VIIME PÄIVIEN HERKKURUOKIA

Heippa! Yhtenä päivänä kaupassa kalahyllyä tsekkaillessa, silmiin osui kalapulla pussi. Siis sellainen valmiskalapulla pakkaus, jonka sisältö ei ollut mun mielestä mitään kovin priimaa ravintoa. Siinä tuumaillessa mietin, miksi en kokeilisi väsäillä itse kalapyöryköitä? Kehittelin reseptin päässä ja kannoin kamat koriin. Kotona alkoi pullien valmistus…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pullista tuli mielestäni todella herkullisia ja terveellisiä, joten jaan reseptin myös teille.

Tonnikala-seiti-rapupullat a’la Aino

 • 1 paketti pakasteseitä (400g)
 • 1 iso tai 2 pientä purkkia tonnikalaa
 • 100 g tuorepinaattia (tai esim. 200g pakastepinaattia)
 • 180 g katkarapuja
 • 3 rkl Fibrex sokerijuurikaskuitua
 • 1 kanamuna
 • mausteita (suolaa, herbamarea, valkosipulia, paprika smoked ja ripaus chiliä)

Laita fibrex imeytymään desiin vettä ja uuni päälle 220 c. Sulata sei ja katkaravut (jos jäässä). Kun vesi alkaa kiehua, lisää sekaan pinaatti ja anna kiehahtaa pienen hetken. Sekoita sei, tonnikkala, pinaatti, mausteet, fibrex (josta on poistettu ylimääräinen neste) ja kanamuna sauvasekoittimella taikinaksi, kun taikina on valmis, lisää katkaravut ja sekoita lusikalla. Muovaile taikinasta pullia ja paista niitä n. 20-30 minuuttia uunissa. Tarkkaile, etteivät pullat kärähdä! Tarjoile bataattiranskisten ja salaatin kanssa, tai valmista pullista herkullinen pastakastike, lisäämällä pullat paistinpannulle ja päälle kookosmaitoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen intohimoni on viime aikoina ollut paistettu graavilohi. Joulun jälkeen meille oli jäänyt iso läjä graavilohta ja mietin mitä tekisin niille. Päätin kokeilla paistamista ja se oli mitä parhain idea. Ohuet siivut muuntuvat ihanan rapeiksi paloiksi, joita voi ripotella vaikka kasvissosekeiton päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mulla saattaa olla välillä hieman outojakin yhdistelmiä. Tuossa yllä näkyvässä annoksessa on porkkana-kukkakaali-bataattisosekeittoa, jonne lorautin reilusti kookosmaitoa tuomaan pehmeyttä. Sekoitin valmiiseen soppaan läjän katkarapuja ja päälle 150 g pastettua graavilohta.

IDOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bon Apetit!


17 Responses to “VIIME PÄIVIEN HERKKURUOKIA”

 1. Avatar Essi sanoo:

  Voi taas niin ihania herkkuja! Lohi on mun ihan ehdoton lempiruoka ja pakko kyllä kokeilla tuota graavilohen paistamista :)

 2. Avatar Henna sanoo:

  Hei pakko ensin sanoa että ihan huippu postauksia sinulla ja täyttä asiaa!:) tuo sokerijuurikaskuitu onkin minulle ihan uusi tuttavuus, missä sellaista on myynnissä?

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moikka! Sitä saa ihan tavallisista kaupoista, sieltä missä jauhot yms. Tuo on tosi kuitupitoinen, sisältää kalsiumia, rautaa ja magnesiumia runsain mitoin. =)

 3. Avatar Ella sanoo:

  Moikka! Kananmunasta ollaan montaa mieltä. Vielä 10 vuotta sitten suositeltiin max. 2 kananmunaa viikkoon, sillä sen sanottiin nostavan kolesterolitasoja. Itse syön päivittäin aamupalaksi kahden munan munakkaan sekä iltapalalla vielä kaurapuuron, joka sisältää kaksi valkuaista. Mahtaakohan tämä olla jo liikaa? Munilla yritän korvailla mahd. paljon maitotuotteita ja purkkitonnikalaa.

