KYSYMYS JUURI SINULLE

Jos sulta kysytään, mikä on elämässä tärkeintä, mitä vastaat?

Veikkaan että aika monen vastaus liittyy terveyteen, perheeseen ja onnellisuuteen. Mietitäänkö me noita vastauksia, vai vastataanko noin koska niin kuuluu vastata? Vai ovatko edellä mainitut niin itsestäänselvyyksiä, ettei vastausta tarvitse miettiä sen kummemmin? Toivon ja uskon, että kyseessä on jälkimmäinen vaihtoehto, mutta silti mietityttää kovasti, että miksi sitten se tapa millä monet toimii, sotii sitä vastaan, että terveys, läheiset ja onnellisuus olisivat ne tärkeimmät?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aloin pohtia näitä asioita kun luin Optimal Performancen blogikirjoituksen ”Nyt on ollut niin kiire, että pesin hampaat viimeksi toissa kesänä”. Tekstissä käsitellään sitä, kuinka oma hyvinvointi jätetään yleensä toissijaiseksi, kun on niin kiire tehdä kaikkea muuta. Teemme vuorokauden aikana monia asioita, joita on vaan pakko tehdä jotta asiat toimii. Kaikki ei ole aina kivaa ja aikuisina ihmisinä tiedämme sen. Silti treeni tai terveellisen ravinnon valmistaminen skipataan sillä perusteellä ettei ehdi, jaksa tai se ei ole kivaa. Jos oma terveys on omalla prioriteettilistalla top kolmosessa, miksi silti sen hoitaminen on niin helppo jättää väliin, kun tulee jotain muuta?

Tämä blogi ei tietystikään ole oikea paikka paasata näistä asioista, sillä uskon että te, jotka olette kiinnostuneet lukemaan näistä aihealueista, olette myös kiinnostuneita huolehtimaan terveydestä. Silti edelleen, me hyvinvoinnista kiinnostuneet ollaan vain pieni kärpäsen kakan kokoinen läntti täällä pienessä maassa. Uskon, että jokainen teistä tuntee useampia ihmisiä, jotka syövät ja juovat miten sattuu, koska työt ja kiire. Ei ole aikaa liikkua, koska ei tykkää, pysty tai ehdi. No, en minäkään tykkää pyykkien pesemisestä ja vielä vähemmän pyykkien ripustamisesta kuivumaan, mutta se on hoidettava, jotta on jotain päälle puettavaa. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terveyden lisäksi tärkeimmiksi asioiksi luetellaan usein läheiset ja perhe. Silti yhä useampi meistä painaa duunia hullun lailla niin, ettei aikaa sitten jää paljon muuhun. No joo, pitää käydä töissä että saa rahaa, jotta voi ostaa ruokaa, mutta töitä ei tarvitse tehdä yömyöhään ja viikonloppuisin (note to self! :D). Itse vetoan usein siihen, etten ehdi nähdä kavereita tai perhettä, koska blogi, jumpat, kiire ja sitä ja tätä. Tiedän itsekin että tässä on selittelyn makua, sillä kaikki on lopulta itsestä, suunnittelusta ja priorisoinnista kiinni. Jos perhe ja läheiset ovat mun tai sun top kolmosessa, miksi silti me laitetaan usein työ ja muut asiat sen edelle?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mistäs se onni ja onnellisuus loppujen lopuksi syntyy? Mun mielestä se ei synny suorittamisesta ja duunin painamisesta, vaan pienistä hetkistä ja tasapainosta. Kun keho ja mieli voi hyvin, on helpompi nauttia myös muista asioista. Nykyään terveys, treeni ja kaikki siihen liittyvä on jotenkin niin pinnalla, että sitä vastaan jopa kapinoidaan, että ”minä en ainakaan tuollaisiin hömpötyksiin lähde”. Kaikkien ei tosiaan tarvitse olla fitnessmalleja ja harrastaa crossfittiä viisi kertaa viikossa, vaan liikuntaa voi harrastaa monilla eri tavoilla, eikä terveellinen ruoka sitten loppupeleissä olekaan mitään rakettitiedettä.

