ASIAT, JOISTA EN PIDÄ TREENAAMISESSA

Kivaa lauantaita kaverit! Vaikka treenaan lähes päivittäin ja pidän siitä todella paljon, niin silti tähänkin asiaan liittyy asioita, jotka eivät nappaa yhtään. Piia listasi asioita, joista hän ei pidä treenaamisessa ja lähes yhtä kovana sporttimimminä ajattelin häikäilemättömästi varastaa tämän hauskan idean ja jakaa treeniin liittyviä asioita, jotka jättäisin mielellään tekemättä jos vain voisin.

Alkulämmittely – Ennen salitreenejä tehtävä alkulämmittely on mun mielestä jotenkin voittamattoman tylsää. Onneksi mulla on nyt tarkat ohjeet myös lämmittelyyn, jolloin se menee jotenkin kivuttomammin, mutta aiemmin saatoin jopa jättää salitreenin tekemättä, kun mietin, että pitää veivata 10 minsaa crossarilla (–> oksennusrefleksi) :D :D

Jatkuva hikivaate-rumba – Näkisitte mun kylppärin (tai meidän henk. kunnan pukkarin :D)! Kun treenaa vähintään pari kertaa päivässä, noita treenivaatteita on oikeesti joka puolella. Ripustelen niitä usein kuivumaan ympäri kylppäriä ja kämppää, sillä en mitenkään pysty pyörittämään pesukonetta monesti päivässä ja treenin jälkeen kuteet ovat niin märät, että niitä ei voi heittää mihinkään koriin myttyyn. Mulla on molemmilla työpaikoilla aika lahjakas kokoelma vaatteita sekä kenkiä ja koska oon laiska, harvoin jaksan raahata niitä kotiin, jonka ansiosta niitä vaan kertyy sinne niin kauan, että joku huomauttaa että voisitko viedä sun hikiset kamat helvettiin täältä. :D

Jatkuva ruuanlaitto/syöminen – Liittyy hyvin vahavsti treenaamiseen. Tykkään kyllä syödä, mutta välillä tuntuu etten muuta teekkään kuin kokkaan/syön. Päivät ovat kunnon aikatauluttamista ja hyvin usein täytyy jättää myös asioita tekemättä, että ehtii vaikka kotiin syömään ennen seuraavaa treeniä.

Treenin jälkeiset toimenpiteet – Kun oot vetänyt kolme jumppaa putkeen, oot litimärkä, väsynyt ja nälissään, ei ole mitään niin raskasta kuin tehdä treenin jälkeiset toimenpiteet; riisuminen, suihku, pukeminen, treenivaatteiden pakkaaminen mukaan (jonka siis usein jätän tekemättä, koska raskasta :D). Monesti vedän vaan kuivat vaatteet niskaan ja ajan himaan. Siinä voikin mennä sitten hetki jos toinenkin, ennen kuin jaksan raahautua suihkuun saakka. Auta armias jos pitää käydä vielä ruokakaupassa..Ei oo helppoo!

Ainainen räjähdys-lookki – Kun treenaat sen pari kertaa päivässä, ei ainakaan mulla oikein riitä eforttia itseni ehostamiseen. Ihan turha meikata, kun hikoilet kuitenkin pian. Ihan turha laittaa hiuksia mitenkään, kun joudut kuitenkin vetää ne ponnarille kohta. Ihan turha laittaa muuta kuin kollarit tai trikoot, kun pyörit kuitenkin salilla koko päivän. On toki kiva, kun saa pukeutua rennosti, mutta joskus olisi ihan kiva meikata ja käyttää siistejä vaatteita. Onneksi on viikonloput, jos vielä jaksais silloin… :D

Treenilaukku – Mua oikeen ahdistaa mun treenilaukku, kun siellä on niin paljon roinaa. Siivoaminen ja läpikäynti olisi tietysti vaihtoehto, mutta koska se näyttäisi taas viikon jälkeen samalta, olen luopunut toivosta. Hirveintä on, kun unohdat heraa sisältäviä sheikkereitä laukkuun pariksi päiväksi ja sitten seuraavaan treeniin lähtiessä sheikkerit ovat jostain syystä (?!) loppu, jolloin joudut kohtaamaan sen ihanan mädäntyneen tuoksun kannen avatessasi. :D

Mites muut sporttimimmit ja salikundit, samaistutteko näihin kohtiin edes hieman?

KUVAT: Anna Riska / Annmarias

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snapchatista: ainopaino.

Jos haluat tiedon uusista postauksista nopeasti, käy tykkäämässä blogin FB-sivusta TÄÄLLÄ.


11 Responses to “ASIAT, JOISTA EN PIDÄ TREENAAMISESSA”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Samaistun todella paljon! Vaikken treenaakaan yhtä paljon kuin sä, niin monet kohdat on todella tuttuja. Munkin kämpässä roikkuu kuivumassa milloin missäkin treenikuteita, toi ruoka-aikojen aikatauluttaminen ja se fiilis, kun tuut treeneistä himaan ja joudutkin lähtee kauppaan!! Ärsyttää kun tulee nälkä niin nopeasti ja moni ei tajua ja ihmettelee, että taasko toi syö. Ja sanoo ”olisit syöny enemmän edellisellä aterialla.”
  Alkulämmittely on kans vähän nihkeetä, mutta oon vihdoin jaksanut panostaa tänä vuonna treenin jälkeiseen venyttelyyn ja se on tuottanut tulosta. Tavoitteena olis spagaatti ennen kesää. :D

