Onko kysyttävää?

Heippa! Blogiin ilmestyy paljon kysymyksiä ja nyt voisi olla taas aika pinota kaikki kysymykset kasaan ja tehdä erillinen vastauspostaus. Homma menköön niin, että saatte kysyä oikeestaan ihan mitä vaan tahdotte ja mä vastailen sitten postauksen muodossa, olettaen että tulee edes sen verran kyssäreitä! 😀 Saan paljon sähköpostia, jossa kysellään erilaisia vinkkejä treeniin/ravintoon liittyen, ja olen vetänyt rajan siihen, ettei mulla ole resursseja vastata jokaiseen postiin. Pyrin aina vastailemaan täällä blogin puolelle tuleviin kysymyksiin, joten laittakaa mielummin tänne niitä pohdintoja. Teen PT:n hommia työkseni ja jos alkaisin vielä vastailemaan jokaiseen sähköpostiin saisin sanoa hyvästit yöunille. 😉

_MG_8334

Kiitos vielä kaikille edelliseen kirjoitukseen kommentoineille. En ehkä ole ihan ymmärtänyt, että musta ja elämäntyylistäni voi saada hyvinkin tiukan kuvan täällä blogimaailmassa. Saan paljon kysymyksiä siitä herkuttelenko koskaan, tai jos olen baarissa, ihmiset voivat ihmetellä, että mitä mä sielä teen. 😀 Mutta siis..ihan normaali tyyppi oon, vaikka satsaankin paljon ravintoon ja treenaamiseen. Mun kaverit vois joskus kirjoittaa jonkunlaisen paljastuskirjoituksen, minkälainen oikeesti oon. 😉 Hehe.

Kävin aiemmin päivällä heittämässä salitreenin käsille ja nyt kätöset meinaa vähän täristä tässä kirjoittaessa. Parin tunnin kuluttua olisi vuorossa tiistai-illan jumpat, eli Bodycombat ja RPV. Pakko muuten kertoa muutama hauska tapaus noihin jumppiin liittyen. Oon kertonut, että joskus suusta saattaa päästä mitä sattuu, kun oikeen innostun piiskaamaan ohjatessa. No, kuulin mun pomolta, että heillä oli ollut vieraita viikonloppuna ja toinen vieraista oli kertonut käyneensä spinningissä, jossa ohjaaja oli käskenyt polkemaan niin, että keuhkot lentää parin metrin päähän lattialle. 😀 Tämä tyyppi oli tehnyt työtä käskettyä ja ollutkin ihan puhki koko loppupäivän. Saatatte arvata kenen tunnilla hän oli käynyt? Toisella kerralla eräs asiakas oli kertonut meidän palveluneuvojalle, että hän pelkää mua, koska mun tunnilla ei pysty fuskata. Oli verrannut meikää Jillian Michaelsiin, mikä oli kyllä mulle suuri kunnia. 😉 Tulin taas miettineeksi, että pitäsköhän tässä nyt taas rauhottua hieman, ettei asiakkaat saa traumoja mun huonoista jutuista.

Kumpi on uskottavampi?? 😀 hahah.

lsr_604a_11_Fotor_Collage

Nyt niitä kysymyksiä!!


35 Responses to “Onko kysyttävää?”

  1. Eve sanoo:

    Ooks sä ny ihan varma, että haluat mut paljastamaan millanen sä oikeesti oot? 😉 Haha!

  2. Niina sanoo:

    Moikka! Eksyin sun vanhoihin postauksiin, ja niissä olit vahvasti sitä mieltä että mielummin valitset lisäaine pommin ku vaikkapa sokerin (se postaus missä puhut walden farmsin tuotteista) Mitä mieltä nykyään oon ? Söisitkö ite kalorittomia makeuttajia/kastikkeita??

  3. Snaa sanoo:

    Onko sulla kokemusta cross trainingista? Jos on, niin millaista ja mitä mieltä olet siitä? Jos ei, niin haluaisitko tutustua lajiin? Jos et, niin miksi et?

