MINNE HÄVISI HERKUTTELU?

Tajusin tänään, etten ole herkutellut sitten toukokuun lainkaan. Tarkoitan siis ihan näitä perinteisiä karkkeja, sipsejä, jäätelöä. Niin, siis koko kesä on mennyt ilman jäden jädeä, miten tässä näin pääsi käymään? Oon tainnut kertoa aikaisemminkin, että oon aika kova syömään ja sitten kun vedän karkkia, vedän ihan kunnolla, jonka vuoksi oon yrittänyt opetella pois tavasta kaikki tai ei mitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toukokuussa oltiin turkissa lomalla ja siellä tulikin syötyä sen verran kakkua ja herkkuja, että kotiin palatessa oli niin sanotusti kiintiö täysi. Kirjoittelinkin tuolloin, miten sokeri aiheutti mussa masentavia fiiliksiä ja päätin siksi rajoittaa sen käyttöä. Pistin kaikki lisättyä sokeria sisältävät setit pannaan, ihan vaan sillä fiiliksellä että saisin oman normaalin hyvän olon takaisin. En päättänyt mitään aikaa tai muutenkan ottanut asiasta paineita. Ajattelin, että sitten kun tekee mieli, tai tulee tilanne joka vaatii herkuttelua niin sitten tulee ja toimin fiiliksen mukaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näin vaan on hurahtanut jo kohta kolme kuukautta ilman perinteisiä herkkuja. On ollut muutama tilanne, jossa oon syönyt tyyliin kakunpalan tai pari karkkia jos on tarjottu, mutta muuten oon pärjännyt hyvin ilman. Joku saattaa ajatella, että mitä ihmeellistä tuossa nyt sitten on. Eikö näin oo enemmänkin normaali tapa toimia?

Asia on sen vuoksi ihan kirjoittamisen arvoinen, sillä oon aina ajatellut että mä en mitenkään pystyisi elää ilman karkkipäivää viikossa. Se on tuntunut ihan mahdottomalta ajatukselta ja sitten on käynyt usein niin, että karkkipäivä on lähtenyt hieman lapasesta ja seuraavina päivinä olo ollut väsynyt ja ärtyisä. Jos siellä on joku joka kamppailee asian suhteen voin kertoa, että mitä pidempään on ilman herkkuja, sitä vähemmän niitä ajattelee tai kaipaa. Myös erilaiset lakot ja itsensä pakottaminen toimii harvemmin, ainakaan niin että tilanteesta tulisi pysyvää. Yleensä jos itseltään kieltää jotain, tekee sitä kahta kauheammin mieli. Itse olen pärjännyt hyvin raakasuklaan avulla. Oon ihan hulluna siihen ja voisin syödä suklaata vaikka joka päivä!

DSC02846

Tänään päätin kuitenkin herkutella hieman, sillä tuli fiilis, että nyt oikeesti tekisi mieli jotain perinteistä herkkua, kuten karkkia tai sipsejä. :D Oon löhöillyt sängyssä koko päivän ja katsellut HBO Nordicilta sarjoja. On muuten ihan loistava palvelu, jos Netflixin sarjatarjonta alkaa loppua. Viimeisimpänä katsoin sarjan nimeltä 100 Code (The hundred code) ja voin suositella sarjaa muillekin, jäin itse heti koukkuun ja ahmin 12 jaksoa melkein yhteen putkeen. Nyt pitäisi keksiä jotain uutta katsottavaa, joten jos tulee mieleen joku hyvä sarja, saa mielellään ehdottaa kommenttiboksiin.


25 Responses to “MINNE HÄVISI HERKUTTELU?”

 1. Avatar RiikkaR sanoo:

  orange is the new black, the suits, pako(!!)