  • Avatar Jaana sanoo:

   Mulla on onneksi salille just sopiva 15 min kävelymatka, niin se korvaa hyvin pitkälti mun alkulämmittelyn – paitsi kovilla pakkasilla. Jos joutuu jostain syystä ”kylmiltään” menee salille, niin jaksan ehkä 5 min veivata jossain crosstrainerissa ja päälle vähän tehdä dynaamisia alkulämpöjä. Pikkupainoilla liikelämmittelyt on todella harvinaisia, teen niitä oikeastaan vaan silloin, jos en oo hetkeen tehnyt ks. liikettä ja pitää vähän muistella liikeratoja :D

   Mutta siis asiaan, miksi kirjoitan: Jos vaan mitenkään on mahdollista, niin järkeväähän olisi jättää auto johonkin vähän kauemmas salin ovelta, niin saisi alkulämpöä vähäsen alle. Toki jos aikataulut/sijainti/jotain, niin sitten ei, mutta yleisestihän tähänkin voi soveltaa tätä ”jää yhtä pysäkkiä aikaisemmin bussista” -ajattelumallia, kuin arkiliikunnan lisäämisessäkin? :) on paljon kivampaa kävellä 5 min ulkona kuin 5 min juoksumatolla.

   Yhdessä koulutuksessa sanottiin, että sekin on vaihtoehto, että menee saunaan istumaan 5 minsaksi ja sitten sen jälkeen tekee dynaamiset alkulämpät. En oo kokeillut :D

 2. Avatar Jana sanoo:

  Kaikki kohdat niin totta!!! Ja vielä yli kaiken mä inhoan jatkuvaa pukemista ja riisumista eli vaatteiden vaihtoa. Yäk! Ja vaatekasoja on joka paikka aina täynnä..

 3. Avatar Faijahommia sanoo:

  Syömisen aikatauluttaminen on aivan perseestä! :D
  https://faijahommia.fi/

 4. Avatar Helmi sanoo:

  Ahahahah ei hitto kaikki kohdat on niin totta!! :D :D Ai että ihanaa tietää etten ole yksin näiden kohtien kanssa… Mutta täytyy sano (huono tapa), sen takia syön vain neljästi päivässä kun en jaksa kokoaikaa olla tekemässä ruokia/kantamassa niitä mukana, ja tästä johtuen jossain vaiheessa energiat on niin vähissä pienen energiasaannin takia :(

 5. Alkylämmittelyt on ihan parasta tehdä kehonpainoliilneillä ja dynaamisilla venytyksillä! En ymmärrä miten joku jaksa nylkyttää jotain crossaria tai kuntopyörää kun on paljon hauskempia ja toimivampia lämmittelymuotoja ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Teen kyllä niitäkin, mutta alkuun otan aina (nykyään vain 5 min) lyhyen aerobisen verryttelyn =)

 6. Avatar Elisa n sanoo:

  Mitä mieltä sinä oot sellaisesta asiasta, että onko hyvä syödä kova sykkeisen (esim.attack tai combat) ryhmäliikunta tunnin jälkeen heti jotain palkkaria samalla tavalla kun salitreenin jälkeen? Onko tarvetta? Proteiinia vai hiilihydraattia vai molempia? Jos kuitenkin kun tunti päättyy niin menee n.11/2h ennen kun pääsee aloittamaan ruoan syömisen.

 7. Avatar Jenni sanoo:

  Alkulämmittelystä en itekään tykkää paitsi venytykset on aina yhtä ihania. No sit tuo vaatteiden kuivausripustus-rumba ja räjähtänyt/ei viimeisen päälle laitettu -look lähestulkoon joka päivä :D haha voi meitä

 8. Avatar Elina sanoo:

  Myös tuo ruljanssi ärsyttää. Pakkaan treenikamat illalla valmiiksi, ja otan ne töihin mukaan. Auta armias jos jotain jää, kaikki on sitten pilalla. Myökääns hikisissä vaatteissa keskustan läpi kipittäminen ei ole niin herkkua, mutten jaksa raahata suihkukamoja mukana.
  Väsyttävintä on kuitenkin jatkuva ruoan miettiminen ja hiustenpesu. Mun tukka on nyt likainen, voisi pestä sen salin jälkeen. Menen huomenna kuitenkin attackiin, sittenhän se on ihan limainen taas :D Pesen pari-kolme kertaa viikossa, se on jotakin niin raskasta illalla alkaa vielä kuivaamaankin sitä tukkaa. Pidän pitkiä hiuksia siksi, että mun mielestä ne on helpompi laittaa likaisina, tämäkin on mietitty! :D

 9. Avatar Eva sanoo:

  Niiin samaistuttava vaikka en olekaan niin kova treenaaja kuin sä. Etenkin tuo ainainen räjähdys-look osu ja uppos. Ja se ku joskus tekis mieli tosiaan pitää jotain siroa käsilaukkua, eikä vain laittaa jäätävällä treenikassilla joka päivä menemään. Ja itellä on jonkin verran matkaa salilta kotiin, niin saa sitten aina bussissa tukkia käytävät ja tappaa jo ennestään treeneistä kuolleet jalkansa seisomalla koko matkan.

  Ja itellä eniten koko treenaamista häiritsee se, että asun niin kaukana ja treeneihin menee aina jossei koululta sen jäätävän kassin kanssa tuu niin se 2,5h.

Kommentoi