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Munanvalkuaiset ovat puhdasta proteiinia ja melkein rasvatonta, siksi siinä ei ole yhtä paljon ravintoaineita kuin keltuaisessa. Keltuaiset sisältävät puolet vähemmän proteiinia, mutta paljon ravintoaineita. Kokonaisesta munasta saat paljon enemmän tärkeitä ravintoaineita, kuten kalsiumia, kaliumia, folaattia, luteiinia, zeaksantiinia, magnesiumia, seleeniä ja d-vitamiinia. Keltuaisen rasva on suurimmaksi osaksi terveellistä ja uusien tutkimuksien mukaan kanamunan keltuaisen kolesteroli ei nosta huonon kolesterolin tasoja verenkierrossa.

   En näkisi että muutama keltuainen tekee sulle mitään pahaa =)

 4. Avatar Cheke sanoo:

  Hei ei liity nyt näin tähän postaukseen, mutta mistä ihmeestä kaivat noita kovia ja tuntemattomampia extend/club-mix biisejä, Pystyykö spotifyissa seuraa jotaa sun soittolistaa?? :)

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Moi! Mulla ei oo spotifyssa mitään soittolistaa, käytän lähinnä iTunesia ja ostan sieltä biisit. Mä en oikeen osaa vastata tohon kysymykseen, muuta kuin että oon selaillu niin monta vuotta biisejä, että oon löytänyt ne dj:t/artistit joilta löytyy usein kaikki parhaat miksaukset ja biisit :)

 5. Avatar Emilia sanoo:

  Moikka!

  Siis päätä kiristää jo pelkkä ajatuskin ruokakauppaan menosta.. mä en vaan tiedä mitä kokkais enään!? Tosiaan päiväruoaksi oikeestaan käy vaan salaatti kananmunilla höystettynä koska lämmitysmahdollisuutta ei ole.. mutta nuo iltaruoat. Oon nähnyt ihan hirveesti nyt riisistä tai pastasta tehtyä ruokaa ja rapuja. Osaisitko kehitellä siitä hyvän reseptin? Esim igstä flavorgod se toinen video!!

 6. Avatar Noora Turunen sanoo:

  Oijoi kuulostaa hyvältä ohjeelta!
  Mä myös rakastan graavilohta! Syön sitä pitkin vuotta, mutta nyt jo kahtena jouluna olen ihan itse graavannut lohta. Se on vaan niin hyvää :)

 7. Avatar Suski sanoo:

  Onko sulla asiakkaiden puolesta syömishäiriöistä kokemusta? Itsellä bed ja esim nyt takana kaksi päivää sairasta ahmimista :( onneksi lähden huomenna pirukoilta kotiin niin jää leivät, sokerirahkat, pullat, suklaat ym vanhempien kaappiin jotem ehkä huomenna alkaisin taas miljoonannen kerran puhtaalta pöydältä. Haluaisin pitää ensi kesänä shortseja jalassa (viime kesänä ainoastaan pidin capreja) mutta ei hyvältä näytä kun jälleen pari päivää ihan jäätävää mättöä…

 8. Avatar sue sanoo:

  Aloin jus tekeen noita kalapullia.. Mut mitäköhäm mahdat tarkoittaa tuolla vedellä? `kun vesi alkaa kiehua lisää…` siis mikä vesi, paljoko? Raaka-aineluettelossa vettä ei mainita.. Kiitos jos viitsit vastata!!:) t. Yksinkertainen dorka

  • ainorouhiainen ainorouhiainen sanoo:

   Heip! Siis vettä tarvitaan kun sulatetaan sei ja ravut. Eli kattilaan vettä, sei ja ravut sinne ja kun vesi kiehuu lisää pinaatti :)

   • Avatar sue sanoo:

    Nuin sitten päädyinki tekemään.. kiitos, oli aivan taivaallisia, lapsetkin veti kaksin käsin alun nenän nyrpistelyn jälkeen. KIITOS ohjeesta, teen vastaki,!!:))

 9. Avatar alma sanoo:

  Moi! Kiva, että kirjoitat monipuolista inspiroivaa blogia. Kirjoituksesi herättävät ajatuksia, vaikka en aina kaikista olisikaan samaa mieltä, niin täältä saa tosi hyvin esim. ruokailuihin uutta ideaa. Sovelsin näitä pullia tänään (eka kokeilu Fibrexia) niin, että laitoin tonnikalaa, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja pinaattia ja tuli tosi hyviä! Kiitos!

Kommentoi