 2. Avatar Liisi sanoo:

  Hyvä postaus! :) Itselläni myös menee niin päin että saattaa tulla pitkiäkin aikoja kun en syö ns.oikeita herkkuja. Mut kyllä sit taas ihan joka päivä tulee herkuteltua 1-2 palaa tummaa suklaata ;P Sitä on kyllä pakko saatava lounaan taikka päivällisen jälkeen.:D Mielestäni niin on parempi ettei kiellä itseltään totaalisesti herkkujen syöntiä vaan antaa itselleen luvan herkutella. Koska sit ei välttämättä tulee niitä sortumisia niin helpolla. Kyllä myös omalla kohdalla olen sen niin hyvin huomannut että on vaan niin paljon parempi olo kun ei tule mässäiltyä kaikkea. Raikas, kevyt, puhdas ja energinen olo voittaa kaiken! <3

  Täytyykin kysyä, että minkälaisella ohjeella olet tehnyt omat raakasuklaasi? :)

 3. Avatar anni sanoo:

  Mä mietin, et onko tota raakasuklaatakaan hyvä syödä joka päivä? Oon tehnyt sitä nyt aika usein ja yksi pienehkö levy menee kyllä saman päivän aikana, ja mietin et kun siihen kuitenkin tulee melkein desi kookosöljy-kaakaovoi-sekotusta plus makeutus, että onkohan se kauheen hyvä juttu kuitenkaan? Tietty sillä korvaan fazerin siniset ja sen takii on hyvä juttu, mut fazereita en viittis ostaa joka päivä, mut raakasuklaata voi tehdä useammin, kun kaikki ainekset on aina kaapissa :D. T. Yks sokerinarkki, joka haluais päästä riippuvuudesta eroon. Jos en syö päivän aikana karkkeja tai kakkuja ym niin aina kuitenkin paljon kaikkee makeaa, kuten hedelmiä. En voi elää ilman makeita asioita!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Liika on liikaa myös tässä asiassa! Siis vaikka kyseessä on ravintorikas herkku, en kyllä vetelisi joka päivä, ainakaan suurissa määrin. Pala tai kaksi on tietysti eri asia, mutta liika rasva ei tietysti ole hyvästä, tuli se mistä lähteestä tahansa. Itse oon pyrkinyt siihen että valmistan suklaata kerran tai kaksi viikossa. :)

 4. Avatar Jonnaajon sanoo:

  Bojack horseman :D

 5. Avatar Draci sanoo:

  Heeeei kiva, että kirjotat tämmösestä jutusta :) Mulla on kans vähän tommonen ”kaikki tai ei mitään”-suhtautuminen kaikenmaailman ravintoköyhien, kemikaaleilla varustettujen kaloripommien nauttimisen suhteen :D Tykkään kyllä karkista, limusta ja varsinkin jäätelöstä, mutta se olo niiden jälkeen on ihan jäätävän kauhee! Maha muistuttaa jotain rantapalloo, on ummetusta ja naama kukkii ihan superpaljon. Mulla jotenkin hengitystietkin reagoi tommoseen :s
  Itekin oon pitäny aikasemmin melkein viikoittain karkkipäivää, mut viimeaikoina on jotenki ällöttäny ajatuskin :o Mikähän aivoja vaivaa..

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mulla ainakin suuremman muutoksen on tehnyt se, että haluan mielummin antaa kropalle hyvää energiaa, jonka takia nuo karkit yms on jääneet automaattisesti vähemmälle. Kaloreista viis, mutta oma olo ja hyvinvointi voittaa tässä asiassa :)

   PS. mullakin menee röörit ihan tukkoon mässäilystä :D

 6. Avatar Petra sanoo:

  The Blacklist netflixistä! Tuli kans katottua se parissa päivässä kokonaan :) 2.tuotantokautta odotellessa!

