HAASTE SYYSKUULLE

Syksy on virallisesti alkanut ja monilla alkaa taas uusi sivu elämässä. Koulun penkki kutsuu, työkuviot muuttuu tai muuten vaan asennoidutaan niihin tuttuihin arkirutiineihin, sillä kesän riennot alkaa olla taputeltuna. Kesä on lempivuodenaikani, mutta pidän myös syksystä, sillä se on jotenkin tosi tunnelmallista aikaa ja tuntuu mukavalta poltella kynttilöitä ja viettää aikaa kotona hyvillä mielin. Kesän jälkeen saattaa olla fiilis, että juhlimiset on juhlittu ja on mukavampi vain rentoutua ja satsata ehkä enemmän terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan.

DSC02906

Kinuskikakku ilman lisättyä sokeria

Ajattelin järjestää tuttuun tapaan pienen haasteen teille lukijoille. Kun lupautuu mukaan haasteeseen, jossa on myös muita mukana, on ehkä helpompi pysyä ruodussa. Kyseessä olisi siis #SOKERITON SYYSKUU. Tarkemmin ottaen pysytään siis erossa lisättyä sokeria sisältävistä tuotteista. Karkit, jäätelöt, limpparit, makujugurtit, pullat, patukat yms. jäävät siis pannaan ja keskitytään syömään puhdasta, luonnollista ruokaa. Sokerittoman syyskuun aikana saa toki herkutella vaihtoehtoisilla jutuilla ja tulen jakamaan joka viikko yhden herkullisen reseptin, vaikka viikonloppuna kokeiltavaksi.

Jo kuukaudessa sokerihimoista pääsee eroon ja ylimääräisten, turhien kaloreiden poisjättö näkyy kropassa. Olen itse todennut monta kertaa, että näinkin helpolla asialla saa kehonkoostumuksen tuntumaan paljon timmimmältä, kun turhat pöhöt lähtee liikkeelle. Asia on toki yksilöllinen, mutta yleensä tämä auttaa myös piristävästi mielialaan ja energisyyteen.

IDIMG_6890_Fotor_Collage

Vuosi sitten ennen sokeritonta syyskuuta ja sen jälkeen

Kuka on mukana? Onko jotain muita toiveita haastetta ajatellen?! 🙂

Haaste alkaa siis jo tänään!


48 Responses to “HAASTE SYYSKUULLE”

  1. Jossu sanoo:

    Heips!
    Himoliikkuja, ex-kilpaurheilija,suklaan suurkuluttaja, pienten lasten työssäkäyvä mamma on mukana! Viljaton ja maidoton samalla kokeilussa.

  2. Godisgris sanoo:

    messissä! tosin la 5.9 ja la 19.9 aion syödä juhlissa makeaa.

  3. Metu sanoo:

    Todellakin, mukana ollaan!

  4. Salla sanoo:

    Olin jo viime viikosta päättänyt, että syyskuussa alkaa herkkulakko. Olen mukana!

  5. yritetään sanoo:

    Mukana mutta parit juhlat joissa vähän makeaa kohtuudella.Ja tuon kuvassa olevan kakun ohje ois kiva :p

  6. iida sanoo:

    6 viikko ilman sokeria (karkkia, jätskiä jne) ja lisättyä sokeria käynnissä, niin mukana ollaan, helppo nakki! 😉 nähdään illalla!

  7. Marjo sanoo:

    Todellakin mukana 🙂

  8. Marsu sanoo:

    Joo todellaki mukana! Kesänä tuli vähän liikaa juhlittua ja sen myötä syötyä kaikkee epämääräistä ni nyt on uuden elämän (uusi työ, uusi kaupunki) kunniaksi alettava kiristelemään kesän aikana kertyneitä löysiä pois.

  9. Kata sanoo:

    Mukana! Osaisitko suositella jotain hyvää sokeritonta palautusjuomaa (sellainen valmis nestemäinen) ja proteiinipatukkaa? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Noista valmisjuomista ei ole kovin paljoa kokemusta, mutta fitnessgurulla on ainakin uutuutena valmisjuoma jossa ei ollut sokeria, tosin se oli pelkkää proteiinia. Questbar taitaa olla melkein paras vaihtoehto patukoista 🙂

  10. Opiskelija sanoo:

    Voitko antaa vinkkejä myös opiskelijabudjetille sopivista terveellisistä herkuista ja välipaloista. 🙂

  11. nicole sanoo:

    Ehdottomasti messissä!

