LISÄRAVINTEET TREENIÄ TUKEMASSA

Heippa kaverit! Oon mukana Indiedaysin ja FASTin kampanjassa, jossa mut haastettiin kertomaan millainen treenaaja olen. Ne, jotka lukevat blogia säännöllisesti, tietävät jo aika hyvin meikäläisen treenifilosofian. ”More is more ja niin edelleen.. ;)”

Oon aloittanut uuden vuoden aika energisesti ja lupaukseni mukaan, lisännyt 3 salitreeniä viikko-ohjelmaan. Oon itseasiassa viime ja tämän viikon ajan testaillut ohjelmia, joita tulen jakamaan Beach Body 2015 – haasteessa. Tuleehan ohjelmat kokeilla ja todeta tehokkaiksi ennen jakoon laittamista. Salitreenien lisänä, mulla on nuo jumppaohjaukset, joita on kuutena päivänä viikossa, aina useampi tunti kerrallaan. En väitä, etteikö pelkällä ohjaamisella tulisi jo tarpeeksi liikuntaa, mutta haluan vielä lisäksi tehdä omia treenejä, joissa saan pitää suuni kiinni ja keskittyä vain itseeni. Jumppaohjauksia tulee sellainen 13-15 h / vko ja siihen päälle omat treenit.

P1190228_Fotor_Collage

Mulla menee siis ihan vaan itse treenaamiseenkin jo iso osa päivän tunneista, jonka vuoksi päivät täytyy suunnitella etukäteen. Tiedän jokaisena arkipäivänä mitä tulen syömään milläkin aterialla. Myös syömiset täytyy ajoittaa etukäteen, sillä juuri ennen treeniä ei voi syödä kovin raskaasti, kun taas treenin jälkeen täytyy saada ravintoa mahdollisimman pikaisesti. En ole aiemmin ollut mikään kovin ahkera lisäravinteiden käyttäjä ja oonkin pärjäillyt aika hyvin pelkällä heraproteiinilla.

Nyt sain kuitenkin testiin FASTin uusia Champ’s Coice -tuoteperheen tuotteita, johon kuuluu latausjuoma, intra – eli treenin aikana juotava juoma, sekä palautumisjuoma heraproteiinin ja vitargon muodossa. Palautumisessa tarvitaan siis sekä proteiinia että hiilareita, joten noista voi sekoitella omiin tarpeisiinsa sopivan juoman, sellaisilla suhteilla kuin tahtoo. Multa kysellään joskus vinkkejä massan hankintaan ja tuo vitargo on ainakin kätevä apu nostamaan päivittäistä energiansaantia nauttimalla sitä ennen kestävyystreenejä tai lisäämällä sitä palautumisjuomaan. Sopii se toki painonhallintaan ja diettaamiseen, kunhan suhteet on kunnossa.

Vitargo on tärkkelyksestä valmistettu korkean molekyylipainon omaava hiilihydraattijauhe urheilijoille ja kuntoilijoille. Lihasten glykogeeni on tärkein energianlähde fyysisessä suorituksessa. Vitargon hiilihydraattikoostumus soveltuu mainiosti urheilijan glykogeenivarastojen täyttämiseen. Vitargo toimii hiilihydraattilisänä suorituksen aikaisissa juomasekoituksissa ja palautumisjuomissa, sekä hiilihydraattitankkauksessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime perjantaina ohjasin kl 11:00 Bikini Body Bootcampin, ja koska takana oli melko rankka treeniviikko, imi tuo treeni voimat todella hyvin. Tunnin jälkeen, kädet ja koko yläkroppa oli yhtä spaghettia. Hommaa ei helpottanut yhtään, että parin tunnin kuluttua täytyi lähteä ohjaamaan spinning-bodypump, jossa siinäkin tuo pump osuus kohdistuu lähinnä ylävartaloon. Päätinkin testailla Workout Shock – nimistä lataria tuomaan energiaa. Hetki juoman nauttimisen jalkeen, alkoi nipistellä sormissa ja olo virkenikin hyvin nopeesti. 😀