  4. Mia sanoo:

    Moikka! Oon seuraillut blogiasi kesästä ja saanut kirjoituksistasi ja ajatuksistasi paljon itselleni omaan treeniin ja ruokailuihin 🙂 Nyt mua kiinnostaisi kuulla minkälaisia smoothieita valmistat, eli yksinkertaisesti erilaisia smoothiereseptejä kiitos! 🙂

  5. JV sanoo:

    Miten voisi tehostaa palautumista? Olen kohta kolme vuotta käynyt salilla ja lisäksi vuosia hyötyliikuntana kävellyt kaikkialle, en käytä busseja, takseja, autoa tai fillaria – kävelen. Nyt kuitenkin tänä vuonna on alkanut vaivaamaan varsinkin jalkojen osalta palautumattomuus. Lihakset ovat kadonneet, voimat hiipuneet ja lihakset ovat kipeät ja väsyt vielä helposti viikon päästä treenistä. Syön kaksi ateriaa päivässä + välipalat, olen saanut 6-8 kg painoa lisää vajaassa vuodessa lihaskasvun tueksi, joten aliravitsemuksesta tuskin on kyse. Uuttakaan lihasta ei juuri tunnu tarttuvan, vaikka olisi vähän lihaa luun ympärilläkin, mistä työstää. Keväällä ja kesällä vaivasi myös krooninen penikkatauti. Olen käynyt hierojalla, osteopaatilla, lääkärillä, fysioterapeutilla, verikokeissa jne. Olen kokeillut foamrollerit, venyttelyt, kylmägeelit, tikrubalsamit, tukisukat, kuukauden treenitauot.. Olisko sulla jotain ehdotusta enää sun näkökulmasta, mihin tarttua? Vai onko tää mun kohtalo nyt sitten 😀

    Proteiinia saan päivässä jopa ehkä liikaakin, noin 4 g/painokg usein, varsinkin treenipäivinä. Muuten aika lailla 30/30/30-tyyppistä.

    Vaikea kysymys esitetty, mutta itepähän käskit ;D

  6. sarpsu sanoo:

    Heippa ! 🙂 Kysymyspostausta onkin jo odoteltu :p Muutamat kysymykset löytyy ! Elikkäs: 1. Millä pidät liikuntamotivaatiota yllä tällaisella ankealla syyssäällä (ja muutenkin)?
    2. Onko mitään keinoa, jolla saisi harteikkuutta vähennettyä ? Toki itselläni harteikkuus on vahvasti geeneissä, mutta nyt on tultu uitua niin alkaa jo vähän häiritsemään kun on kaapinkokoiset hartiat…:D ja kapea vyötärökin olisi hakusessa!
    3. Mikä on lemppari vatsalihasliikkeesi ?
    4. Jos ryhmäliikunta/saliharjoittelu olisi mahdotonta, mitä urheilua harrastaisit? 🙂

  7. Iiris sanoo:

    Moikka!
    1. Millaisia painoja sarjoja ja toistomääriä suosittelet a) laihduttajalle/kiinteytymiseen b) lihasten kasvu hakusessa c) kestävyys ? 🙂 ja
    2. Monessa jumpassa pitäisi käydä viikossa jos haluaa joitakin tuloksia esim lihaskasvu tai laihtuminen?:)
    3. Millainen proteinijauho sopisi naiselle tarkoitan sen ravintoarvoja?