  12. Minna sanoo:

    Mukana ollaan 🙂

  13. laama sanoo:

    Hei mahtavaa jos postailet terveellisiä herkkuja ensi kuun ajan, aloitin oman ryhtiliikkeeni ruoan osalta eilen ja lopetan lokakuun puolivälissä kun loma alkaa. Tavoitteena olisi vähän tasapainottaa kroppaa (sikspäkki ja selluliitti samassa paketissa on mielestäni vaan väärin :D)Postauksesi tuli siis kuin tilauksesta 🙂 olisi kiva jos jakaisit myös vinkkejä erilaisista aineenvaihduntaa boostaavista ruoista. En ole ennen kommentoinutkaan tänne, luen aktiivisesti postauksiasi, mahtava blogi! 🙂

  14. Maria sanoo:

    Niiiiin mukana! :)Samalla meinaan katsoa hiilareiden laatua kohdilleen (vallean leivän syönti sais jäädä)ja panostaa välipalojen (eli ainaisten rahkojen) sijaan siihen, että söisin enemmän oikeata ruokaa ja mahd. paljon kasviksia.

  15. Aliisa sanoo:

    Moikka!
    Onko sulla ohje tohon kinuskikakkuun? Näyttää oikeen hyvältä (:

  16. Senja sanoo:

    Mukana!

  17. heidi sanoo:

    Todellakin mukana! Nyt tämän vuoden aikana olen muuttanut syömisiäni terveellisempää suuntaan, ja viimeiset 3 viikkoa suht herkuttomia 🙂 messissä siis! Ja kiinnostaisi hyvät&halvat välipalat kouluun.. ruokailu 11 ja seuraava mahdollisuus saada ”kunnon ruokaa” vasta viiden aikoihin..

  18. Hannah sanoo:

    Mukana!Olen ollut elokuun myös sokerittomalla niin samaan malliin jatkuu vielä tuonne lokakuun loppuun ainakin. On niin hyvä draivi niin en malta lopettaa ja makeaa ei tee mieli. Lomalla tosiaan relasin vähän ja silloin meni yhtänä päivänä viikossa makeaa ja tuntsin sen äreän itseni niin päätin, että nyt vähentyy sekin yksi kerta pois kun näin ilman sokeria on vain yksinkertaisesti parempi olla 🙂

  19. Sussu sanoo:

    Mukana! Myös viljaton takaisin, kun olen nyt kesän aikana siitä luistanut.

  20. Sofia H sanoo:

    minä liityn joukkoon! 😀

  21. riins sanoo:

    Moi!

    Mukana ollaan! Aloitin itseasiassa Beach Body -haasteen treenit alusta tällä viikolla, ruokailu on ollu sen mukaista ever since mut jotain ylimäärästä on tullu nautittua kesän aikana ja vaikka oon treenannu paljon niin näkyyhä se kropassa…. oon katellu Beach Bodyn jälkeisii kuvii ja motivaatio on nyt ihan huipussa! 🙂

  22. Heidih sanoo:

    Mahtavaa! E-h-d-o-t-t-o-m-a-s-t-i mukana! Kiitos jo etukäteen tästäkin haasteesta.

  23. Rocky sanoo:

    Neljä viikkoa sokeritonta jo takana, joten mukana ollaan! 🙂

  24. sisko sanoo:

    Osallistun! Mun herkku välipala on nykyään marjoja+sokeritonta marjakeittoa+maustamatonta jugurttia+kaurahiutaleita. Onko noi ainesosat ihan ok? Ja tosiaan tuossa ylempänä joku jo sanoi, että olis kiva saada opiskelija budjetin herkkujakin, koska ne jotku ainekset on nii kalliita:/

  25. iida s sanoo:

    Mukana ehottomasti!!!

  26. Oona sanoo:

    Niin mukana! 🙂

  27. Juulia sanoo:

    Tää kinuskikakun ohje kiinnostaapi täälläki suunnalla;)Näyttää nimittäin erittäin herkulliselta! Muuten kyllä oisin mukana syyskuun haasteessa,mutta menneisyydestä löytyy syömishäiriötä-ja ruokailurajoituksia,että sekä mielelle ja kropalle ottaa ns. ”iisisti” tän suhteen:)Oon nimittäin huomannut,että eteenkin oma mieli kokee rajoitukset melko ahdistavina,että sopivan rentouden ruokailuun oon onneksi löytänyt:)

  28. Lisbet sanoo:

    Ehdottomasti mukana!! Tosin olen aloittanut sokerittomuuden jo pari viikkoa sitten ja on kyllä tehnyt hyvää!

  29. Jenna sanoo:

    Mukana ollaan täälläkin. Mulla olisi taas aika saada itseä niskasta kiinni ja irtautua mun pahasta sokerikoukusta.

