HELPPO HERKKULASAGNE (G,M)

Jos pitää valita oma lempiruoka niin itse kallistun vahvasti perinteisten kotiruokien, kuten makaronilaatikon ja lasagnen suuntaan.  Niissä on vaan jotain todella herkullista ja sopivat hyvin myös urheilevan ruokavalioon. Eilen kun ajelin jumppien jälkeen kotiin, alkoi yhtäkkiä tehdä mieli lasagnea ja samassa muistin, että mullahan on vielä Ruohonjuuresta ostetut lasagnelevytkin käyttämättä. Punnitsin hetken, että jaksanko odottaa ruuan valmistusta niin pitkään, kun lasagne ei nyt mikään maailman nopein safka ole. Prosessin nopeuttamiseksi päätin kokeilla korvata valkokastikkeen maustetulla kaurakermalla ja loppupeleissä ruoka oli hyvinkin nopeasti mun lautasella valmiina. Vitsi että olikin muuten hyvää! Tänään aamulla menin jumppaamaan ihan fiiliksissä kun tiesin että urakan jälkeen mua odottaa valmis lasagne kotona, pienet on ilot. :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herkkulasagne:

 • 700 g jauhelihaa
 • 2 prk paseerattua tomaattia = 800 g
 • 1 iso prk herkkusieniä tai sama määrä tuoreita
 • 4 porkkanaa
 • 1 punainen paprika
 • 1 sipuli
 • 5-10 valkosipulinkynttä maun mukaan
 • mausteita (suola, valkosipuli, chili, pippuri)
 • 1 pkt Organic green lentil lasagnelevyjä (vihreistä linsseistä valmistettuja levyjä)
 • 1 prk (200ml) Planti Creamy Cookin Onion – kaurakermaa
 • (50 g Violife pizza juustoa raasteena)

Uuni päälle 220 asteeseen. Paista jauhelihat ja samalla pilko porkkanat, paprika, sipuli ja valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Käytin itse monitoimikonetta, jolla koko prosessi tapahtuu hyvinkin nopeasti. Lisää jauhelihan sekaan pilkottu vihannes-seos, sienet ja paseerattua tomaatti, mausta reilusti. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Planti-Creamy-Cooking-Onion-2DL-RGB

Lado uunivuuan pohjalle lasagnelevyjä, kaada seuraavaksi jauhelihakastiketta ja viimeisenä ja päälle loraus kaurakermaa. Toista sama kolmesti (kolme kerrosta) niin, että viimeisenä osana on kaurakerma. Viimeistele halutessasi Violifen vegejuustolla. Paista 220 asteisessa uunissa n. 40 minutttia. Meillä on niin uusi (ja kuuma) uuni, että omani oli valmis jo 30 minuutin jälkeen. Tarjoa lasagnea raikkaan salaatin kera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


3 Responses to “HELPPO HERKKULASAGNE (G,M)”

 1. Avatar Maija sanoo:

  Nam! Millasta toi vegejuusto on?

  Tyhmä kysymys mut onko toi vesilasi vaan koriste vai ootko alkanu juomaan samaan aikaan kun syöt? :D Kaverit aina ihmettelee kun en juo ikinä mitään ruokaillessa. En oo koskaan osannut ja sitten vielä sun postauksien myötä oon tosi tyytyväinen etten osaakaan. :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No se juusto on ihan ok, kunhan sitä ei laita liikaa, eli huomattavasti pienempi määrä kuin normaalia, ainakin mun makuun! Ja hei, mä odotin et jos joku kysyy tosta vesilasista kun siitä kirjotinkin vähän aikaa sitte :D Lasi on siis ihan vaan koristeena mukana :D

 2. Avatar Anniina sanoo:

  Tää menee testiin heti maanantaina! Onko toi kaurakerma oikeesti hyvää..? Tai jos ei ainakaan pilais

Kommentoi