 7. Avatar Henna sanoo:

  HBO:n on Ballers on ihan jees sarja, kannattaa koittaa :)

 8. Avatar Saana sanoo:

  Mielelle tekee ihan hyvää vetästä välillä jotain sokerista tai rasvasta. (:
  Kerran täällä vaan eletään kamut!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No joo ja no jaa. Riippuu varmaan henkilöstä! Mun mielelle se ei kyllä tee hyvää, mutta jos jollekin tekee, niin sitten ehdottomasti vetelee silloin tällöin. =)

 9. Avatar Saija sanoo:

  Hyvä postaus. Itse olen myös ollut usean kuukauden ilman sokeria ja voin rehellisesti sanoa, että ei tee edes mieli. Oon ennen ollut sokerihiiri ja aina piti viikonloppuna vetää karkkia tms. Sekin varmaan oli vaan tapa :) En ole sinäänsä mitään sokerilakkoa aloittanut, en vaan ole sitä syönyt. Oon huomannut, että valkoinen sokeri ei vaan sovi minulle ja voin paremmin ilman sitä.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiitti. Ja kyllä, samaa mieltä olen. Kukin tehköön itselle sopivimmalla tyylillä! :)

 10. Avatar jenna sanoo:

  mä oon sit varmaan jotenkin erikoinen kun mulle tulee vaan ihan tosi hyvä olo kun saa syödä karkkia, jäätelöä tai muita epäterveellisiä herkkuja! ei koskaan huono olo. Olis kyl hyvä juttu jos niistä tulis joku kauhee pahoinvointi tai jotain, sitte ei tekis mieli syödä näitä.

  Ja esim se sanonta ’nothing tastes as good as being fit feels’ ei kyl päde muhun yhtään. Ennemmin herkuttelen välillä ja oon vähemmän timmi :)

  Onneks meitä on moneen veneen ja ihailen sun terveellisiä elämäntapoja ja sitä että kykenet jättämään pois epäterveellisyydet koska tiedostat että niistä ei ole mitään hyötyä.

  Kiitos hyvästä blogista!

 11. Avatar Kati sanoo:

  Mun mielestä sokeri parempi kuin aspartaami tai sukraloosi tms. Pelottavaa muuten, että sukraloosilla makeutettua prodejauhetta markkinoidaan ihan leivonta tarkoitukseen. Kuumentaminenhan jotenkin aktivoi sukraloosin kloorin sokerista tai jotain yhtä kuumottavaa.

  • Avatar Sue sanoo:

   Heippa!
   Mielenkiintoista… Onko sinulla esittää mitään ”faktaa” tästä? Kiinnostais kovasti!:)

   • Avatar Kati sanoo:

    No, kun ostin n. vuosi sitten jonkun alennusproteiinijauheen ja aineksissa oli minulle tuntematon sukraloosi(splenda), googletin. Ensinnäkin ajatus sokerin ja kloorin yhdistelmästä oli järkyttävä. Sitten löysin kokemuksia aknen kukkimisesta sukraloosin käyttöön liittyen. Osaan olla lukematta magneettimedian tekstejä, mutta monessa muussa artikkelissa viitattiin Ruotsissa käytyyn keskusteluun, jossa kemian professori oli huolissaan aineen kulkeutumisesta luontoon. Tavalliset vedenpuhdistamot ei tuota organoklooria saa hajotettua.
    Monenlaista tutkimusta on tehty eri maissa, eikä niistä tässä enempää.Jokainen tehköön päätöksensä – itse vältän sukraloosia, aspartaamia, yms :)

 12. Avatar Emilia sanoo:

  Chosen!! Siis ihan järkyttävän raaka sarja mun makuun mutta niin koukuttava että oli pakko katsoa yhden päivän aikana kaks tuotantokautta.

 13. Avatar Heidi sanoo:

  Tämä sun postaus kuvaa niin mua. Oon hirveä sokerihiiri, kaikki makea kelpaa. On kokeiltu kerta viikkoon herkkupäivää, tällä hetkellä oon ollu 5 vkoa ilman ja ihan mahtava hyvä olo ilman turvoksia ym. :) Raakasuklaaresepti täytyy laittaa kokeiluun!

Kommentoi