KERROSSUKLAATA TERVEELLISESTI

Moikka! Tiistait tapaavat olla sellaisia aamusta iltaan päiviä. Heti kun herää alkaa rumba ja se loppuu yleensä vasta aika myöhään illalla. Tänään oon kaikkien muiden touhujen lomassa ehtinyt treenailla salilla yläkroppaa sekä vetänyt pari jumppaa illalla. Eilinen treeni on mennyt hyvin perille, sillä pakarat ovat ihan hellänä. Onneksi RPV-tunti meni kuitenkin suhteellisen tuskattomasti, kivuista huolimatta. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tein viikonloppuna tosi herkullista kerrossuklaata. Kyseessä on siis raakasuklaa, johon käytin kahta erilaista seosta. Valmistin siis ensin pohjan, jonka jälkeen tein toiseen kulhoon valkosuklaan ja toiseen perinteisen suklaan. Reseptiin tarvitaan:

 • kaakaovoita
 • vaniljasteviaa/ tms makeutusta
 • ripaus ruususuolaa
 • raakakaakaojauhetta (vain suklaa versioon)
 • tocoa
 • lucumaa
 • macaa
 • vaniljan makuista heraproteiinia

Sulata kaakaovoi vesihauteessa ja lisää sekaan stevia ja miniripaus suolaa. Jaa kaakaovoi kahteen kulhoon ja sen jälkeen vaan muita aineita sekaan, ruokalusikallinen kerralla. Muista jättää toisesta kaakaojauhe pois. Valkosuklaa saa herkullista makua vaniljan makuisesta herasta ja myös tavallista suklaata voi tuunata proteiinijauheella halutessaan. Jauheiden määriä voi itse säädellä, mutta kannattaa aloittaa laittamalla vähän, sekoittaa ja maistella seosta aina välissä ja lisäillä jos tarvis. 

Kaada tavallista suklaata jääpalamuotin pohjalle, niin että sitä tulee puoleen väliin. Laita muotti pakkaseen noin 10 minuutiksi, jonka jälkeen kaada päälle valkosuklaa. Muottiin voi myös upottaa pähkinän, mulperimarjoja tms. ylläreitä suklaapalan sisälle. Anna hyytyä pakkasessa toiset 10 minuuttia!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paras suklaa tulee, kun ei noudata mitään tarkkoja määriä, vaan lähtee noudattamaan lisää – maista – lisää metodia. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen, sillä jos sitä tulee liikaa, menee koko homma plörinäksi. Pienissä määrin se tuo kuitenkin kivan vivahteen makeaan suklaaseen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin ja mites tuo poikien paasto…. :D Mä en oikeesti kestä! Äsken kun mua tultiin hakemaan töistä, paljastui että herrat oli luovuttanut ja ajanut iltapäivällä hirveessä nälässä suoraan RAXiin. Sen jälkeen vielä makuunin kautta kotiin! Oikeesti, nyt mua jo vähän hävettää, että edes mainitsin koko asiasta täällä. Ei vois paljon typerämmin tehdä!! Haha!


12 Responses to “KERROSSUKLAATA TERVEELLISESTI”

 1. Oij pitääki kokeilla leipoo noita. Näyttää niin herkullisilta! Vielä kun on itse suklaan suurkuluttaja, voisi sitten mielummin syödä edes vähän terveellisempää suklaata. :D

 2. Avatar Tuija sanoo:

  Voi pojat!! :DD Nauroin! Mut todella herkullisen näköistä on suklaa :-)

 3. Avatar sara sanoo:

  hahah! ;D Naurattaa, ihania miehiä! Hirveä nälkä, niin tottakai pitää sitte ruokaa saada. ;D Heh. En tiiä pystyisinkö itekkään mehupaastolla olemaan montaa päivää. ;)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Nojoo, eihän se helppoo ole, mutta olihan tuo nyt aika läppä lähtee raxiin :D Ääripäästä toiseen! :D

 4. Avatar Anumaaria sanoo:

  Voi luoja niitä miehiä. :D en ois kyl minäkään pystyny. Paastot on jotain ihan hirveetä. Multa ei onnistu oikein se 10-12h paastokaan mikä vaaditaan ennen tiettyjä verikokeita.

  Täytyy sanoo että eka raakasuklaa, jota voisin kuvitella maistavani. Mähän en on siis maistanu vielä raakasuklaan palaakaan. :O

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   No äläpä muuta sano! :D Mä oon joskus teininä vetässy 5 päivän paaston ja oli se kyl aika karseeta!! Tuon sulle palan, kun seuraavan kerran tuota valmistan ;)

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Hahhahaaa, sain viikon naurut tästä Rax-Makuuni-episodista! :D Kiitos piristyksestä! :D

 6. Avatar emilia sanoo:

  heippa! oisko sulla joku toinen raakasuklaan ohje mihin ei tulis noita macaa ja lucumaa? ei raaski ostaa kun kalliita. raakasuklaata ja kaakaovoita kyllä löytyy

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Voit kokeilla jättää nuo pois ja lisätä esim. kookosöljyä mukaan tuomaan makua :)

Kommentoi