Tämänhetkinen ykkösherkkuni

Hyvää perjantai-iltaa rakkaat ystävät! Ihan huippu fiilis, viikonloppua on todellakin odotettu. Kävin äsken vetämässä spinning-bodypumpin ja sen jälkeen on aina mahtavaa aloittaa viikonloppu. Huomenna mulla on aamun jumppahommat, mutta sen jälkeen vapaata maanantaihin saakka, tulee tarpeeseen!

DSC02974

Oon kertonut useasti olevani kausisyöjä. Eli innostun jostain ja syön sitä tyyliin joka päivä, kunnes keksin jotain uutta. Tällä hetkellä mun himotukset kohdistuu raakasuklaaseen. Suklaa on sinänsä tuttu juttu, mutta kun kerran kokeilin lisätä yhtä ainesosaa mukaan, se oli menoa sen jälkeen.

Mainitsen usein liputtavani puhtaan ruuan puolesta, mutta en minäkään ole ihan puhdas pulmunen. Vaikka syön paljon luomua ja suosin raaka-aineita sellaisinaan, on mullakin muutama ”pahe”. Questbareja menee päivittäin, ihan vaan koska ne ovat loistava tapa tankata nopeesti jotain syötävää ja niissä on kuitenkin suhteellisen hyvät ravintoarvot, jos vertaa esim. vastaaviin proteiinipatukoihin. Käytän myös heraproteiinia, johon on lisätty makeutusainetta. Mulla on kyllä kaikenmaailman ”puhtaampia” protskuja, mutta maussa ne jää vaan kovasti näitä muita jälkeen. Kerran kokeilin lisätä Fitnessgurun kanamunaproteiinia raakasuklaaseen ja holy moly se oli (ja on edelleen) hyvää! Mun mielestä nuo Fitnessgurun protskut on vaan ihan parhaita maun puolesta. Tuo kanamunaproteiini on muuten aika makeeta, enkä pysty juoda sitä sellaisenaan. Leivontaan se sopii loistavasti, esim. protskulettuihin se tuo makua ja kuohkeutta.

DSC02962

Raakasuklaa on aija tujua kamaa ja oonkin keksinyt tavan, miten se maistuu paremmalta. Tää saattaa olla ihan mun omaa kuvitelmaa, mutta mun mielestä koostumus ja maku tasaantuu, kun suuhun ei tarvitse viedä isoa klönttiä kerralla. Tein ennen suklaata jääpalamuotteihin, jolloin niistä tuli aika suuria paloja. Nykyään käytän tekoon ihan vain piirakkavuokaa, eli kaadan valmiin seoksen vuokaan, jolloin syntyy suklaalevy. Mä en edes kehtaa kertoa, kuinka paljon oon syönyt näitä levyjä viime aikoina, mutta oon siis koukussa! Kuulostaa varmaan jeesustelulta, mutta oon ihan oikeesti sitä mieltä että tää on parempaa kuin suklaa. Suklaata ja raakasuklaata ei tietty voi verrata toisiinsa, sillä ne on kuitenkin niin eri tavaraa, mutta mulle kelpaa tämä oma teokseni ihan loistavasti suklaan tilalta. Jotta en antaisi itsestäni liian kiiltävää kuvaa, kerrottakoon, että tykkään myös karkista ja jäätelöstä, siis ihan real thing tavarasta. Ostin viime sunnuntaina pitkästä aikaa säkin tavallista karkkia ja ei siinä, olihan se hyvää, mutta en koe, että se olisi enää niin välttämätöntä kuin joskus ennen. 🙂

DSC02970

Raakasuklaaseen tulee:

Sulatan ensin kaakaovoin ja sen jälkeen lisään stevian ja miniripauksen suolaa. Sen jälkeen vaan muita aineita sekaan pikkuhiljaa. Määriä voi itse säädellä, mutta kannattaa aloittaa laittamalla vähän, sekoittaa ja maistella seosta aina välissä ja lisäillä jos tarvis. Kun maku miellyttää, kaada piirakkavuokaan ja laita pakkaseen 5-10 minuutiksi, jonka jälkeen nauti suussasulavasta suklaaelämyksestä. 🙂 Mä tein ison satsin ja laitoin 250 g kaakaovoita, 4-5 rkl kaakaojauhetta, 2-3 rkl tocoa, 1 rkl lucumaa ja macaa sekä kauhallisen (30g) tuota protskua.

DSC02972

DSC02978

Lopputulos ei ole ehkä kaunein mahdollinen, mutta mitäpä pienistä, jos nuo menee vain omaan herkutteluun! =) Nyt ajattelin käpertyä sohvalle suklaiden kera odottelemaan Vain elämää – ohjelman alkamista! Nauttikaa viikonlopusta. 🙂


22 Responses to “Tämänhetkinen ykkösherkkuni”

  1. Anni sanoo:

    Ai että, nam!! Itelläni perjantai-ilta sallittu herkkupäivä ja ostin suklaapatukan… On sekin vaan niin hyvää 😉

  2. Jenni sanoo:

    Oi kun näyttää hyvältä!

