TAKAISIN LÄHTÖRUUTUUN

Kaikki on katoavaista ja se taitaa kyllä valitettavasti pitää paikkaansa. Jotta kaikki blogin jutut eivät olisi pelkkää hehkutusta upeista treeneistä ja kehittymisestä, ajattelin kertoa miltä on tuntunut palata takaisin voimatreenien pariin. :D Oon tehnyt tässä viimeisten parin vuoden aikana melko säännöllisesti salitreenejä jumppien lisänä. Parhaimmillaan tein jopa viisi salitreeniä ohjauksien lisäksi ja juuri tuolloin kehityskäyrä oli aika huimassa nousussa. Tuntui, että vaan taivas on rajana ja nostelin aika isoja kuormia, omaan painoon nähden. Jossain vaiheessa viime syksynä tuo sali-innostus hieman laantui ja koska olen sellainen ihminen etten halua treenata väkisin, jätin voimatreenit vähemmälle ja keskityin kehonpainotreeniin, mikä sekin on toki tehokasta ja riittävää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt olen kuitenkin aloittanut jälleen nostelemaan puntteja, koska olen halunnut mm. testata Beach Body Vol 2 & Fatburn – ohjelmien treenit läpi käytännössä. Se fiilis kun heität tottumuksesta samat painot tankoon ja sitten se painaakin niin perkeleesti, että hyvä kun saat viisi toistoa tehtyä, entisen kahdentoista sijaan. Ei muuta kuin leuka rintaan ja nöyrästi painoja alaspäin. Takapakki ei tunnu koskaan hyvältä!

Tiedän, että voimatasot palaavat melko nopeasti takaisin, mutta silti tuntuu jotenkin tylsältä tehdä uudelleen työ, minkä on jo joskus kertaalleen tehnyt. Leuanvedotkin tuntuu siltä kuin nostaisi sata kiloista tankkeria ylös ja alas. :D No, ehkä tästä taas päästään takaisin raiteille säännöllisellä treenillä. Tiedän, että omaan aika hyvät voimatasot edelleen, mutta harmittaa tietysti se että ne ovat joskus olleet paremmat. Saan kuitenkin jollain kierolla tavalla tästä motivaatiota olla parempi. Saattaa kuulostaa jotenkin omahyväiseltä, mutta yleensä en saa motivaatiota siitä, että kasvattaisin kuntoa, koska tiedän sen olevan jo hyvä. Oma motivaatio tulee enemmänkin siitä olosta mitä treeni saa aikaiseksi niin psyykkisesti kuin fyysisestikin.

Collage_Fotor3

Beach Bodyn toisessa osassa ohjelmat on jaettu neljään erilaiseen salilla tehtävään treeniin ja tein tänään ylävartaloa, tarkemmin sanottuna selkää ja hauista ja täytyy kyllä olla siinä mielessä tyytyväinen ohjelmaan, että treenin lopussa selässä tuntui kunnon väsymystä ja kädet vaan tärisi väsymyksestä. Edellisen ohjelman aiheuttamat lihaskivut tuntuvat vielä muissa lihaksissa, joten huomiseksi saa odotella kokovartalojumia! :) Beach Body – ohjelman treenit ovat siis tyypeille, jotka haluavat salitreenin pientä extraa, hikeä ja kunnon sykettä.

PS. Vaasalaisille jumppakamuille tiedoksi, että ohjaan huomenna illalla kl 17:00 Bodyattack 45 min palosaaren puolella. Joku ehti jo toivoakin että ohjaisin joskus perjantai-iltaisin ja huomenna olisi siis attackia mixattuna versiona. Oon aina silloin tällöin käynyt tuuraamassa perjantaisin ja attack sopii kyllä tuohon päivään, kuin nenä päähän. Kunnon viikonloppu bileet luvassa! :)

kuvat: Eve


8 Responses to “TAKAISIN LÄHTÖRUUTUUN”

 1. Dade sanoo:

  Moi. Mä ny tosi itsekkäästi kysyn sun neuvoja. Mä oon 17-v, 170cm 77kg tyty. (Onpa paljon seiskaa…) mä oon koittanut pudottaa painoa lähes 3kk nyt, tuloksetta. Mulla on syömishäiriötausta, anoreksiaa 2-v ajanjaksolta, ja sittemmin ahmintaa. Vuoden oon ollut oireetta.

