MEHUPAASTOLLE?

 

Sain viime keväänä käyttööni WITT:n Juicepresson, eli mehupuristimen. Tuolloin kokeilin ensimmäisen kerran mehustaa mehuja itse. Laite on ollut käytössä aina silloin tällöin, kunnes tämän vuoden puolella innostuin mehustamisesta ihan uudella tavalla. Katsottuani pari mehustamiseen liittyvää dokkaria, aloin kokeilla uusia, erilaisia mehuja, käyttäen pääosin vihanneksia. Viikonloppuna huomattiin, että Netflixiin oli ilmestynyt Fat,Sick & Nearly Dead – dokumentin toinen osa. Katsottiin se läpi ja motivaatio mehustamista kohtaan vain kohosi. Ja nyt hyvät ystävät, kerron jotain mitä en olisi koskaan voinut kuvitella tapahtuvan. :D Poikaystäväni ehdotti, että hän alkaisi mehupaastolle, eli joisi 5 päivää ainoastaan itse valmistettuja mehuja, käyttäen hedelmiä ja vihanneksia.

IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suhtauduin tähän hieman epäilevästi, sillä hänet tuntien, tiedän että saattaa innostua asioista ja sitten se laantuu yhtä nopeasti kuin alkoikin. No, sanoin että mikäs siinä, sen kun testaat. Haettiin pari säkillistä hedelmiä ja vihanneksia kotiin ja nyt on ensimmäinen päivä käynnissä! Mies puhui myös mun pikkuveljen tähän mukaan, joka lähti ehkä vähän epäilevästi messiin. :D Itse en ihan tollaiseen paastoon lähde, mutta aion lisätä mehujen määrää ruokavaliossa ja kokeilen nautiskella 1-3 lasillista päivässä. Pojat ovat sen verran huolissaan proteiininsaannista, että aikovat juoda heraisolaattia muutamia kertoja päivässä.

Itse en ole perehtynyt kovinkaan paljon näihin paastohommiin, mutta siinäpähän kokeilevat. Tiedän, ettei kumpikaan lue tätä, joten voin sanoa että epäilen tämän kestävän paria päivää pidempään! Heittäkääpä veikkauksia, kauanko paasto kestää?? (tavoite 5 päivää)

Jos päästään pävää pidemmälle, kirjoittelen myös täällä miten hommat etenee ja kuinka mies kestää! ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuorepuristetut hedelmä- ja kasvismehut antavat keholle elintärkeitä vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, hiilihydraatteja, antioksidantteja ja entsyymejä. Kehomme pystyy käyttämään tuorepuristettujen  mehujen hedelmien ja vihannesten ravintoaineet suoraan solutasolla, sillä saamme ravinteet nestemäisessä muodossa. Puristetuissa mehuissa ravinteet säilyvät siinä 95%:sti. Lisäksi neste imeytyy kehoomme vartissa kun syödyllä omenalla se kestää n. neljästä kuuteen tuntia. Lähde


23 Responses to “MEHUPAASTOLLE?”

 1. Avatar tiia sanoo:

  hahah hauska, katottiin kanssa nuo molemmat osat poikaystävän kanssa viikonloppuna ja heti seuraavana aamuna poikaystävä varovasti kysyi josko voisin tehdä hänellekkin aamupalalle vihersmoothien vaikka muuten onkin vaan nyrpistellyt nenää mun sörsseleille :D :D sama on jatkunut jo 2 aamun verran.. :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Haha :D Eikö nuo miehet oo just sellasia että ne uskoo vasta sit kun joku kolmas taho kertoo mikä on terveellistä, meillä tuo ei ota kuuleviin korviinkaan mun juttuja! :D

 2. Avatar Tiina sanoo:

  Olen tehnyt tuollaisen 5 pvn mehupaaston kerran ja aion ehdottomasti tehdä sen myös uudestaan- ehkä juhannuksen jälkeen kun on grilliherkut mätetty parempiin suihin ;)itselleni sopi tosi hyvin, kevyt ja huomattavasti virkeämpi olo kesti useita kuukausia paaston jälkeen! …nyt huomattavissa taas pientä aivosumeutta kun paastosta on yli puoli vuotta ja opparituskassa tuli vedettyä harmillisesti napaan tavallista enemmän myös ei-niin terveellisiä aineksia… :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Kiva kuulla positiivisia tuloksia paaston tiimoilta (luin tän myös miehelle :D) ..Toivotaan että täälä onnistuu yhtä hyvin!

 3. Avatar Tuija sanoo:

  Kyllä varmasti viikko menee mut ei kauempaa :D

 4. Avatar Sue sanoo:

  Joskus kotona vedän leukoja (tai siis leuan;D en saa ku yhden puhtaasti) niin, että otan toisen muksuistani (painavat 13 ja 15kg) harojen väliin ja eimuutako yrittää saada se leuka tangon yläpuolelle.. on muuten lapsistaki hauskaa!;D
  Mä veikkaan et miehillä mehupaasto kestää kolmannen päivän iltaan!;)

 5. Avatar Anni sanoo:

  ei oo totta, me ollaan kokeilemassa mehupaastoa kans nyt pääsiäisen aikaan! Ja nimenomaan miehen aloitteesta. ;) Katsottiin joku Yleltä tullut dokkari varmaan vuosi sitten, josta into alkoi, mutta ei ole tullut toteutettua. Itse oon paastonnut aiemmin kerran 6 päivän mehupaaston, mutta en tiedä, oliko sillä mitään erityisiä vaikutuksia. Paino tippui kyllä, hetkellisesti ehkä 4kg mutta pysyvästi jäi 1-2 kg pois silloin. Nyt ajateltiin paastota kolme päivää, ainoastaan pienen puhdistuskuurin verran siis. Tuossa kuudessa päivässä alkaa varmaan lihasmassakin jo kärsiä?!

