JALAT ALTA – TABATA

Mulla on tapana nimetä hiit-tunnin teemoja erilaisilla mukavilla nimillä. Ollaan tehty esimerkiksi karmea kutonen ja eilen oli sitten vuorossa jalat alta – tabata, joka nimensä mukaisesti pisti alavartalon vapisemaan kuin viimeistä päivää. Kyseessä on siis kaikkien tuntema tabata – konsepti, eli 20 sekunttia työtä ja 10 sekunttia lepoa, tätä toistetaan neljän minuutin ajan. Tabata-treenin sanotaan olevan yksi parhaista tavoista muokata kehonkoostumusta, eli polttaa rasvaa ja samalla säilyttää lihasmassa. Tästä siis vinkkiä, mikäli haluaa saada kunnon pakarapoltteet ja samalla kohonneen energiankulutuksen viikonloppua varten. ;)

_mg_0055

Mun mielestä kaikista helpoin tapa on käyttää valmiita tabata-biisejä, joissa siis biisin sisälle on rakennettu nuo työ-osuudet ja palautukset. Kappaleita löytyy aina youtubesta spotifyihin ja iTunesiin. :) Ennen treeniä kannattaa lämmitellä 5-10 minuuttia. Liikkeitä on vain vähän ja suuret toistomäärät saavat aikaan sen, että jalat ja peppu joutuvat kunnolla hommiin. Kierroksia tehdään neljä, eli yhteensä siis 4 x 4 minuuttia. Jokaisen tabatan jälkeen pidetään yhden minuutin tauko. Tässä itse treeni kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Tabata nro 1:

 • kirppuhyppy oikea jalka (kantapää koskettaa pakaraan jokaisella hypyllä)
 • luisteluloikka niin että käsi koskettaa lattiaan jokaisella ponnistuksella
 • kirppuhyppu vasen jalka
 • luisteluloikka

..(tätä jatketaan niin kauan, että neljä minuuttia on täynnä)

Tabata nro 2:

 • leveä haarakyykky stepiltä alas (niin että pakarat osuvat lautaan ala-asennossa)
 • nopeat sivulta-sivulle hypyt stepillä (toinen jalka on aina stepillä, toinen lattiassa ja tehdään nopeita vaihtoja puolelta toiselle)
 • leveä haarakyykky stepiltä alas
 • sivulta-sivulle hypyt stepillä

..(tätä jatketaan niin kauan, että neljä minuuttia on täynnä)

Tämän jälkeen tehdään uudelleen tabata nro 1 ja sen jälkeen nro 2.

Mun instagramissa (ainorouhiainen) on video kirppuhypystä, mikäli se ei ole vielä tuttu. Laitetaas samaan syssyyn pieni mainos, että päivittelen myös snapchattia melko ahkeraan ja mut löytää nimellä sieltä nimellä ainopaino.

Ihanaa viikonloppua kamut! <3

blogi

 

KUVAT: Anna Riska / Annmarias

housut & huppari – Adidas / Def-Shop

kengät – Adidas

lasit: Ray-Ban


10 Responses to “JALAT ALTA – TABATA”

 1. Avatar Pilvi sanoo:

  Hei,

  Kyselen liittyen ravinto-ohjelmiisi. Mikä kannattaa valita jos haluaa pois pari kiloa rasvaa kehosta. Painan jo aika vähän, mutta kehonkoostumusta pitäisi saada muutettua. Kiitos vastauksesta :)

 2. Avatar Minä vain sanoo:

  Mahtaako löytyä YouTubesta biisiä joka kestäisi sen 16 minuuttia myös siis tauko mukana ja muuten putkeen

 3. Avatar Jenni sanoo:

  Voi mä ihan unohin sanoa sulle että kuinka fiiliksissä olin eilen kun tehtiin kirppuhyppyjä! Koitin kesällä opetella sitä sun videosta ja ei siis mitään toivoa, eilen ne kuitenki onnistu ekaa kertaa (ei täydellisesti mutta edes joten kuten) ja ehkä just siksi että oli vaan pakko ja tahti oli super nopea! :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla, ne on kyl supertehokkaita viemään voimat jaloista ja pepusta :D

 4. Avatar Susanna sanoo:

  Millaista makrojakaumaa suosittelisit dietillä ja mille aterioille sijoittaisit hiilarit rakennuskaudella :-)

 5. Avatar Mirkku sanoo:

  Testasin tän tabatan tänään ja oli kyllä nimensä veroinen! :D Tykkään ku jaat blogissa treenejä, niistä saa kivaa vaihtelua ja uusia ideoita omaan tekemiseen

Kommentoi