  Urheilen pyöräilemällä ja kävelemällä matkani, pyöräilyä aina väh. 100km/vk. Mulla on koulussa toiset viikot hyvinkin fyysisesti kuormittavia, teoriaviikot on iisimpiä. Nyt alotin ilta/vklp töiden teon, ja välillä oon liikkeellä 16h päivässä, koulussa ja töissä, pyörämatkojen kera. Lisäksi asun omillani, ja tulee joka välissä siivoiltua, kun vaan ehtii. Teen taloudessa kaikki kotityöt ja ruoan, kaupassakäynnit yms. Asun mieheni kanssa.

  Syön n. 1500kcal/päivä. Välillä nousee 1800kcal. Herkkupäivinä n. 2000kcal. Niitä on mahtunut kuukausiin joskus enemmän, joskus vähemmän. Ehkä n. 1/vk

  Aamupalaksi syön yleensä pari leipää. Koulussa runsas salaatti, ja jätän aina perunat, riisit ja muut hötöt ottamatta, kun en niistä pidä. Sitten pääruokaa otan aika hyvin. Kotona syön arkisin usein vegaanisti. Viikonloppusin syön enempi lihaa. Iltapala on vähän mitä kerkeen ja jaksan tehdä, kun kotiin tulee töistä klo 23, saatan kiskasta vaan nopeeta jotain nassuun, roskaruokaa tai makeisia en kuitenkaan. En juo enrgiajuomia, limsoja ja vain joskus alkoholia. En tupakoi ja olen muuten terve, sydänvikaa lukuunottamatta.

  Mikä mussa on vikana, ettei paino putoa? Jotain kiinteytymistä ehkä tapahtunut, mutta toisaalta vatsamakkaroista saa nykyään paremmin kiinni, kuin ikinä aiemmin. Lisäksi reidet hinkkaa yhteen. En tasan tarkkaan syö laskemaani enempää, olen ammatilta kokki, ja osaan energiamäärät ja annoskoot melkein unissanikin.

  Joskus minulta mitattiin kilpirauhasen arvot. Ensin löytyi vajaatoimintaan viittaavia arvoja, seuraavalla kerralla ei enää. Masentaahan tuo, ettei paino laske, ja toivo tuntuisi olevan menetetty.. laihduin kuitenkin anoreksia aikanani, miksi en enää?

 2. Hanski sanoo:

  Olisi hienoa, jos saisi jonkun ruokaohjelman joskus ihmisille,jotka eivät kuluta noin paljoa päivässä kuin sinä (ei myöskään tuommoista lepokulutusta).

