KOTITREENIÄ!

Painonnostopenkki ja painosarja saatu Gorilla Sportsilta.

Enpä olisi uskonut tämänkään päivän koittavan! Meillä on nyt kotona pieni kuntosali, tai pikemminkin huone, josta löytyy välineitä kuntoiluun. On itseasiassa mukava huomata, kuinka vähillä välineillä pystyy tehdä yllättävän paljon. Yleensä kuntosalilla treenatessa mulla on käytössä vapaat painot, eli kyykkyteline tankoineen sekä käsipainot. No, nyt ne samat löytyy myös kotoa, jolloin voi kätevästi tehdä voimatreenejä myös lähtemättä mihinkään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyykkytelinettä meiltä ei löydy, mutta sen sijaan monipuolinen painonnostopenkki sekä 100 kg:n painosarja. Penkin telineiden takaosassa on myös dippikahvat, joten sillä tehtyä kokonaisvaltaisen harjoituksen esimerkiksi penkkipunnerruksen ja dippien yhdistelmällä. Painonnostopenkin saa taitettua kokoon, joilloin sitä voidaan säilyttää pienessäkin tilassa. Penkkiä voi hyötykäyttää myös ”boksihyppyihin” tai dippeihin/punneruksiin mikäli haluaa tehdä väliin sykettä nostavia liikkeitä. 

Sata kiloa on sen verran paljon, että saan tehtyä sillä tehokkaita harjoituksia myös alavartalolle. Tangon saa helposti harteille tuon penkkitelineen kautta, kun kyseessä ei ole mitkään ihan maksimipainot. Jätetään ne maksiminostot sinne salin puolelle tehtäväksi. Tällä setillä pystyn tehdä esimerkiksi Summer Fit – haasteen treenejä kotona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivän treeni

Kyseessä on siis Gorilla Sportsin  teline, joka muuten kuljetettiin ihan sisälle kotiin saakka. Penkkitelineen lisäksi settiin kuuluu levypainoja 1,25 kilosta aina 15 kiloon saakka sekä käsipainot sekä mutkatanko, joihin voi kasata kuormaa sen verran kuin itse haluaa. tankoihin kuuluu myös kierrelukot stoppaamaan painojen valuminen liikkeen aikana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Teen aika paljon töitä kotona käsin ja oonkin tehnyt niin, että ennen treeniä heitän pienen lenkin koiran kanssa ulkona ja teen päälle tehokkaan ja nopean treenin vuorosarjojen avulla. Jos teen isoja liikkeitä kuten kyykkyä, mavea tai penkkiä teen samalla kaavalla kuin Summer Fit – haasteen kokovartalon treenissä eli tiukat sarjat reiluilla painoilla 4 x 10, noin minuutin palautuksilla.

Viime viikolla tein supertehokkaan tabata-treenin yläkropalle, eli heitin vaan tabata musiikin soimaan ja tein 4 minuutin ajan kahta liikettä 10 sekunnin tauolla, joka meni oikeastaan liikeestä toiseen siirtymiseen. Aikaa meni alle 30 minuuttia lämmittelyineen, polte ja lihaksien väsymys taattu. :D Liikeparit alla:

 1. penkkipunnerus + pystypunnerus
 2. kulmasoutu + ojentajadippi
 3. vipunosto selinmakuulla (flies) käsipainoilla + hauiskääntö tangolla
 4. yhden käden soutu käsipainolla + vipunosto seisten käsipainoilla

gymi_Fotor_Collage

Mies on ollut erittäin tyytyväinen tähän settiin, itseasiassa hänen toiveena oli saada kyseinen sarja, sillä ei tarvitse kuulemma lähteä töiden jälkeen enää mihinkään kun kuntoilun pystyy hoitaa kotona. Suihku ja keittiö on alle minuutin päässä treenin päätyttyä. :D Itse en toki aio jättää kuntosalia (luonnollisesti) mutta on mukavaa, kun kiireessä säästää aikaa siirtymisien kanssa ja pääsee silti tekemään treenin.

Onkos muita, jotka treenailee kotona? Millaisella välineistöllä olette pärjänneet? Tuo penkki näyttäisi olevan alennuksessa parhaillaan ja se löytyypi siis täältä.


12 Responses to “KOTITREENIÄ!”

 1. Avatar Henna sanoo:

  Poikaystävällä on samankaltainen setti vähän vanhanaikaisempana ja lisäksi nyrkkeilysäkki lämmittelyyn. itseäni ei motivoi kotitreenit, oon joskus kyllä tehnyt lankkutreeniä, 100 selkälihasliikettä ja eristäviä liikkeitä pakaroille tms. Sai ihan hyvää tulosta aikaan kun keholla ei vielä ollut kokemusta voimaharjoittelusta ja harrastuksiin kuului tanssi :)

 2. Avatar Mint sanoo:

  Vannoutuneena kuntosalin käyttäjänä päätin irtisanoa jäsenyyteni ja hommata kotiin jumppailuvälineitä tulevia vauvakuukausia varten. Kotikokoelmasta löytyy tällähetkellä crosstrainer, levypainosarja 40kg tangolla ja käsipainotangoilla, jumppapallo ja nilkkapainot. Lisäksi netistä löytyy pilvin pimein HIITejä, joita jumppailen ahkerasti :)
  Monta vuotta kuntokeskuksilla käyneenä täytyy todeta, että yllättävän mukavaa on kuntoilla kotona, vaikka uskon että päädyn joskus vielä jonkun keskuksen jäseneksi. Aikansa kutakin!

