla toimivin kaikkeen leivontaan ja siksi mulla on aina tota vanilja-valkosuklaata kaapissa. Muita makuja tilailen hieman vaihdellen!

Tässä asioita mihin käytän heraa tuomaan herkullista makua ja proteiinipitoisuutta:

smoothiet

pannarit/letut

raakasuklaa / raakaleivonta

itse tehty chiahillo

jäätelö

proteinfluff eli proteiinivaahto

kaurapuuro

tuorepuuro

omenakaurapaistos

keksit

piirakat

ja sitten hieman kuvasaldoa terveysherkuista, joita oon heran avulla valmistanut… :)

tuplasuklaa-fudge

pannari + proteiinijäätelö

proteiinikermavaahto

omenakaurapaistos

proteiinifluff

id

fluff

puuroo

puuroo

chia-pudding

banaanileipä

kinuski-fudge

jäätelöä

smoothie

suklaata

lisää suklaata

piparkakkuja

bounty-patukoita

ja sitä suklaata…

keksisuklaa

smoothie-vanukas

fluff

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


7 Responses to “KÄYTTÖVINKKEJÄ HERAPROTEIINILLE”

 1. Avatar Emma sanoo:

  Moikka!
  Näin lisäravinteista puheenollen: Mitä mieltä tästä? ”Suositut magnesiumvalmisteet ovat yleensä rahanhukkaa – Lihaskramppeja ei voi ehkäistä lisäravinteilla, arvioi ravitsemusterapeutti” https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005396821.html?share=e4201280dd9f824d9f8e584942a98f8c

 2. Avatar Hridi sanoo:

  Vieläkö sais linkit kaikkiin kuviin mistä pääsis resepteihin suoraan

 3. Avatar Aliisa sanoo:

  Hmm, tiedätkö/oletko kuullut miten hera-tai soijaproteiini pelittää rieskoissa tai sämpylöissä? Jos lopputulos ei ole aivan katastrofi,saisi leipään ripauksen lisäprotskua. Mutta miten paljon proteiinijauhe sitten vaikuttaa koostumukseen..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hmm, uskon kyllä että toimii seassa, ei pitäisi vaikuttaa koostumukseen, ellei käytä ihan hurjaa määrää! :)

 4. Avatar Jenpa sanoo:

  Nyt on hyvännäköstä!! Vedän aina iänikuista puutoa heralla, mut tästä inspiroituneena vois kokeilla muutakin. XD Kaikki reseptit löytyy varmaa sun blogista?

Kommentoi