ERISKUMMALLISEN HERKULLISET LEIPOMUKSET

Tässä vuosien aikana on tullut leivottua vaikka ja mitä.  Hyvin harvoin seuraan mitään reseptejä ja oonkin kehitellyt monta huippuhyvää reseptiä ihan vaan kokeilemalla. Etenkin raakaleipomuksien suhteen mun metodi on sekoita – maistele – lisää makuja – sekoita – maistele. :D Jaan usein leipomuksia snäpin puolella ja silloin tulee aina paljon kyselyjä reseptin perään. Tässä on sellainen ongelma, että useimmiten oon tosiaan vaan heitellyt ainesosia yhteen, ilman että mulla on mitään hajua paljonko mitäkin tuli! :D Kannustaisin myös muitakin rohkeasti kokeilemaan uusia juttuja sen sijaan, että seuraa sataprosenttisesti paperilta ohjeita.

Viikonloppuna tuli vietettyä keittiön puolella aikaa ja kehittelin vaikka ja mitä herkkuja aikaiseksi. Nää tuplasuklaafudget saivat paljon kyselyjä snäpin ja instan puolella, joten yritin kasata reseptin niin hyvin kuin muistan. Syy, miksi en aina näitä julkaise, on se että nämä reseptit saattavat olla jopa vähän outoja, kun samassa setissä yhdistyy raakaleivonnaisten ainesosat, heraproteiini ja vanukkaat. :D No, meikäläisen staili onkin aina ollut sellainen et testailen aika rohkeasti erikoisiakin juttuja!

Tuplasuklaa fudget:

 • noin 100 g kaakaovoita
 • noin 100 g kookosmannaa
 • 3-4 rkl tocoa
 • kauhallinen (30g) Fitnessgurun Chocolate hazelnut heraproteiinia
 • n. 20 g Fitnessgurun Vanilla ice cream kaseiiniproteiinia
 • 3 rkl raakakaakaojauhetta
 • kourallinen suolattuja pähkinöitä (esim. Anydayn ilman lisättyä rasvaa paahdettuja pähkinöitä)
 • purkillinen Ehrmannin vaniljavanukasta

Sulata kaakaovoi ja kookosmanna vesihauteessa, jonka jälkeen lisää kaikki kuivat aineet. Sekoita ja maistele, lisää makuja tarvittaessa. Kaada reunalliseen neliskulmaiseen vuokaan (käytä leivinpaperia, ellei vuoka ole silikonia). Sekoita joukkoon pähkinät ja laita pakkaseen noin 5-10 min. Kun koostumus on hyytynyt, sekoita lusikalla päällisosaan vanukas lusikallinen kerrallaan. Laita pakkaseen hyytymään vielä vartiksi. Kun koostumus on kiinteää, leikkaa paloiksi ja nauti! :)

Täytyy kehua, että nää oli kyllä ihan liian hyviä! Tuo vanukas oli sellaista tahmaisen pehmeää herkkua ja pähkinät taas toivat rouskuvuutta muuten täyteläisen suklaiseen makuun, ai että! :D Leivoin myös valkosuklaa-mansikkaraakakakun, joka oli myöskin erittäin hyvää; kuin mansikkajäätelöä rouhean kaurapähkinäpohjan päällä. Laitan senkin reseptin vielä jakoon myöhemmin, mikäli tällaiset vähän erikoisemmat sekoitukset teitä kiinnostaa! :D

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


2 Responses to “ERISKUMMALLISEN HERKULLISET LEIPOMUKSET”

 1. Avatar Suvi sanoo:

  Herkut kiinnostaa aina

  Sellainen juttu tuli mieleen kysyä, että mistähän mahtaa johtua itselle aamulla treenaamisen jälkeen iskevä tolkuton väsy. Tuntuu, että muut nimenomaan hehkuttavat, miten päivä lähtee niin mahtavasti käyntiin aamutreeneillä ja mulla homma toimii täysin päinvastoin. Ei vaikuta olevan eroa treenaanko heti heräämisen jälkeen vai vähän myöhemmin aamupäivällä – sama kooma iskee jossain vaiheessa (joidenkin tuntien kuluttua). Ja mainittakoon vielä, että normaalisti treenaan töiden heti jälkeen tai alkuillasta. Vainko tottumattomuutta siis?

 2. Avatar Siiri sanoo:

  Heippa! Sun blogi on kyllä mun lemppari ollut jo kauan! :) Mulla ois kysymys että miten sun yikuormitus/ylikunto näkyi verikokeissa vai näkyikö mitenkään? Minulla on jostain syystä taas maksa arvot hieman koholla ja syytä en tiedä miksi. Ei todellakaan ole ylipainoa enkä käytä alkoholia tai tupakoi. Kiitos jo etukäteen :)

Kommentoi