NÄIN PUDOTAT -3 KG VAIN VIIKOSSA

Kuka muistaa mun kolmen vuoden takaisen postauksen, jossa jaoin vinkit juhannus-sixpäkin saavuttamiseksi? :D Postauksen voi lukea edelleen täältä, mutta koska välissä on tapahtunut portaalin vaihto, ei kaikki kuvat näy enää. Tuolloin postailin Fitfashionilla, jossa tuntui vähän luontevammalta heittää tollasta läppää, mutta annetaan nyt mennä, kun sain niin hyvän (huonon) idean tässä huonosti nukutun yön jälkeen.

Maanantaisen jumpparumban jälkeinen yö oli aika kostea, sillä hikoilin ihan hulluna koko yön ja olo ei muutenkaan ollut paras mahdollinen. Tässä on siis vietetty myös tämä viikko lepoa treenistä. Mulla ei ole kummoisen huono olo muuten enää, mutta jos kävelen rappusetkin ylös, tulee heikko ja huono olo. En siis kokenut hyväksi ideaksi mennä tempomaan muutamia tunteja kestäviä syketreenejä.

No mennääs aiheeseen! Kuten on monesti tullut kirjoitettua, ei nopea painonnousu aina välttämättä tarkoita lihomista, eikä myöskään nopea lasku laihtumista. Tai nojoo, onhan keho raskaampi/kevyempi painon muutoksilla, mutta rasvan lisääntyminen tai vähentyminen vie kyllä hieman enemmän aikaa, ellei kyseessä ole jokin todella radikaali energianlisäys tai vähennys. Mun paino on pudonnut jopa 3 kiloa viikossa, mikä johtuu juurikin siitä että en ole treenannut. Lihaspaineet ovat lähteneet ja sen tuntee. :D Joskus myös lepääminen voi tehdä ainoastaan hyvää stressaantuneelle keholle ja esimerkiksi auttaa painonpudotuksessa/kiinteytymisessä. Aina enemmän ei ole parempi.

Mun dieetti loppui kaksi viikkoa sitten ja sen jälkeen paino on tullut enemmän alas kuin neljän kuukauden aikana. Haha. Aika koomista. Hyvä muistutus jälleen siitä, ettei nuo numerot kerro paljon mitään, sillä sen neljän kuukauden aikana oon kuitenkin tehnyt paaaaljon enemmän muutosta, kuin nyt viikossa.

Lepoilu treenistä on sujunut kuitenkin suhteellisen helposti, sillä olo on todellakin ollut sellainen ettei pystyisi tehdä mitään raskasta. Oon käynyt salilla pariin kertaan muissa työasioissa ja toki silloin tulee aina fiilis, että hitto kun pääsisi tekemään itsekin jotain. Salille ehtii tietysti vielä, joten ei tässä auta kun ottaa iisisti nyt hetken.

Oon muuten suunnitellut jonkinlaista blogihaastetta tälle kesälle. Meillähän on ollut haaste jo useamman vuoden ajan, mutta tänä vuonna se on toistaiseksi jäänyt. Mietin jotain lifestyle-haastetta, eli pysy kunnossa, nauti elämästä mutta pidä silti terveelliset elämäntavat ja treenit mukana myös kesällä. Onko teillä ideoita?

Ihanaa juhannusta parhaille bloginlukijoille! Tulkaa moikkaamaan jos törmäillään RMJ:ssä. :)

PS. Sori provosoiva otsikko!

KUVA: Anna Riska / Annmarias

Instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


8 Responses to “NÄIN PUDOTAT -3 KG VAIN VIIKOSSA”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Toi AB hancer !!! :DDDD

  Hyvää Juhannusta Aino! :)

  Ps kiinnostunut tulevasta haasteesta!

