4 x TEHOKKAAMPAA RASVANPOLTTOA

Kehonkoostumuksen muokkaaminen on aina pitkäjänteistä puuhaa, sillä painoa pystyy pudottamaan melko nopeastikin, mutta nopea tahti kertoo yleensä myös siitä, että lihasmassan määrä pienenee. Mulla on aika paljon kokemusta juuri rasvan määrän vähentämisestä ja ajattelin jakaa muutaman jutun, jotka on mun mielestä tärkeässä roolissa tässä tavoitteessa. Kun olen ottanut nämä ”keinot” käyttöön, on lihaserottuvuus parantunut huomattavasti ja rasvaprosentti tippunut alemmas, vaikka paino ei olisi muuttunut juurikaan.

Kun halutaan muutosta kehonkoostumukseen, on hyvä olla suunnitelma, eli ruokavalio joka varmistaa, että energiaa tulee sopiva määrä. Mikäli energiaa saadaan liian vähän, alkaa keho syömään itseään ja tuloksena on kiinteän sijaan ”laiha läski”. Eli tässä asiassa enemmän ei ole enemmän, sillä liian suuri kalorivaje hidastaa myös aineenvaihduntaa ja näin ollen myös toivottuja tuloksia. Ilman suunnitelmaa tulee helposti syötyä liian vähän/liian paljon, joten tässä tavoitteessa tämä on aika tärkeässä roolissa!

Voimaharjoittelu on tärkeässä roolissa ja olen huomannut useasti sen merkityksen juuri paremman lihaserottuvuuden saavuttelussa. Kausina kun käyn salilla, olen aina kireämmässä kunnossa, luonnollisesti. Vilkas ja oikein toimiva aineenvaihdunta on oikea lottovoitto ja mikä parasta, siihen pystyy itse vaikuttaa omalla toiminnalla. Voimaharjoittelu yhdistettynä optimaalisesti suunniteltuun ravinto-ohjelmaan tuo yleensä parhaat tulokset. Etenkin dieetillä ollessa, voimatreenin jälkeen olisi tärkeää saada mahdollisimman nopeasti hyvässä suhteessa hiilareita ja proteiineja, jotta treenistä saadaan haluttu hyöty irti.

Olen useasti painottanut että intervall/HIIT-tyyppisellä harjoittelulla voi tehostaa rasvan palamista. Kun treenitehot nousevat maksimikestävyysalueelle (voimakkaasti hengästynyt tila, jota ei pysty ylläpitää pitkään) elimistö käyttää pääasiallisena energianlähteenä hiilihydraattivarastoja ja rasvan määrä on pienempi, mutta olennainen asia, joka kannattaa huomioida on ns. EPOC-efekti, eli suomeksi jälkipolttonakin tunnettu termi, jolloin elimistö polttaa energiaa vielä tunteja itse treenin jälkeen. HIIT-treenit eivät ole mikään taikanappula tai pikakeino rasvanpolttoon, mutta lisäämällä niitä harjoitusohjelmaan, saa nopeammin tuloksia. 

Uni. Lähestulkoon yhtä tärkeä asia ruokavalion kanssa on laadukas ja riittävä uni. Unen aikana keho ja mieli palautuu, joten uni on kuin ”ilmaista rasvanpolttoa”. Levänneenä on myös huomattavasti paremmat edellytykset sille että yleensä jaksetaan tehdä oikeita ruokavalintoja. Usein painon jumittaminen johtuu juuri tästä puuttuvasta palasesta. Monesti ruokavalio ja treenipuoli on kunnossa ja sitten ihmetellään kun ei tapahdu mitään. Ei kannata aliarvioida unen merkitystä! :)

Instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


3 Responses to “4 x TEHOKKAAMPAA RASVANPOLTTOA”

  1. Avatar Maari sanoo:

    Itse huomasin todellakin unen merkityksen tänä kesänä! Tein työtä, joka vaati todella aikaisin heräämistä, joten multa jäi usein just syvän unen vaije 2-5 aikaan todella lyhyeksi.. Vaikka reenasin olo tuntu koko ajan turvonneelta ja löysältä Toivottasti tilanne nyt muuttuu kun saan taas alkaa nukkumaan kunnolla! Huomaan kyl kans et toisiin unen määrä ja nukkumisen aika vaikuttaa enemmän kun toisiin.

  2. Avatar Mirka sanoo:

    Hei Aino. Googlettamalla löytyy linkkejä moniin testeihin ja blogikirjoituksiin bodypumpia vastaan ja sen tehokkuutta epäillään. Haluaisin kuulla mielipiteesi asiasta vaikket varmaan sitä puolueettomasti työsi puolesta pystykkään kertomaan. Tavoitteenani on siis kiinteämpi vartalo ja parempi kunto. Olen harrastanut vuoden verran crossfittiä, mutta kyllästyin siihen ja ajattelin aloittaa ’tavalliset’ jumpat kuten combat, attack, balance ja sh’bam. Salilla johon aion mennä ei ole kuntosalipuolta lainkaan joten pump ja erilaiset powertunnit ovat ainoa lihaskuntoa edistävä. Onko näistä mihinkään vai onko mentävä kuntosalille?

  3. Avatar Aliisa sanoo:

    Komppaan tuota nukkumista. Toinen suuri ”ahaa-elämys” oli lepo. Kummasti se kroppa toimi paremmin ja tehokkaammin kun saa välillä palautuakin. Lepopäivillä on ollut varsin positiivinen vaikutus myös nukkumiseen. Itsestäänselvyyksiä nämä taitavat olla, mutta jostain kumman syystä ne sisäistää vasta kun vaikutukset huomaa konkreettisesti. Nim. jääräpää..

Kommentoi