DIEETTI LOPPUI – NYT MÄSSÄÄMÄÄN…EIKU

Mun neljän kuukauden dieetti tuli eilen päätökseensä samoin kuin myös valmennus. Ajattelin kirjoitella vielä oman postauksensa lopullisista tuloksista ja fiiliksistä, jotka on tällä hetkellä tosi hyvät. Monesti erilaisten ohjelmien noudattaminen ei ole vaikeaa, vaan haasteet alkavat kun valmennus tai ohjelmien noudattaminen loppuu. Miten löytää tasapaino ja tietty rentous, ilman että kaikki työ menee hukkaan?

Mä sain ja saan vielä lisää ohjeita ja vinkkejä tulevaisuudelle, mutta sain myös ohjeen että voin samantien nostaa kaloreita aika isolla kädellä ylöspäin. Olisi kuulemma turhaa alkaa nykimään kaloreita ylös 70 kcal per viikko, kun treeniä kuitenkin tulee ja kroppa näyttää tykkäävän energiasta. Mitä näihin dieetti hommiin tulee, tässäkin asiassa ollaan helposti tosi mustavalkoisia. Kun joskus muutamia vuosia sitten dieetit lopetettiin siihen, että vedettiin munkkeja ja pizzaa kaksin käsin, niin nykyään onkin muodikasta olla reversellä ja syödä päivittäin 10 g kaurahiutaleita enemmän kuin dieetillä. 😀 Tuohon väliinkin mahtuu jotain ja kroppa ei toimi niinkään, että jos nostaa energiaa ylös niin kaikki on samantien vyötäröllä. Etenkään jos syö suhteellisen siististi ja urheilee.

Oon monesti sanonut, että painonpudotus ja kehonmuokkaus on matikkaa. Lasket kalorit ja kulutuksen kohdilleen ja tulosta alkaa tulla. Olisi tietysti tosi helppoa jos se menisi aina noin, mutta keho ei kuitenkaan toimi aina koneen tavoin. Joskus tarvitaan hienosäätöä ja kokeiluja, jotta löytyy se itselle toimivin systeemi. On totta että suurimmalle osalle ihmisistä toimii suurpiirteisesti samat asiat, mutta pienillä jutuilla voidaan saada vieläkin toimivampi paketti. Oma kroppani on esimerkiksi sellainen, että se sietää hyvin hiilihydraatteja ja jos niitä pudotetaan liian alas, tuntuu että koko systeemi lakkaa toimimasta, vaikka olisi kuinka miinuskaloreilla.

Tossa dieetin lopulla aloin huomata tämän asian ja kun raportoin asiasta valmentajalle (kroppa alkoi kerätä nestettä normaalia enemmän) sain ohjeeksi pitää neljä tankkauspäivää. Voi poijjaat, että oli uudelleensyntynyt olo, kun aloin lapata hiilaria napaan. Määrät olivat jokseenkin jopa hurjia ja olin ihan varma, että herään aamulla turvonneena possuna, mutta mites kävikään. Tällä viikolla on ollut törkeen hyvä buugi ja oikeen huomaan kuinka turvotukset lähteneet liikkeelle. Lihaserottuvuus on ehkä parempi kuin koskaan ja mielikin on tosi jees. Tuntuu hyvältä. 🙂

Oon siis lähtenyt systemaattisesti syömään enemmän. Syön kuitenkin pitkälti samoja ruokia, määrät ovat vaan suurempia ja lisäksi oon lisäillyt hiilaria vähän sinne sun tänne. Mun ei edes tee mieli vetää mitään epäterveellistä mättöä, sillä oon vaan niin onnellinen tästä olosta ja siitä fiiliksestä mitä oikea, ravinteikas ruoka saa aikaiseksi. Toki tuun varmasti syömään jossain vaiheessa myös jotain ”ohi”, sillä tällä hetkellä koen että sellainen 80/20 – tyylinen setti voisi toimia mun elämäntilanteeseen aika hyvin.

