SYYSKUUN PARHAAT

Syksy tulla tupsahti ja sitä mennään jo lokakuun puolella, huh! Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kuluu. Jotenkin pelottavaa, miten nopeesti vuodet vierii. Pitäisi yrittää osata nauttia näistä päivistä ja siitä arjesta, sillä arkeahan se suurin osa meidän elämästä on.

Jotta nyt ei menis ihan syvälliseksi tää homma, ajattelin listailla viime kuun parhaita juttuja aina ravinnosta vaatteisiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paras (luetuin) postaus: Kun harrastus vaatii silikonit – tekstiä luettiin kaikista eniten ja kirjoitus herättikin paljon mielipiteitä. Kommenttiboksissa alettiin myös pohtiä asiaa muiltakin osin kuin mistä itse tekstissä kirjoitin. Tämä on edelleen paljon ajatuksia herättävä aihe.

Lempparivaatteet: Napolin katuja kierrellessä löydettiin Adidaksen oma liike, josta löytyikin paljon kivoja kuteita. Tykästyin kovasti kuvassa näkyviin trikoisiin ja cropattuun huppariin! 🙂

P9210597_Fotor_Collage

Suosikki ruoka-aine: Myskikurpitsa oli mulle ihan uusi tuttavuus ja pienen pohdinnan jälkeen onneksi uskalsin lisätä sen koriin. Kyseisestä herkusta on tullut valmistettua useampaan otteeseen erilaisia sosekeittoja ja myös ranskiksia. Olen myös paahtanut siemeniä ja niistä innostuneena ostinkin pussilisen kurpitsansiemeniä, joita on tullut lisäiltyä erilaisiin ruokiin ja smoothieisiin. Kannatti kokeilla uutta juttua!

P9300703_Fotor_Collage

Paras biisi: Miksasin itse mielestäni todella hyvän kappaleen spinningin viimeiseksi biisiksi. Koska biisi on itse miksattu, en pysty liittää sitä tänne, mutta tekele on siis ”what a feeling” kappaleesta tehty kuuden minuutin pituinen tykitys. 😀 Mulla on tapana aina kuunnella biisit puhki hyvin nopeesti, mutta sanotaanko kuitenkin että syyskuun paras on Teflon brothersin ”Ay Ay Ay” 😀 

Paras ryhmäliikunta: Syyskuun suosikki on ollut spinning! Mulla vaihtelee lempparit kausittain ja nyt onkin ollut hyvä spinukausi päällä. 🙂

Paras TV-sarja: Netflix, HBO Nordic ja Viaplay on pyörineet meillä kilpaa harva se päivä. Syyskuussa tuli kuitenkin katsottua eniten sarjaa nimeltä ”Drop dead diva”. Hyvänä kakkosena tulee yllättäjänä ”Hell’s kitchen” jota katsottiin muutamana sunnuntaina kokonainen tuotantokausi kerrallaan!

Paras hetki: Kun tämän reissun jälkeen pääsin kaatumaan omaan sänkyyn ja vedin peiton korville!

Liikuttavin hetki: Siskon häät olivat todellakin koskettava hetki ja koko päivä ihan uskomattoman onnellinen!

P9130512_3_Fotor_Collage

Paras leipomus: Vieteltiin kavereiden kanssa terveysbrunssia, jonne leivoin kinuskikakun raakana. Tämä taisikin olla ainoa suurempi leipomiskeikka koko syyskuun aikana. Raakasuklaata tuli tehtyä sitten jo hieman useemminkin!

P9130512_3_Fotor_Collage1

Paras tapa: Nukkuminen! Tuntuu, että oon nukkunut ihan mielettömän hyvin ja paljon kuluneen kuukauden aikana. Viime aikoina on myös ollut kivasti aikaa ottaa lyhyempiä päiväunia piikkimaton päällä. Ihan parasta! 🙂


6 Responses to “SYYSKUUN PARHAAT”

  1. Tuija sanoo:

    Sinun leipomukset näyttää aina niin hyvältä 🙂

  2. Jonnaajon sanoo:

    Hitto kun aina muiden ruokakuvissa ja muualla syötynä avokado näyttää aina niin hyvältä, mutta kotona ei vaan tuu juurikaan syötyä niitä, vaikka aina niitä ostan 😀 Kivoja nää tällaiset ”tavispostaukset”. Tosta Italian reissusta olisi ollut mukava kuulla ja nähdä lisää, mutta ymmärrän, että se vatsavirus varmaan vei osan hekumasta.