  3. sofia sanoo:

    mistä se voi johtua että painoo nousee kokoajan vaikka syön samallalailla kuin ennen eli terveelisesti, mutta tässä kuussa paino on alkanut nousemaan kiloja..liikun samallalailla kuin ennenki…en ymmärrä 🙁

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hei, onpa kurjaa. Tosi vaikea sanoa näin kun en tiedä sinusta mitään muuta. Syitä voi olla monia? Onko kilpirauhasarvot mitattu? Onko stressiä?

  4. jossu sanoo:

    Onko noita tocoa ja lucumaa yms pakko laittaa, tai voiko korvata jollain muulla aineella?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Molemmat tuovat sellaista pehmeyttä ja ”kermaisuutta” suklaaseen, mutta kyllä ne voi poiskin jättää. En tosin osaa sanoa kuinka hyvä lopputulos on tällöin. =)

  5. Isabel sanoo:

    Hei!
    maca jauhe?? saanko kysyä että käytätkö sitä päivittäin? Ja miten ja mihin sitä sekoittelet jos käytät?
    Itse olen tottunut ei niin hyvältä maistuviin superfuudeihin mutta maca on aivan omaa luokkaansa maistuu ja haisee ihan p****lle 😀 ja sekoitan sitä n.tl verran aamupuurooni mutta en tiedä kestänkö syödä sitä enää niin, niin olisiko mitään vinkkejä mihin sitä voisi lisäillä? ettei maku tulisi niin pahasti läpi ja valitettavasti raakasuklaa ei ole vaihtoehto suklaa allergikolle…

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moro! En käytä ihan päivittäin. Usein sitä menee juurikin raakasuklaaseen ja joskus smoothien sekaan. Tuo Feelvividin maca ei nimittäin maistu pahalle, se on uutejauhe, jota käytetään hyvin pieni määrä, eikä maku puske läpi. =)

  6. Jonnaajon sanoo:

    OI, ihana Aino 🙂 Kaikilla meillä paheemme on ja kukapa tässä puhdas pulmunen olisi? Mua aina sapettaa lukea jotain juttuja ihmisten blogien kommenttibokseista sen vuoksi, että jotkut tuntuvat saavan mielihyvää siitä kun voi vmäiseen sävyyn oikein hakemalla hakea vikoja toisesta. Toki huomauttaa saa, mutta sen voi tehdä vähän rakentavampaankin sävyyn. Se puhdas pulmuisuus on käytännössä mahdotonta, jos tarvisi muutakin tehdä kuin keskittyä siihen mitä tunkee suuhunsa. Eikä on the go-tarjonta aina ole parhaasta päästä. Pääasia, että tietää itselle sopivan tai ainakin vähän paremman vaihtoehdon.

    Arvaa vaan aloinko tän innostamana eilen väsätä raakasuklaata ja tuli kyllä hyvää. Tein mulperiversioo ja chiaversioo. Mä en vaan vieläkään jotenkin oo saanu tatsia mulperin ja suklaan yhdistelmään, vaikka muuten mulpereita menee päivittäin mm. aina ”palkkarin” joukossa 😀 Muuten ainesosat oli samat. Piti laittaa vielä carobia, mutta unohdin siinä timmellyksessä. Fitnessgurun protskua ei mulla oo, mutta käytin Jay Robbia http://www.jayrobb.com. Sun täytyy oikeesti joskus kokeilla sitä ja kertoa mitä mieltä olet, kun kerta kerroit ettet ole syttynyt noille muille. Tilaa vaikka pikkupussi iHerbistä ;D ne on kyllä aika usein loppu. Sitä on myös munaprotskuna, joka sekin aika jees (vahingossa joskus tilasin). Munasin kyllä omat iltapuhteeni sitten vetämällä tohon suklaan päälle vielä pähkinäöverit kera banaani-munavohvelien ja wheyheyn. Taisin tehdä oman pähkinöiden syöntiennätykseni 😀 Mutta eipä ollut olo silti ollut tänään mitenkään huono, vaikka aamulla olinkin ihan täynnä ja syöminen oli vähän haastavaa. Vertaa esim. viime maanantain verenluovutuksen jälkeisiin karkki/suklaa/jäätelö/Sandron gluteeniton leipä/mäkkäriolotiloihin…HUHHUH! Oikein kunnon mättö. Joskus on kiva vetää ihan lekkeriks ja oikein kokeilla paljon pystyy vetään. Veikkaisin, etteipä mullekaan tuo jonkun aiemmin linkkaama Big Tower tuottaisi ongelmia 😀 Saakohan sen gluteenittomana (ainakin muut Dinerin hampparit saa)? Voitas joskus mennä kokeileen ;D Eikä noista mätöistä edes maistunut mikään muu hyvälle kuin Daim, käsintehty fudge ja Ben & Jerry’s ja Kolmen kaverin jäätelö plus tietty cheddarjuusto ja pihvi, mutta eipä noista mikään nyt ”kielletyllä” listalla ole, kunhan vaan muistan ensi kerrallakin, että lähes kaikki kaupan suklaat on pahoja (paitsi Daim ja Godiva) ja jäätelöistä pitää aina valita Sia, B&J tai 3 kaveria ja muissakin, että osta vain sitä mistä oikeasti tykkäät! Ei niitä irtokarkkeja tarvii väkisin syödä todetakseen, että näähän maistuu ihan esanssilta 😀

    Tohon maca-asiaan kommentoin sen verran, että myös Puhdistamon maca on mun mielestä hyvänmakuista, kun vertaa esimerkiksi Cocovin macaan, josta en tykännyt yhtään.