  Esimerkiksi; olen itse istumatyössä. Lepokulutukseni on mitattuna 1100kca. Kävelen päivisin jääkaapin ja läppärin väliä (en siis satoja metrejäkään). Vaikka urheilisi 5 tuntia viikossa, tulisi päiväkulutukseen lisänä viikossa vain 350 enimillän, jos 4 kertaa on lukema 285. (Oletin tässä että tunti liikuntaa esim juosten/spinning/jumppa on noin 500kcal, mutta sen voi myös kuluttaa esim kävellen 40 min + sali-treeni). Eli pointtina= jos päiväkulutus on 1100 + 285 (keskimäärin 4 x liikuntaa viikossa) + 100kca (jotain ylimääräistä liikettä jääkaapin ja läppärin välissä)= 1485 kcal. Eli jos haluaisi laihduttaa turvallisesti suositellulla 500 kcal vajella päivässä, se tarkoittaisi että kalorit menevät pakostikkin alle 1000. Sitten samaan aikaan joka suunnasta toitotetaan, että 985 kcal on liian vähän, vaikka se monen (pienen) naisen tapauksessa johtaa vain 400g laihtumiseen viikossa (jos siihenkään). Eli vauhti ei ole kova. Mitä siis tehdä? Olisi kiva saada ohjelma myös hyvin vähä-aktiiviseen elämänvaiheeseen? Ymmärtänet varmaan pointin, eli vaikka pystyisi pitämään 5 liikuntakerrasta kiinni niin se on suhteellisen vähän, kun perusaktiivisuus ja -kulutus on vähäistä. Kaikki naiset eivät liikuu paljoa, ovat pieniä, ja työ on passivista. :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Hyvä pointti ja mun tulevissa ohjelmissa olisi oikeastaan vastaus tähän, sillä voit valita yhden painoluokan omaa painoasi alaspäin jos kulutus on hyvin matalaa. Tuo on totta että yleensä ”toitotetaan” että tuhannen kalorin ruokavaliot ovat liian kevyitä, mutta tämä pätee ihmiseen joka liikkuu tai ei ole kovin pienikokoinen. Näissä vähäkalorisissa ruokavalioissa haasteena on aina riittävä ravinteiden saanti, ja olen keskittynyt melko paljon siihen suunnitteluhommissa. Suosittelen aina dieetillä, että jotain vitamiineja ja mineraaleja otettaisiin ihan purkistakin niiden riittävän saamisen varmistamiseksi.=)

  • Anna sanoo:

   Itsekin ymmärrän pointtisi pieniruokaisen ja vähäaktiivisen naisen tarpeesta erilaiseen ruokavalioon, mutta olethan huomioinut, että perusaineenvaihdunta tarkoittaa tosiaan kropan kulutusta ilman mitään fyysistä rasitusta. Jo pelkkä seisominen nostaa kulutuksen tasoa (joskaan ei paljoa), mutta perusaineenvaihdunta tarkoittaa energiamäärää, jonka tarvitset ihan vain hengittämiseen ja solutason toimintoihin. Tämän alle ei siis tulisi syödä! Lähtökohtaisesti pelkkä ”calories in, calories out” -ajattelu harvoin johtaa kestäviin tuloksiin. Vaikka sinulla ei olisi painonpudotustavoitetta, kannattaa (arki)liikunta ottaa tavaksi, ihan vain terveyden kannalta. On totta, että 4-5 kertaa viikossa salilla tai jumpassa käyminen ei ole riittävää korjaamaan muuten passiivisen elämäntyylin aiheuttamia ”vaurioita”. Ihminen kuitenkin tarvitsee liikuntaa pysyäkseen terveenä ja toimintakykyisenä, joten suosittelisin tekemään liikkunnasta tavan, vaikka aloittamalla 10min kävelylenkeistä päivässä. Lisäksi syömällä monipuolisesti kasvis- ja proteiinipainotteista ruokaa tuet kropan hyvinvointia, enkä usko että lihomisen vaaraa on, jos syöt nälkään ja lopetat kun olet kylläinen. Kovin pitkään tai kovin hyvinvoivana kukaan tuskin voi syödä 1000kcal päivässä.

   • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

    Tämä täysin totta. Itse vastasin kysymykseen lähinnä painonpudotuksen kannalta, kun ymmärsin kysymyksen koskevan sitä. =)

 3. Ems sanoo:

  Moikka! Olisko mahdollista, että tekisit joskus treenivideon meille vähän heikkokuntosimmille? Eli jos on pitkä tauko liikunnasta tai muuta niin sellaista treeniä, mikä luo pohjaa taad urheilulle. Tykkäisin sikana noista sun beach body treeneistä, mutta piru vie ei vaan jaksa :D tein sen sun vatsa treeninkin, ja vain viisi ensimmäistä liikettä, mutta tekniikka kärsi niissä niin paljon, että oli varmaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Eli jos tulee tilanne ettet tiedä mistä kirjoittaisit nii meille heikoille jotain treeniä olisi bueno. Oot mahtavan inspiroiva ihminen!

Kommentoi