    Mä tykkään kans myskikurpitsasta kovasti. Amerikassa oli sitä aika usein ja Whole Foodsista aina ostin roasted Butternut squashia 😛 😛 😛 Käsittämätön kauppa muutenkin, kun sieltä saa halutessaan kerätä kaiken valmiina ja terveellisenäkin vielä. Se maistu siellä jotenkin vielä paremmalle kuin Suomessa. No anyway…olin hetkeksi unohtanut koko myskikurpitsan ja sun innoittamana ostin sitä ja muita kurpitsoita. Niitä on nyt kulunut päivittäin ja ovat tuoneet lohtua mun elämääni koti-ikävän keskellä 😀

    Tahmeeta ollu tää kotonasyöminen viimeisen viikon, kun palasin Helsinkiin oltuani viikon perheen luona ihanan uunin ja pihalla itsesavustetun lohen, työkavereilta tulleen kurpitsan, yrttien, kananmunien ym. herkkujen ääreltä. Ei se ruoka vaan niin hyvälle maistu täällä, vaikka molemmissa paikoissa aikalailla itse teen. Kotiinpaluupäivän huipennuksena oli Punnarin kaikki -50% myynti, jonne suuntasin suoraan verenluovutuksesta ja mukaan tarttui suklaita, pähkinöitä ja muita settejä. Olihan se sit pakko käydä vielä kaupan kautta hakemassa kaikkia muitakin makeita ja maistella kaikkia mitä en oo ennen maistellu ja ottaa vanhoja lemppareitakin. Pari päivää meni överöidessä niitä ja kiroomalla kaupungin kolkkoutta (ja rahattomuutta), mutta olihan siellä jotain oikeesti hyviäkin ja nyt on olo taas aikalailla motivoitunut opiskeluun.

    Tein joskus pari vuotta sitten aika usein soseutetusta myskikurpitsasta tajuttoman hyvää ”leipää”. En ees muista mitä mä siihen kaikkee laitoin, mutta suosittelen kokeileen jotain versioo. Päälle paahdoin vielä noi siemenet ja oli hyvää! Täytyy kaivella siihen joku hyvä resepti muistin syövereistä.

    • ainorouhiainen sanoo:

      Kiitti Jonna! Toi myskikurpitsa oli tosiaan kiva ylläri ja tällä viikolla bongasin ihan normi kurpitsaakin tosta mun lähikaupasta. Sä olit vissii kokeillu questin uutta kurpitsaa? Oliko hyvää? En viittiny tilata kun se kuulosti jotenkin niin oudolle 😀

      • Jonnaajon sanoo:

        Kokeilin juu 🙂 Noooh, oli se ihan ok, mutta ei todellakaan mikään suosikki. Ekalla kertaa se maistu jotenkin tosi hyvälle, mutta nyt muutaman syöneenä en oikein tiedä. Lämmittynä se oli parempi. Se kuorrute on mulle vähän liikaa. Ei sillä, että kuorrutteessa ois mitään vikaa, mutta tässä patukassa se maistuu vähän esanssiselle.

        Kannattaa kokeilla myös Hokkaido-kurpitsaa. Tosi hyvänmakuinen, kun uunissa ”paahtaa”. Mulla on ollu tää lokakuu ainakin yhtä lohta ja kurpitsaa 😀

  3. Maija sanoo:

    Kiva postaus! Tuli hyvä mieli tätä lukiessa. 🙂

    Syyskuuhun ja syksyyn liittyen tuli mieleen, että tykkäätkö keräillä marjoja tai sienestää? Oon nyt ollu muutamat viikonloput metsässä kyykyssä puskissa, mutta ainakin talvella saa nauttia luomu suppilovahveroista ja puolukoista. :p Saa ehdottaa reseptejä !

    • ainorouhiainen sanoo:

      Haluaisin vastata että kyllä, mutta en oo tainnu koskaan tehdä kumpaakaan. Oon niin laiska että hankin ne marjat sieltä pakastealtaasta 😀 Suppilovahverot kuulostaa herkulle!!

Kommentoi