Mitkä ovat sun tärkeimmät asiat elämässä ja meneekö toimintatavat yhteen niiden kanssa?

kuvat: Eve


6 Responses to “KYSYMYS JUURI SINULLE”

 1. Avatar Tarza sanoo:

  Tää teksti on niin totta! Uskon, että ajan antaminen vähempiarvoisille asioille tärkeiden sijaan, johtuu siitä että itselle tärkeitä asioita, kuten perhettä, terveyttä ja ystäviä pitää itsestäänselvyytenä. Vasta kun menettää ne, tajuaa mikä onkaan tärkeintä.

  Itsestäänselvyytenä ei saisi pitää mitään, varsinkaan niitä tärkeimpiä asioita.

  Kivaa viikonloppua:)!

  http://www.lily.fi/blogit/stuff-about

 2. Avatar Henna sanoo:

  Mä uskon että tämän blogin lukijoista moni voi olla sellainen, että ottaa sen treenin kiireiseen arkeen mukaan, jolloin uni jää vähemmälle huomiolle, vaikka se on tärkeä osa hyvinvointia. Itse teen kiireisenä ihmisenä ruokaa muutamalle päivälle kerrallaan, ettei mee sitten liikaa aikaa keittiössä terveellistä ruokaa laittaessa. Unen kanssa ei noin pysty kikkailemaan ja se jääkin vähemmälle huomiolle, tosin olen kehittynyt senkin huomioimisessa. Motivaatio lähti siitä, kun huomasin, että työsuoritus paranee kun nukkuu hyvin.

 3. Avatar Maija sanoo:

  Tosi hyvä aihe, josta vois kirjottaa enemmänkin! Aloin pohtimaan omaa top3 listaa ja siellä on kyllä ystävät, terveys ja mukava duunipaikka. Pidän näitä asioita joskus liian itsestäänselvyytenä eikä tule ajatelleeksi tarpeeksi niitä. Mutta sitten kun ajattelee menettävänsä jonkin niistä, tulee kauhea fiilis. Ärsyttää kun on oikeasti kiire joskus ja joutuu laiminlyömään itselle tärkeitä asioita. Mutta sitten jos unohtaa kiireen ja haluaa tehdä kaikkea kivaa ja yrittää ehtiä mahd. paljon saman päivän aikana, niin seurauksena on liian myöhään nukkumaan meneminen ja sitten taas uni kärsii ja sit taas kärsii hyvinvointi.. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Mutta hyvä aihe ja muistutus itselle omista prioriteeteista. :)

  P.s Ihania uusia kesäsiä kuvia! :-)

 4. Avatar Yvonne sanoo:

  Hyvä aihe, joka toisaalta on itsestään selvä, toisaalta sellainen jota kannattaa miettiä aina vähän väliä. Minulle tärkein asia on rakkaus.

  Siis filosofisesta, yleisestä näkökulmasta. Rakkaus ihmisyyteen, lähimmäisiin, itseeni, lemmikkieläimiin…. ja tämä näkökulma johtaa milloin mihinkin päätökseen.

  Jotta post burnouttisena jaksan voida hyvin, tarvitsen ensinnäkin huolehtia itsestäni, muuten en jaksa jakaa sitä rakkautta muille. Minun täytyy nukkua tarpeeksi, syödä hyvin, liikkua paljon, sekä lukea ja tehdä käsitöitä, koska ne ovat lempipuuhani.

  Olin aivan liikuttunut ja sydämestäni kiitollinen, kun eräs asiakas salilla sanoi minulle: ”Sä varmaan tykkäät ihmisistä”. Nimenomaan <3

 5. Avatar Tuija sanoo:

  Olisin vastannut terveys. :) nyt paljon yhtäkkiä sairastaneena (yli vuoden ollut ilman mitään ongelmia) arvostan terveyttä yhä enemmän ja yritän pitää kehosta ja mielestä entistä parempaa huolta. :)

 6. Avatar Nainen sanoo:

  Minulle on tärkeintä syöminen, tykkään hyvästä ruuasta jonka teen itse.

Kommentoi