JÄÄKAAPPINI VAKIOVARUSTUS

Sain lukijalta toiveen kertoa, mitä ruokia mulla on aina jääkaapissa. Tämä on sinänsä ihan hyvä aihe, sillä oon aika fanaattinen jääkaapin sisällön suhteen. En ole tarkka monesta asiasta, mutta ruoka ja sen saatavuus on mulle tärkee juttu. Myönnän, että tämä elämäntapa ei ole ehkä mikään taloudellisin, mutta minkäs teet. Käyn kaupassa ihan liian usein, sillä yhdenkin tärkeän raaka-aineen puuttuminen saa mut kurvaamaan ostoksille. Useinhan homma menee vielä niin, että meet hakemaan yhtä juttua ja kävelet ulos kassillinen ruokaa kädessä! :D

P3210381

Loppupeleissä mun ruokailut koostuu hyvin yksinkertaisista aineista, sillä pystyn syödä samoja ruokia vaikka joka päivä. Pienillä muutoksilla saa sitä vaihtelua ja monipuolisuutta ruokailuihin. Tällä hetkellä mun elämä on aika helppoa, sillä ostan ja valmistan ruokaa ainostaan itselleni. Voin siis hyvillä mielin hifistellä ja väsäillä mitä erikoisempia seoksia, kun niihin ei koske kuitenkaan muut kuin meikämuija itse! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nice cream <3

Alkukesän dieetistä jäi käteen hyviä juttuja, jotka ovat pysyneet mukana ihan tähän saakka. Syön nykyään pienempiä kerta-annoksia, tai sanotaanko että proteiinin ja hiilarin määrä pysyy vakiona, mutta kasvisten ja vihannesten kanssa menee aina ihan överiksi ja hyvä niin. ;) Pitäisi joku päivä laskea, paljonko vihanneksia muhun uppoaa päivittäin, veikkaan menevän useamman kilon puolelle. Mulla menee sellainen jättikokoinen kaali ihan parissa päivässä. :D

P4250016

Tässä siis ruuat joita mulla on tällä hetkellä aina kaapissa:

keräkaali ja parsakaali – syön päivittäin runsaasti molempia

lehtikaali, babypinaatti, tammenlehtisalaatti – smoothieen ja ruuan kanssa

avocadoja – syön päivittäin 1-2 kpl

kirsikkatomaatteja – näitä uppoaa joka paikkaan!

pakastemustikoita – smoothieen, nice creamiin ja protskupannareiden kaveriksi

kanamunia – kiireessä munakas toimii aina!

jauhelihaa – en tykkää kanasta ja lohta tulee syötyä vain pari kertaa viikkoon

fitnessgurun heraproteiinia – menee päivittäin smoothieen

Mamyn fusilli riisipastaa / kikhernepastaa / punaiset linssit pastaa – treenin jälkeinen ateria sisältää aina jotain näistä

kookosöljyä – tarvittaessa paistamiseen, poppareiden tekoon

Urtekramin maissinjyviä – olen popcorn- addikti! :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Periaatteessa pystyisin elämään pelkästään ylläolevilla ruuilla, mitä nyt mausteita ja muita pikkujuttuja on toki kiva käyttää myös! Ostan oikeastaan kaikki nuo tärkeimmät jutut luomuna, mikäli mahdollista. Mun vakiokaupassa on tosi hyvä hevi-osasto, josta saa lähiruokaa ja myös luomua tosi kivasti. Jauhelihaa oon hakenut Ekosopista ja nyt kesällä torstaisin oli markkinat missä sai kaikkea kivaa lähitiloita tuotettuna.


13 Responses to “JÄÄKAAPPINI VAKIOVARUSTUS”

 1. Avatar Aino sanoo:

  Herkutteletko ikinä roskaruualla/karkeilla? Miten usein mielestäsi saa herkutella?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   roskaruualla en oikeastaan koskaan, karkkia menee aika harvoin, ehkä kerran tai kaksi kahdessa kuukaudessa. :) Herkuttelen kyllä sitten esim. raakasuklaalla useammin. Se miten usein ”saa herkutella” riippuu vähän mitä haluaa ja mitä arvostaa, eli jos toivoo pääsevänsä kovaan kuntoon kannattaa prorisoida terveelliseen ruokaan, mutta jos herkkuhetket on itselle tärkeitä niin silloin sitten niitä kun siltä tuntuu.

 2. Avatar Terhi sanoo:

  Maukkaan näköistä salaattia. Mitä siinä oikein onkaan?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   tammenlehtisalaattia,lohta, katkarapuja, ananasta, paprikaa, kanamunaa, avocadoa..siinä ne tais olla :D

 3. Avatar Suivi sanoo:

  Muistelen, että jossain vaiheessa jätit heraproteiinin pois ja käytit sen sijaan muistaakseni hamppuproteiinia. Huomasitko mitään eroa? Ja miksi olet siirtynyt takaisin heran käyttöön? Käytätkö maustamatonta vai maustettuja jauheita?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Muistat oikein! Kävin yhdessä skannauksessa jonka mukaan hera ärystti vatsaani ja sen takia jätin sen pois, toinen testi paljasti että heran poisjättö oli auttanut, mutta en huomannut olossa mitään suurempaa oloa niin lipsuin sitten pikkuhiljaa takaisin vanhaan ja aloin käyttää sitä taas, koska maku on vaan niin paljon parempi kuin muissa. :D

 4. Avatar Henna sanoo:

  Moikka! Siis eikö popcornit ole aika epäterveellisiä vai mitä noi sun on?:D t. toinen popcornaddikti

 5. Avatar Iida sanoo:

  Moikka Aino! Joskus reilu vuosi sitten kirjoittelit siitä, kuinka paljon sulla menee ruokaan rahaa. Se herätti paljon keskustelua ja heitit ilmoille että voisit yrittää elää esim viikon pienellä budjetilla. Onko tuo idea kuollut ja kuopattu vai voisitko ottaa nyt haasteen vastaan?
  Silloin postasit myös jonkun budjettiruokaohjeen, näin syyskuun lähestyessä ja opintojen taas alkaessa olis ihan mahtavaa saada lisää ideoita terveellisistä ja edullisista ruokaohjeista!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Muistan kyllä tämän jutun ja aina välillä se on käynyt mielessä. Voisin kyllä ottaa testiin jonkun budjettiviikon ja raapustaa siltä ajalta ruokapäiväkirjan! :D

 6. Avatar Henkku sanoo:

  Mitä se herra sitten syö? Teettekö kokonaan erilliset ruuat vai oletteko lähteneet eri teille?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Sillä on omat ruuat :D

   • Avatar Myy sanoo:

    Meillä on myös miehen kanssa eri ruuat. Molemmat syödään puhtaasti ja luomua, mutta mä olen pääsääntöisesti kasvissyöjä. Muutenkin menee niin ristiin mitä syödään, että on ihan suosiolla eri ruuat. Helppoa eikä tarvii miettiä, että onko jotain vielä jäljellä, kun itse tietää mitä on syönyt ja mitä vielä riittää!

Kommentoi