    Mitä vaniljasteviaa sulla on käytössä? Mä oon tilannut iHerbistä Now Foodsin vaniljasteviaa ja se maistuu karseelle (saman merkin naturelli ja suklaa on kyllä hyviä), nyt oon käyttänyt Nutrinickin stevioita, mutta niistäkin osa ihan kuraa. Foodinin stevia oli hyvää, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä uutta tilausta. Ihanaa viikonloppua sulle <3 ja muistetaan latailla akut taas kunnolla!

    • ainorouhiainen sanoo:

      Mä ihan hengästyin kun luin tän kommentin 😀 Ihanaa kun sulla on aina niin paljon sanottavaa! 😉
      Joo ei täällä varmaan kukaan ole mikään pyhimys, vaikka sellaisen kuvan vois joskus blogia lukiessa saada!
      Täytyy testata tota Jay Robbia joskus! Steviana mulla on Feel Vividin vanilja-steviaa, toiminut hyvin.

  7. Sini Lindström sanoo:

    Hei, mainitsit että Questbarit ovat ravintosisällöltään parempia kuin muut proteiinipatukat. Entä Leaderin So Lo Carb -patukat? esim. -> http://www.leader.fi/product/low-carb-minttu-suklaapatukka-61-g/

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Noissa on soijaproteiinia, jota en itse käytä. Lisäksi ainesosaluettelo on myös pidempi kuin questeilla 🙂

      • Sini Lindström sanoo:

        Okei! Mitä soijaproteiini sitten tekee kun et käytä sitä?

  8. Mpouta sanoo:

    Teen raakasuklaata kans tollasena tosi ohuena levynä, konvehdit ja normaalit levyt on jotenkin ällöjä… Yöh. Ihan parasta on, kun laittaa seokseen pecanpähkinöitä ja kaataa laitaselle/vuokaan ja jähmettää. lopputulos on käytännössä kuorrutettuja pähkinöitä! Aaaaah! ^_^ <3

  9. nohö sanoo:

    Mitäköhän mä möhlin tän raakasuklaan kanssa, kun mulle nousi seoksen pinnalle kellumaan sellaista rakeista vaaleaa hötöä. Ei saanut sekoittumaan, vaikka kuinka yritti. Oiskohan se toi stevia”jauhe”, vai mitä ihmettä?

    • ainorouhiainen sanoo:

      Hmmmm jaa-a 😀 nyt on vaikee lähtee sanomaan mikä on mennyt pieleen. toivottavasti sait korjattua asian 😀

      • nohö sanoo:

        Kyl se siitä steviajauheesta taisi johtua. Laitoin toisella yrittämällä nestemäistä steviaa, eikä samaa ongelmaa ilmennyt. 🙂

  10. Ilona sanoo:

    Moikka Aino! Pidän blogistas ihan tosi paljon, ja vihdoinkin sain rohkeutta kommentoida 🙂 Oon ihaillut tätä sun postausta ja noita herkullisen näkösiä kuvia nyt ihan tuhottoman monta kertaa.. Oon tehnyt ite muutaman kerran raakasuklaata varioiden monia reseptejä yhtäaikaa, ja aina siinä on joku mennyt pieleen(koostumus ”märkää”, ei pysy kasassa levynä yms). Tässä nyt aloin yhtäkkiä pohtiin, että lieneekö syy kookosöljyn.. En ite yhtään pidä kookoksen mausta, mutta tällee alottelijana ja tietämättömänä päätin joka tapauksessa heittää sitä sekaan. Huomasin, että sä jätit sen kokonaan pois, joten luuletko, että sillä vois olla osaa asiaan? Kerta seoksessa on kaakovoita, niin mikähän mahtaa olla tuo kookosöljyn tarkoitus monissa resepteissä? Kiitos hirmusasti, jos ehdit vastata!! Olis vihdoin kiva onnistua 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Heippa! Mä en tosiaan käytä kookosöljyä, koska mielestäni tulee parempi maku ja koostumus pelkällä kaakaovoilla. Kannattaa siis testata sitä ens kerralla?? Mä en itseasiassa tiedä, miksi kookosöljy kuuluu melkein jokaiseen reseptiin, ehkä sen maku miellyttää monia.

      Toivottavasti onnistut ensi kerralla! 🙂

Kommentoi