WORKOUT SHOCK on ennen harjoitusta otettava vireystilaa kohottava latausjuoma. WORKOUT SHOCK soveltuu erityisen hyvin voima- ja teholajeihin, sillä se sisältää muun muassa kreatiinia, joka parantaa suorituskykyä kovatehoisissa ja lyhytkestoisissa toistuvissa suorituksissa. WORKOUT SHOCK –jauheen muiden ainesosien ansiosta se soveltuu kaikille urheilijoille jotka tavoittelevat:

a) Vireämpää ja valppaampaa olotilaa harjoitukseen
b) Maksimaalista lihaspumppia
c) Proteiinisynteesin kiihtymistä
d) Happojen puskurointia ja kuona-aineiden nopeampaa poistumista lihaksista

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

INTRA (suom. aikana) on nimensä mukaisesti harjoituksen aikana nautittava hyvänmakuinen aminohappojuomajauhe, jonka kehityksessä on huomioitu maksimaalista lihaskasvua tavoittelevien erityistarpeet.

INTRA sisältää toimivat pitoisuudet välttämättömiä EAA- ja haaraketjuisia BCAA-aminohappoja. Nämä välttämättömät aminohapot, joihin myös BCAA-aminohapot lasketaan, ovat juuri niitä proteiinien sisältämiä aminohappoja, jotka lisäävät lihasproteiinisynteesiä (lihaskudoksen rakentumista). INTRA soveltuukin erityisen hyvin estämään lihaskudoksen käyttöä energiaksi harjoituksen aikana.

INTRA sisältää myös tehokkaat pitoisuudet kuntosaliharjoittelussa suorituskyvylle tärkeitä ainesosia kuten beeta-alaniinia, sitrulliinimalaattia sekä hikoillessa menetettäviä suoloja.

Perinteisesti aminohappojuomat ovat olleet huonosti sekoittuvia ja kitkerän makuisia. Näistä poiketen INTRA liukenee helposti veteen ja maistuu urheilujuomamaisen hyvälle.

Tuotteeseen ei myöskään ole lisätty hiilihydraatteja, joten se sopii myös kilpailuihin valmistautuville fitnessurheilijoille sekä kehonrakentajille. Halutessaan treenijuomaan voi itse lisätä hiilihydraatteja, kuten Malto6-jauhetta tarpeen mukaan.

Jos seuraatte fitnesskilpailijoiden blogeja, olette varmasti huomanneet, että lähes jokaisen treenaajan käytössä on jonkinlainen aminohappojuoma. Itsekin olen käyttänyt noita, etenkin silloin jos olen esim. vetänyt jumpan ensin ja mennyt sen jälkeen tekemään salitreenin. Tämän avulla salitreeneistä pitäisi saada mahdollisimman hyvä hyöty, kun kroppa ja lihakset saa ravinteita jo itse treenin aikana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten tiedätte, käytän heraa melkeinpä päivittäin. Sitä on helppo sekoittaa aamun smoothieen ja napata juoman muodossa salitreenin jälkeen. Käytän sitä myös proteiinilettujen tärkeänä ainesosana. Siihen liittyen täytyykin mainita, että tämä FASTin uusi Hydro Whey soveltui erityisen hyvin proteiinilettuihin, sillä se ei vaahtoutunut samaan tapaan, kuin jotkut toiset jauheet. Makuina mulla on suklaa ja banaani. Olen aina ollut sitä mieltä, että banaani syödään banaanina ja that’s it, enkä olisi ikinä ostanut banaaninmakuista jauhetta itse. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt tästä, sillä se on jopa näistä kahdesta parempi. Etenkin smoothiessa se peittää hyvin vihannesten maun. 😀

Summasummarun: Lisäravinteet ovat nimensä mukaisesti lisäravinteita, muun ravinnon ohessa tukemassa kehitystä. Itse koen, että näinä aikoina, kun treenaan samoja määriä kuin huippu-urheilija konsanaan, saan joskus lisäravinteilla buustia treeniin tai nopean avun palautumista tukemaan.