 3. Avatar Liisa sanoo:

  mulla on kotona punttitreenivehkeitä ja stepperi:) teen säännöllisesti punttitreenejä, kätevää kun ei tartte asiakseen lähtee salille:)

 4. Avatar Varvana sanoo:

  Perheellisenä sitä huomaa, kuinka kätevää kotitreenaaminen on! Ei tarvitse välittää lastenhoitojen järjestelyistä, eikä aikaa kulu yhtään ylimääräistä siirtymiin. Varsinkin aamutreenit tulee aina tehtyä kotona: lapset vetelevät vielä hirsiä, kun itse voi suoraan sängystä nousta treenaamaan. Mulla on edelleen Esportin jäsenyys, mutta sitä tulee käytettyä turhan harvoin.

  Kotona teen treeniä kahvakuulilla, käsipainoilla, kehonpainolla ja loikilla. Lisäksi olen tehnyt sekalaisia cardio-treenejä Youtubesta. Samaten jooga hoituu kotona kätevästi.

  Juuri hiljattain laitoin tilaukseen Reebokin steppilaudan: sitä voi käyttää avuksi lihaskuntoon, loikkatreeneihin ja toki ihan stepaerobiciin. Seuraavana ostoslistalla on levytankosetti, jolla saisi tehtyä lihasvoimaa vielä monipuolisemmin.

 5. Avatar Hemuli sanoo:

  Ajankohtainen postausideatoive: miten selättää flunssakierre? Nyt on todella paljon kaikenlaista flunssaa ja influenssaa liikkeellä. Itselläni oli aluksi nuhaa, sitten olin hetken terve, parin viikon kuluttua kurkussa jotain tuntemusta sitten taas terve ja viimeiseksi viikon verran lepoa vaatinut kunnon kuumeflunssa ja edelleen tuntuu siltä että a) ei ole ihan kunnossa tai b) onko taas tulossa flunssaa. Syön erittäin terveellisesti, liikun paljon ja pidän huolta yöunistani. En keksi enää mitään mitä tehdä paremmin. Syön myös vitamiineista lisäravinteina d-, ja c-vitamiinia, sinkkiä ja magnesiumia. Tänään hain kaupasta macaa ja spirulinaa. Mikä avuksi?

 6. Avatar Elina sanoo:

  Meiltä löytyy kotoa mutkatanko, suoratanko, käsipainoille tangot, levypainoja ja jumppamatot, pari kahvakuulaa myös. Vähän mietiskellään, josko ostettaisiin tuo penkkikin, mutta tiedä sitten, veisikö se liikaa tilaa. :P Tosin juuri tuo kyseinen yksilö voisi olla meille ihan sopiva, kun sen voisi kerran nostaa sivuun tarvittaessa. Lisäksi katsellaan youtubesta erilaisia treenivideoita, joiden tahtiin on hyvä jumpata! :) Ite en niin ole noihin painoihin toistaiseksi koskenut (olleet enempi miehen juttuja), vaikka vähän alkaisi kiinnostamaan itselläkin.

 7. Avatar Satu sanoo:

  Meillä on kahvakuulia, käsi- ja nilkkapainoja, tasapainolauta, jumppapallo ja -nauha sekä ’voimapyörä’.
  Olen haaveillut kyseisestä penkki-setistä kotiin, jotta pojatkin ja likan sais treenaamaan enemmän, mutta aina on puute tilasta. No pojat kyllä käy salilla ja likka tanssii itse x4 /vko ja vetää vielä tunteja, joten liikkuvuutta riittää. Itselläni LL-jäsenyys,jota todella käytän hyödykseni (kehonmittauksessa metabolinen ikäni on -15v, tosin testi ei sen enemmän vähennäkkään) mutta ois helpompaa, jos vois treenata välillä enempi kotona, kun on se 30 min aikaa…(eikä istua koneen ääressä) ;)

 8. Avatar Sanna sanoo:

  Joku tais aikasemmassakin postauksessa puhua tästä kommenteissa, mutta ajattelin ilmaista omankin mielenkiintoni…

  Olis tosi kiva kuulla just kehonhuollosta, joogasta yms, hyödyistä, omista kokemuksista ja mitenkä vaikuttaa esimerkiksi just siihen aineenvaihduntaan tai vaikka laihdutukseen painonpudotuksen aikana.

  Sulla on tosi mukava blogi, aina hauska lukea! :)

 9. Avatar Lempi sanoo:

  Me ollaan yritetty autotalliin tehdä pientä kotikuntosalia. Toistaiseksi sieltä löytyy leuanvetotanko, kahvakuula, hiekkasäkki, voimapyörä, yksi painoltaan säädettävä käsipaino ja steppilauta (+hyppynaru ja joogamatto). Hyvin on itse asiassa kyllä noillakin saanut treeniä tehtyä! Tarkoitus on pian hankkia myös renkaat ja toinen vastaava käsipaino olisi myös hyvä olla. Raskaampia moninivelliikkeitä käyn sitten vain kerran viikossa tekemässä kuntosalilla, niin saa isot painot käyttöön. Muutoin kyllä hyvin pärjää noilla aika vaatimattomillakin välineillä. :)

Kommentoi