 2. Avatar Tintti sanoo:

  Kiitos kivasta blogista! Kesähaaste tai muuten ehdotus blogikirjoitukseksi: normaalipainoiselle, liikkuvalle henkilölle tavoitteita salille ja ruokavalioon. Itse olen normaalipainon alarajalla oleva nainen joka käy salilla 3 kertaa viikossa ja lenkkeilen joka päivä pari tuntia koiran kanssa. Olisi mielenkiintoista haastaa itseäni jokin aikaväli syömään puhtaammin ja samalla pyrkiä parantamaan salituloksia. Tietoahan nykymaailmasta löytyy mutta toteutus on välillä vähän niin ja näin. Itselleni salitreenit ovat viikon kohokohta mutta valitettavasti ruokien kanssa tulee lipsuttua liian usein epäterveellisen puolelle ja nipistän oikeasta ruoasta kun kalorit pompsahtavat herkkujen takia. Tiedostan itsekin, että tämä on väärin ja kun syön puhtaasti niin herkkujakaan ei tee mieli juuri ollenkaan, siksi olisikin hyvä saada tällainen haaste potkimaan ahterille jolla toivottavasti saisi pysyviä muutoksia ruokailutottumuksiin.

 3. Avatar ninna sanoo:

  blogihaaste hyvä idea,kiva juttu. mieluiten joku konkreettinen mitattava tarpeeksi haastava ei epämääräinen”nuku enemmän” ”syö enemmän vihanneksia” Olisiko testaa x määrä uusia lajeja kesällä? Pidä kasvispäivä viikossa? Juo väh. 2litraa vettä/pvä, sano itsellesi joka päivä jotain myönteistä, pidä kiitollisuuspväkirjaa, liiku kaverin kanssa kerran viikossa tai tee ekoteko liikunnan/ruokavalion avulla joka päivä? ekohaaste olis kiva ja hyödyllinen. turvallista juhannusta! otsikko tosiaan vihastutti ja ärsytti ensin, onneksi ei ollut pikadiettipostaus

 4. Avatar Jenni sanoo:

  Aino mä otan vastaan ihan mitä vaan! lukuunottamatta mitään juoksuun tai attack-tyyppiseen treeniin liittyvää edelleen tän mun säären pahan tilanteen takia…

  Mulla on edelleen takaraivossa se spagaatin oppiminen ja voi vitsit kun sen sais joku päivä!! Ainakin oon ollut näinä päivinä notkeimmillani kuin ehkä rehellisesti koskaan :-) ja superkivaa juhannusta <3

 5. Avatar Veera sanoo:

  Kiva postaus ja pakko kehaista tuota kansikuvaa! Jotenkin tosi kaunis ja asenteellinen :-)
  https://veeramatilda.blogspot.fi/

 6. Avatar ulla sanoo:

  Kyllä, paino tippuu hurjasti jos tulee monta päivää huilia. Olo on kevyt, mutta kyllä huomaa lihasten kutistuneen silloin.
  Itsellä oli samanlainen olo tuossa pari kk sitten, kun portaita noustessa teki jo tiukkaa. Ylikuntoo meinas pukkaa. Sekä rautavarasto oli salaa hiipunut.
  Kyllä se pidempi lepo tekee välillä poikaa,vaikka sitä ei millään malttaisi,,,

  Ihanaa alkanutta kesää sinulle !!! :)

 7. Avatar trai sanoo:

  Sanotaan, että lihaksikkaampi keho polttaa enemmän kaloreita levossakin. Mutta kuinka suuri tämä poltto on? Eli voiko treenaamalla saavuttaa esim 500 kalorin lisäpolton levossa?

 8. Avatar Niina sanoo:

  Hei!

  Yhdyn ensimmäiseen kommentoijaan, olisi kiva saada räväköiden summerbootcampien sijaan vähän nyt sinunkin dieettiä komppaava haaste, jossa haettaisiinkin voimaa ja asennetta salille. Ulkoiset tekijät on toki aina kaikkia kiinnostavia, mutta jos tässä haaateessa olisikin enemmän puhetapa sisäisestä muutoksesta ja suorituskyvystä. Ja asenteesta ja intohimosta. Ulkoisesta puheenollen, tykkään sinun muodokkaammasta lookista ihan hirveästi! Asenne saa näkyä myös kropassa, mutta se kroppa ei muutu ilman, että ensin tehdään työt. Ja syödään. Ja nukutaan.

  Nauti kesästä ja kuuntele kehoa.

Kommentoi