Mites teillä? Käytättekö lisäravinteita vai meettekö ihan vaan ravinnon voimin?


12 Responses to “LISÄRAVINTEET TREENIÄ TUKEMASSA”

  1. Snaappi sanoo:

    Mielelläni käyttäisin lisäravinteita, mutta mulla on todella herkkä makuaisti ja oksennusrefleksi 😀 Jos en jostain mausta tai rakenteesta tykkää suussani, alan samantien kakomaan tavaraa ulos.. Joten maun ja rakenteen pitäisi olla extra hyvä, että se pysyisi sisälläni! Olen kokeillut sotkea jauheita smoothieen, mutta makunystyräni löytävät ne niidenkin seasta jolloin smoothie ei enää uppoa :/

  2. Maija sanoo:

    Mä yleensä yritän pärjätä pelkällä puhtaalla ja energiaa tuovalla ravinnolla, mutta kieltämättä prodepatukat helpottavat arkea joskus. Treenin jälkeen otan noin kerran viikossa prodepatukan jos on kiire seuraavaan paikkaan eikä pääse heti syömään.
    Joskus tekee hirveästi mieli lähteä treenailemaan, mutta olo tuntuu vetelältä, niin silloin otan energiapatukan ja johan treeni kulkee! 😀
    Mutta tosi pientä käyttöä siis lisäravinteissa omalla kohdalla. Kyllä lihakset on kehittynyt ilman kaikenlaisia juomia ja kun treenejä tulee viikkoon vain korkeintaan se 7h/vko niin kyllä ns. tavallisella ruualla oon pärjännyt. 🙂

  3. Martsa sanoo:

    Kaapista löytyy heraproteiinia, mutta jotenkin en ole saanut aikaiseksi alkaa laittaa sitä mihinkään. Aamusmoothiella maha on täynnä lounaaseen asti, mutta ehkä voisin alkaa sitäkin lisätä jos ei maku haittaa (välillä kombot menee ihan kamaliksi, esim. sellerin kanssa nesteenä on melkein oltava tuoremehu, maidot on ihan karseita, makuheran yhdistäminen siihen mietityttää).

    Tuli semmoinen kyssäri mieleen, että oletko koskaan ollut pidempään loukkaantunut tai sairaana tänä aikana kun teet työksesi noita ohjauksia? Oletko varautunut siihen, ettet voisi joskus enää jostain (terveydellisestä) syystä tehdä nykyistä työtäsi?

  4. sara sanoo:

    Vierastan kaikkea lisäravinteita ja keinotekoisia proteiinipatukoita yms. 😀 En ite siis käytä niitä. Syön paljon kasviksia ja sitten myös kanaa,kalaa ja joskus naudan jauhelihaa. Muista lihoista en välitä. Kaurapuuroa aamuisin 😀 ja treenin jälkeen ruoka. Välipalaksi joko se hedelmä tai sitten porkkanaa yms. Se on riittänyt tähän mennessä! Olis kiva joskus tutkia itse noita lisäravinteita enemmänkin, että missä määrin ne auttavat kehityksessä ja voisiko kehitystä tulla ihan normaalilla ruualla jos sitä söisi vaan tarpeeksi. Jos joisin itse maitoa niin joisin kyllä sitä mielummin palkkariks, kun mitään muuta 😀 Mutta en siedä maitoa ( ei ole allergiaa, mutta tulee oksennusrefleksi, jos yritän sitä juoda, se on niin pahaa). 😀

  5. Enni sanoo:

    Hei mitä mieltä sä oot fitfarmin niistä uusista fitbar-patukoista? Joskus iltapäivisin oon tosi nälkäinen mutta en saa mitään ”kunnon ruokaa” kun oon menossa niin olisko sun mielestä toi fitbar hyvä vaihtoehto? Aattelin että kun se on Jutta Gustafsbergin kehittämä kai niin sen pitäis olla hyvä mutta onko se? 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! En oo maistanut kyseisiä patukoita, mutta googlailin äsken ravintoarvot ja valitettavasti sokerin määrä on aika suuri –> n. 10 g mikä tarkoittaa että yhdessä pienenssä patukassa on jopa neljä palaa sokeria. Parempiakin vaihtoehtoja löytyy jos haluaa olla tarkka sokerin määrästä 🙂