    Tosin tunnen pientä myötätuntoa mun luokkakavereita kohtaan kun koulu alkaa ensi viikolla. Toka viikko on mun mielestä pahin sokerikoukusta irtautumiseen, ja oonkin silloin tosi kärttyinen.

  30. Liisi sanoo:

    Ehdottomasti mukana! :)Tässä elämä sujuu 90% sokerittomalla linjalla! Se vaan on niin että olo on parempi, kevyempi, virkeempi, puhtaampi jne..sokeriton elämä on niiiin JEES!!! 🙂

  31. Soile Aho sanoo:

    Mukana todellakin!!! 🙂

  32. ss sanoo:

    Hei!
    Oon lukenut sun blogiasi jo pitkään ja sulta näyttää löytyvän tooodella paljon tietoa kaikesta ravitsemuksesta ja liikunnasta. Sen takia haluaisin kysyä sulta vähän neuvoa..
    Mä oon nyt ollu parisen kuukautta rennolla välidieetillä ja kiloja tiputtanut 3 😀 Oon siis ihan normaalipainoinen mutta sitä rasvaa oli jonkinverran kertynyt kun olin plussilla.
    No jokatapauksessa se kiinteä rasva on noiden kolmen kilon jälkeen muuttunut löysäksi rasvaksi ja oon kuullut että kun vaan jatkaa diettiä se löysärasva lähtee, mutta ongelmana on se että en haluais enää tiputtaa kiloja kun oon jo aika pieni 😀
    Eli jos mä nyt jatkan lihasten kasvatusta niin muuttuuko tuo löysä rasva sellaseks normaaliks rasvaks kun sitä painoa ja rasvaa tulee lisää?
    vai onko mun vaan tyydyttävä joko liian laihaan olemukseen tai löysään läskiin.

    Toivottavasti sulla olis aikaa vastata 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Uskon että kun jatkat voimatreeniä ja pidt ruokavalion kunnossa, kiinteydyt jatkuvasti ja löysät lähtee myös. =) Pari kuukautta on vielä lyhyt aika, pitkäjänteinen tekeminen tuo kyllä tuloksia, vaikka ei miinuksilla veteliskään!

  33. Jeilou sanoo:

    Mukana!Muutenkin vähä sokerista elämää tulee vietettyä. Onko kuivatut hedelmät ”sallittuja”? Varmaan Questbarin patukat on ”kiellettyjä”? =D

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hedelmät on mun mielestä ihan ok, myös kuivatut kunhan niihin ei ole lisätty sokeria 🙂

      Questit myös ok, toki jokainen voi tehdä itse omat sääntönsä 🙂

  34. Tuija sanoo:

    Tää on helppo !;) ei ongelmaa sokerin kanssa 8)

  35. Yvonne sanoo:

    Yritän, mutta saattaa olla että sorrun jos olen kylässä ja joku on esim. leiponut kakun synttäreihin 🙂

  36. Emma sanoo:

    Heippa! Voisin kerrankin lähteä mukaan tällaiseen! Voi kyllä olla, että omissa läksäreissä tulee tapahtumaan sortuminen, koska viini. 😀 Mutta jos ne läksärit kuittautuu pelkällä viinillä ja muut herkut on ns. terveellisiä herkkuja niin eiköhän sokerittomasta syyskuusta saada hyödyt irti! 🙂

  37. Marjo sanoo:

    Apua, mä tarttisin ehdottomasti tätä! Voi tosin olla vaikeeta, mutta yritän!

  38. Emmy sanoo:

    Absolut! De är faktiskt vad jag behöver nu. Inte lätt men livet är inte lätt 😉

  39. Linda sanoo:

    Eiii, tänään juuri hairahduin ostamaan maraboun suklaalevyn. Ei edes tehnyt mieli ja söin silti kaksiriviä illalla. En varmasti täysin pysty tähän haasteeseen, sillä tiedossa on muutamia juhlia joissa varmasti tulee herkuteltua, mutta ainakin voisin jättää ostamatta sokerituotteita kotiini, jolloin niitä toivottavasti ei tule popsittuakaan niin kauheasti.

  40. Lenita sanoo:

    Ehdottomasti mukana 🙂

  41. Marjo sanoo:

    Mukana! Ja reseptit kiinnostaa, erityisesti sellaset mis ei oo kookosöljyä 🙂

  42. tiina sanoo:

    Mukana, toivottavasti on luvassa hyvän olon herkkuvinkkejä myös pähkinäallergikolle muokattavaksi 🙂

  43. Henna sanoo:

    Tässä nyt syön ensin mustikkapiirakan loppuun niin sen jälkeen liityn mukaan. Pidän kans yhden huijauspäivän juhlallisuuksien merkeissä syystkuum loppupuolella 😉

Kommentoi