EI OIKOTIETÄ

Paska päivä, pahimmassa tapauksessa huono viikko tai jopa pidempi aikakausi. Mikään ei nappaa ja ennen kuin edes yrittää mitään, lyttää sen jo omassa päässään turhaksi yritykseksi. Huonompia aikakausia on jokaisella joskus ja se kuuluu elämään. En tosiaan halua kuulostaa miltään posi-pirkolta, jonka mielestä aina on ihanaa. Lojuessani omassa itsesäälissä, huomasin kuitenkin, että hyvin paljon on oikeasti itsestä kiinni. Sitä nimittäin helposti alkaa ajelehtia negatiivisuuden vesillä ja sieltä on vaikea päästä pois, ellei itse katkaise kierrettä. Monesti sanotaan, että positiivinen ajattelutapa aiheuttaa myös positiivisia tapahtumia. Kun tällaisen lukee siinä paskassa olossa, alkaa v*tuttaa vielä enemmän. Kun on huono olo, ei vois vähempää kiinnostaa aurinkoiset ajatukset.

Omalla kohdalla tää vuosi ei alkanut parhaalla mahdollisella tavalla ja mietinkin tuolloin, että mitähän tästäkin tulee. Negistelin itsekseni viikon päivät ja sitten päätin, että nyt on pakko tehdä jotain. Hieman huvittuneena päätin kokeilla tätä aarrekartta-juttua, eli kirjoitetaan ylös toiveita/haaveita, juttuja mitä haluaa vuoden aikana saavuttaa. Kirjoittamisen jälkeen asiat konkretisoituvat ja jostain ihmeen syystä sitä alkaa alitajuntaisesti toimia niitä kohti. Muutamassa viikossa oon saanut jo aika paljon aikaan ja mietin itsekin, että mistä tää kaikki tulee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huomaan turhautuvani, jos mulla ei ole mitään päämäärää. Pelkkä hengailu ja liian tavallinen arki saa mut kyllästymään. Huomasin, että nyt jos koskaan tarvitsen jotain haasteita ja päämääriä. Nyt kun ne on asetettu, olo on innostunut ja päättäväinen. Huomaan, että mun on tosi hyvä olla, kun saan keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Omalla kohdalla esteenä on usein pelko epäonnistumisesta. Uskon, että monella on sama juttu, vaikka sitä ei itselle halua myöntääkkään.

Olisi kivaa saada kaikenlaista, mutta ei siitä varmaan tulis kumminkaan mitään… Mielessä saattaa olla niitä esteitä, joiden vuoksi ei pysty. Tiedättekö mitä? Esteitä ei oikeasti ole olemassa, kaikki on korvien välissä. Ihan kaiken saa toimimaan, jos itse vain haluaa. Oon itse ihan fiiliksissä kun oon vihdoinkin tajunnut, että kaikki mitä haluan, on mahdollista saavuttaa. Enää mulla ei ole sitä kaikki mulle heti nyt – oloa, vaan oon valmis tekemään hommia pitkän kaavan kautta. Ei mulla oo kiire mihinkään!

nike

Tykkään käyttää itseäni esimerkkinä ja mulla on yksi kevyt esimerkki. Manailin koko viime viikon, että haluaisin ottaa paketin tämän valmentajan kanssa, josta oon kertonut täälläkin. Tällä hetkellä asun kuitenkin yksin rivari kolmiossa ja mulla on kaksi autoa ja aika isot menot muutenkin. Ajattelin, ettei mulla ole varaa vielä tähänkin projektiin. Sitten yhtäkkiä päätin, että helvetti mä pistän tämän onnistumaan vaikka väkisin. Laitoin tyypille mailia, että let’s do this, oon mukana. Seuraavaksi aloin miettiä, miten saisin talouden toimimaan. Tulin lopputulokseen, että tekemällä lisää työtä se onnistuu. Kirjoitin eiliseen postaukseen, että otan uusia asiakkaita ja illalla laskeskelin, että mulla on riittävä asiakasmäärä nostamaan oma budjetti vaaditulle tasolle. Ei hitsi kun siisti fiilis. Kaikki asiakaspaikat on muuten täytetty!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä jos olisin vaan ajatellut, ettei mulla oo varaa ja jättänyt koko homman väliin. Pysynyt tutussa ja turvallisessa, kuka tietää millaisen matkan olisin menettänyt? Kannattaa siis ottaa riskejä ja yrittää silläkin uhalla että epäonnistuu. Usein sekä hyvät että huonot tapahtumat ovat ketjureaktioita. Ne toimivat siis molempiin suuntiin. Kun jotain hyvää tapahtuu, alkaa tapahtumaketju joka jatkaa kulkuaan parhaassa tapauksessa vaikka kuinka pitkälle. Hyvät asiat vetää parempia puoleensa. Itse täytyy vaan ottaa se eka askel ja laittaa reaktio liikkeelle. Joskus se vaatii töitä pidempään, joskus se lähtee pienestä jutusta. Fakta on kuitenkin se, että odottamalla ja ajelehtimalla ei varmasti pääse yhtään mihinkään.

Luen tällä hetkellä Cheekin elämänkertaa ja alkukankeuden jälkeen jäin kirjaan koukkuun. Jare on hyvä esimerkki siitä, että periksiantamattomuudella ja uskomalla itseensä voi saavuttaa sellaisia asioita, mitä kukaan ei olisi koskaan uskonut mahdolliseksi. Tässä maailmassa kaikki on nimittäin mahdollista, koskaan ei voi tietää mikä juttu on seuraava hypetys tai ilmiö. Uskalletaan siis toivoa, haaveilla ja ennen kaikkea tehdä asioita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kuvat: Riikka

Mun ruoka- ja treenipainotteisia touhuja voi seurata myös instagramista: ainorouhiainen sekä snap chatista: ainopaino


2 Responses to “EI OIKOTIETÄ”

  1. Avatar Jonne sanoo:

    Eikö toisesta autosta olis ollut helpompi luopua, eikä tulis lisäsuorittamista elämään? Jos kosla on katsastetussa kunnossa, myyntihinnalla palkkais pt:n aika pitkäksi aikaa. Et sä kuitenkaan pysty ajamaan kahta autoa kerralla, ja se EI ole vain päästä kiinni. :D

    Mutta noin oikeesti suunta vaikuttaa muuten olevan nyt kivasti ylöspäin, tsemppiä siihen!

    • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

      Kyllä olis, mutta kun oon sellaisessa ikävässä tilanteessa että toinen autoista on rikki (moottori) ja en oikeen tiedä mitä sen kanssa vois tehdä :D Kannattaako korjata jne..ja sit samalla autosta on lainaa vielä maksamatta :O

Kommentoi