  6. janette sanoo:

    sun masu on kyllä ihan unelmakunnossa! 🙂

  7. Aidan sanoo:

    Hei,
    Oon lukenut sun blogia aika pitkään ja arvostan sun tietämystä ja mielipidettä niin näissä lisäravinne asioissa kuin muissakin ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Sun kirjoituksissa ja ajatuksissa on paljon samaa, kuin muutamissa muissa lukemissani, vähän ”tieteellisemmissä” teksteissä (esim. lihastohtori), kuitenkin yleensä sellaisella selkokielellä kirjoitettuna ja omilla mielipiteillä ja kokemuksilla höystettynä. Yksi asia, mitä kuitenkin toivoisin näihin sun kampanjapostauksiin, olisi loppuun pieni yhteenveto tuotteen sisällöstä ja käyttökokemuksesta. En tiedä millaisilla ehdoilla noihin Indiedaysin kampanjoihin osallistutaan, mutta musta olisi lukijoille reilua, jos voisit kirjoittaa arvion loppuun ostaisitko tuotteen kaupasta, vai kirjoitatko positiivisen arvioin vain koska sait tuotteen kokeiluun ilmaiseksi. Sun tekstejä ja ns. ideologiaa lukeneena en ensimmäisenä ajattelisi että esim. fastin tuotteet olisi sellaisia joita ostaisit jokapäiväiseen käyttöön, mutta näistä kampanja teksteistä ei aina oikein saa kuvaa rehellisestä mielipiteestäsi.

    Indiedaysiin muutettuasi tuntuu, että olet osallistunut kaikenmaailman kampanjoihin jatkuvalla syötteellä, milloin mainostat kynttilöitä ja milloin lenkkareita – on vaikeaa pysyä kärryillä siitä, mitkä oikeasti paljon liikkuvana ihmisenä ovat sinun mielestäsi hyviä tuotteita joita suosittelet muillekin. Esim. Karkkipäivä blogin kirjoittaja kertoo joka tuotteesta rehellisen mielipiteensä, oli se sitten positiivinen tai negatiivinen HÄNEN MIELESTÄÄN, ja silti näyttää siltä, että tuotteita sataa testattavaksi ovista ja ikkunoista.
    Tämä kommentti ihan vain sen takia, koska muistan joskus syksyllä kaivelleeni vanhoista blogiteksteistäsi postausta yhdestä tietystä proteiinilisästä ajatellen, että jos tuote on päässyt seulasi läpi, se ei voi olla ihan susi 🙂

    • ainorouhiainen sanoo:

      Moi! Kiitos kommentista&palautteesta =) Kiva jos arvostat mun mielipidettä! Mä tuun tekemään näistä tuotteista vielä yhteenvedon kun oon testannut pidempään, eli tää oli lähinnä vaan ”esittely” 🙂 Ymmärän kuitenkin täysin mitä tarkoitat, ja halua sanoa siihen liittyen, että valitsenn itse mihin kamppanjoihin lähden mukaan. Lähden mukaan vain sellaisiin joissa koen että tuote on mielenkiintoinen/kokeilunarvoinen/hyvä! Tässä paketissa mua kiinnosti eniten tuo Hydro Whey, mutta toki testaan myös muut tuotteet läpi ja olen rehellinen mielipiteen kanssa!

      Laitan kuitenkin korvan taakse tämän palautteen ja kerron vielä tarkemmin oman mielipiteeni kamppistuotteista, jos ja kun sellaisia vielä tulevaisuudessa tulee =)

  8. Anna sanoo:

    Täysin aiheeseen kuulumaton kommentti, mutta mikä sen biisin nimi on RPV:ssä jossa tehdään lantionnostoja ja niitä hassuja vatsoja istuma-asennosta? 😀 Kiitos paljon!

Kommentoi