Tuun tekemään vielä erillisen postauksen mun tankkauspäivän ruuista, siitä tuli nimittäin tosi paljon toiveita. Tänään tuli myös testailtua vähän uusia liikkeitä salilla ja postailen videota instagramin puolelle. Oon muutenkin aika aktiivinen siellä nykyään ja tavoitteena on alkaa panostaa myös noihin videoihin ja jakaa treeni-inspiraatiota. Instasta mut löytää, yllättäen nimellä ainorouhiainen. 😉

instagram: ainorouhiainen 

snapchat: ainopaino

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


3 Responses to “DIEETTI LOPPUI – NYT MÄSSÄÄMÄÄN…EIKU”

 1. Henriikka sanoo:

  Hei.

  Yritin bongata netistä juttua jossa käsitellään dieetin oikeaa lopetusta- paluuta normi kaloreihin..en löytänyt laadukasta tekstiä. Olisi ihana jos käsittelisit myös tätä asiaa :). Itsellänikin vielä viikko kiristelyä ja sitten loppuu dieettaus ja alkaapi loma. Varmasri moni on samassa tilanteessa, joten Aino..kertoisitko meille kuinka homma hoidetaan ;).
  Kiitos ja kumarrus.

  Ter. Lapin akka
  p.s tännekin saapui VIIMEIN kesä!!

 2. Mari sanoo:

  Nyt seuraa rakentavaa palautetta 🙂

  Tykkään blogistasi ja mielestäni täältä saa kivoja vinkkejä terveellisiin resepteihin ja hyviä treenivinkkejä. Mä en silti ymmärrä, että miksi et voi jakaa tätä linjaa ilman kropan esittely-kuvia. Itse olen kärsinyt itseinhostani omaa vartaloa kohtaan jo vuosia ja sairastanut syömishäiriönkin. Se, että jaat instagramissa kuvia sun vatsalihaksista mielestäni ottaa osaa ulkonäön korostamiseen, joka on tosi ikävää. Juuri tuon kuvan jälkeen mietin, että usean nuoren ei kannattaisi tällaisia tilejä etteivät ajattelisi, että ovat parempia timmimpänä (joka on loputon tie ”onneen”).

  Mun mielestä teet hyvää työtä, mutta arvostaisin sua ja blogiasi yhäkin enemmän, jos osaisit tehdä tätä ilman tarvetta esitellä vatsalihaksiasi. Me kaikki tiedämme, että olet tikissä ja on varmasti monia, jotka sanovat sen motivoivan mutta ei muiden kuvien tulisi motivoida ketään vaan sen tulisi tulla sisältä, jolloin se on tervettä koska motivaatio ei kumpua halusta näyttää siltä, miltä joku muu näyttää.

  On tosi ikävää, että mielestäni vaikutat tuolla kropan esittelyllä naisten ulkonäköpaineisiin omalta osaltasi sitä pahentamalla enkä ymmärrä, miksi sulle ei riitä, että itse näät olevasi kunnossa – miksi sitä pitää todistella myös muille 🙂

  Sori tämä avautuminen, mutta on ristiriitaista, että mielestäni blogin sisältö on laadukasta ja hyvää mutta en pidä siitä, että omasta mielestä vaikutat kuvillasi negatiivisesti nuorten ulkonäköongelmiin ja voisin kuvitella, että juurikin tällaisten blogien lukijoista löytyy juurikin ne helpoiten esim. syömishäiriöön sairastuvat nuoret, jotka kuvittelevat tulevansa jotenkin paremmiksi, kun ihailevat sua.

  Mietitkö tätä ikinä, että ottaisit enemmän vastuuta taistelussa nuorten naisten ulkonäköpaineisiin? Jumppavaatteissa otetut kuvat ovat ok, ethän sä voi sille mitään että sun kunto näkyy niissä, mutta vatsalihasten esittely-kuvat on varmasti jotain, mitä toivottavasti parin vuoden jälkeen katsot ajatellen, että eipä olis pitänyt.

Kommentoi