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nonniin tämäpä oli ajankohtainen juttu teille! Kyllä noissa lihasmassakin kärsii varmasti kun energiat tippuu niin alas, toisaalta kesto on aika lyhyt, joten en osaa sano miten ”pahoja” vaikutuksia siitä lopulta syntyy :) 3 päivää kuulostaa aika järkevälle mun mielestä! :)

 6. Avatar Hanna sanoo:

  Veikkaan että miehet sortuvat kolmantena päivänä! :D toivon kyllä että olen väärässä ja vetävät kunnialla läpi koko dieetin :)

 7. Avatar Anni sanoo:

  Muuten, mitä vihanneksia käytät mehuihin? Ite oon käyttänyt lähinnä hedelmiä, mutta joukossa myös esim lehtikaalia, selleriä, porkkanaa ja parsakaaliakin kokeilin, mutta sinä päivänä tuntui kyllä, että maha oli vähän sekaisin ja tuotti vihreäsävyistä asiaa :P. Inkivääriä ja luomusitruunaa oon käyttänyt maustamiseen. Oliskohan parempi juoda pelkät hedelmämehut erikseen ja kasvismehut/vihermehut erikseen, vai onko sillä väliä? Oon juonut parin viikon ajan joka päivä noin puoli litraa mehulingolla puristettua mehua, mutta voinnissa en huomaa mitään eroa entiseen.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Mä käytän ihan laidasta laitaan kaikkee mahdollista, omiin mehuihin pääosin vihanneksia, kuten porkkanaa, punajuurta, parsakaalia erilaisia kaaleja jne..yleensä laitan yhden hedelmän, esimerkiks omenan mukaan. Oman tietämykseni mukaan niitä voi kyllä sekotella ihan keskenään jos haluaa, joku voi korjata jos tietää paremmin? :)

 8. Avatar Tiina sanoo:

  Kiitos saman dokumentin ollaan miehen kanssa ostettu kunnon mehulinko ja joka aamu juodaan mehua! Hänen allergioiden takia teen itselleni sitten erikseen porkkana-punajuuri-inkivääri-sitruuna mehua. Oon jo nyt huomannut ( Ollaan juotu 1-2 lasia päivässä) kuukauden käytön jälkeen että iho alkaa puhdistumaan (FINNEJÄ!) ja olo on virkeä, ja tämä on hyväksi havaittu myös siihen kuuluisaan makean nälkään! noista mehuista saa niin paljon kuituja yms hyviä aineita että se makean himo pysyy poissa.
  Ollaan mietitty että pääsiäisen jälkeen aloitettais mehupaasto, mutta ei mitään 5 päivän settiä vaan esim. 1 pvä/vkossa pelkkiä mehuja! Luulen että sillä ois jo suuri vaikutus! tyypillistä miesten hommaa tuo kaikki tai ei mitään,eli heti 5 päivää putkeen mehuja :D

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Hehe, no äläpä muuta sano. Katotaan kauanko paasto kestää, yksi päivä jo takana :D Mä itseasiassa mietin tota 1 päivän ”paastoa” myös, vois toteuttaa aina sillon (jos?) on vähemmän liikuntaa, tai viimestään sit kesälomalla :D

   Toi mehustaminen on kyllä tosi hyvä tapa saada pienessä paketissa kunnon kasa ravinteita!

 9. Avatar Cata sanoo:

  Katsoin kyseiset dokkarit putkeen eilen sinun innoittamanasi! Erittäin mielenkiintoisia. Nyt haluaisin ostaa WITT tuoremehupuristimen B6100S, joka pienen vertailun jälkeen vaikuttaisi kelpo vehkeeltä. Se on vaan aika tyyris (esim. Gigantissa 399 EUR), oliko olemassa mitään alekoodia mihinkään tällä hetkellä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Mulla ei just nyt ole alekoodia, mutta ehkä (?) tulossa tässä lähiaikoina, en voi sanoa vielä enempää, kun en tiedä itsekään :D Laite on kyllä todella laadukas!

   • Avatar Cata sanoo:

    Jee, toivottavasti tulisi! Myös se edullisempi juicepresso joka sinulla on käytössä kiinnostaa kyllä.

 10. Avatar help! sanoo:

  apua! Osaatko antaa vinkkejä, kun parin viikon päästä olisi rantaloma thaimaassa mutta rantakroppaa ei ole. Muut matkakumppanit ovat niin hyvässä kunnossa.. Millä saisin lyhyessä ajassa vähän painoa putoamaan? Tarvin nopeita tuloksia, onko sellaisia?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Parissa viikossa ei kyllä ihmeitä saa aikaiseksi, olis kannattanut aloittaa ajoissa. :) Mutta hiilareita vähentämällä, saa ainakin ylimääräisen turvotuksen kuriin. Kannattaa silti välttää äärikeinoja, vaikka aikaa olisikin vähän. Liian tiukka kuuri voi johtaa siihen että siellä lomalla sitten kaikki jää kroppaan kiinni ja olo on tukala. Liikuntaa, paljon vettä ja terveellistä ruokaa kehiin!

 11. Avatar salla sanoo:

  kiinnostaisko sua valmentaa mahdollista bikinifitness kisaajaa?
  tai osaatko suositella jotain tiettyä henkilöä vaasassa siihen hommaan?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mä en ota tällä hetkellä uusia valmennettavia, koska aikataulu :) Suosittelisin ehkä valitsemaan jonkun, jolla on kokemusta kisaamisesta. Nuo Team Trifinityn tytöt osaavat ainakin hommansa, en sitten tiedä miten he ottavat uusia valmennettavia.

Kommentoi