  8. Sanni sanoo:

    Hei, kiitos tosi inspiroivasta ja terveestä blogista! Oon lukenut tätä jo yli vuoden verran 🙂
    Haluaisin kysyä puurosta. Monet syö sen aamupalaksi, mutta meillä töissä talo tarjoaa lounaaksi puuron. Kyllä! Mitä siihen kannattaisi ottaa lisukkeeksi? Samaa mitä aamupalavinkeissä? Tarkoituksena olis saada läski lähtemään 🙂

  9. Jasmiina sanoo:

    Moi 🙂 Löysin yhen sun vanhoista postauksista missä oli hyvät vinkit ja liikeet käsille. Siinä on kolme eri sarjaa ja niiden välissä pidetään noin 1 min tauko ja ne kaikki tehää neljä kertaa. Olis kiva jos tekisit myös postauksen jossa annat vinkkejä ja liikkeitä saamaan tapaan jaloille/pakaralle ja keskivartalolle. Mun mielestä toi systeemi on kiva joka on tossa käsitreenissä. 🙂

  10. salla sanoo:

    Heippa,
    olisi kiva jos kirjoittaisit siitä kuinka pitää motivaatiota yllä, kun tuloksia ei huomaa. Itsellä (ja varmasti monella muullakin) alkaa hyvin ja hirmusella innolla treenaus ja uusi elämäntapa mutta se lopahtaa kun tuloksia ei näy 2 viikon jälkeen. Mikä saa jatkamaan, kun kärsivällisyys ei löydy parhaiden ominaisuuksien joukosta?

  11. Anu sanoo:

    1. Voiko kasviksia korvata hedelmillä?
    2. Mistä löytyisi nopea max. 30 min kestävä treeni?
    3. Miten tietää oikeat painot kuntosalilaitteisiin?

    Haha, minun makuuni on ainakin kunnon rääkki ohjaajat 😀

  12. Kristiina sanoo:

    Voisitko tehä sellasen ”bikini”haasteen taas kun se bikinibodybootcamp oli aivan loistava. Olisi kiva jos se painottuisi nyt vaikka salilla tehtäväksi :)! Ps. Tää blogi on tosi hyvä!

  13. Elina sanoo:

    Suositteletko käymään jonkin LesMills koulutuksen, että ohjausuran saisi käyntiin ja maksaisin koulutuksen itse vaikka työpaikkaa ei ole? Liikunta-alan koulutusta kyllä muuta löytyy, mutta ei LesMillsin. Palkkaatko itse koskaan sellaista jolla ei ole tätä koulutusta jo käytynä?

  14. Vuokko sanoo:

    Hei, kun olet melko tavoitteellinen treenaaja, ja elämäsi on aika, voisiko sanoa suunnitelmallista, niin minua kiinnostaisi onko sinulla haaveena perustaa joskus perhe, ja saada lapsia? Oletko lapsirakas ihminen ylipäätään:-)

    Ps. Ihana, energinen blogi sulla! Oot positiivinen ja iloinen!

  15. Moi sanoo:

    Okeii,eli

    1. Syitä painon junnaamiselle laihutuskuurilla, vaikka noudattaisi tarkasti ohjeita? Eikös säästöliekki tule vasta aivan minimaalisilla kaloreilla (esim 500/päivä)?

    2. Mitä mieltä olet cheat mealista? Edelliseen liittyen googlailin ja joillain sivuilla sanottiin, että cheat meal voisi boostata kuuria. Se tuntuu kuiteski ittelle pakilta, kun voi tulla nin paljo extrakaloreita. Voiko laihutuskuurilla pitää herkkupäivän ja jos, niin millaisen (yks annos jätskiä/ihan mitä vaan/yks annos rasvaista ruokaa)?

  16. Natalia sanoo:

    Kuinka paljon alkoholia joit kesän aikana, kun siitä muutaman kerran mainitsit. Kysyn tätä siksi, että huomasin itse, ettei alkoholi oikeastaan pilaa treenaamista kokonaan, ja sitäkin voi käyttää järkevästi ilman kaikkien treenitulosten heittämistä kuin tuhkaa tuuleen 🙂

  17. Sofia sanoo:

    Kuinka paljon kerkeet viettämään aikaa poikaystäväsi kanssa? Miten yleensä vietätte aikaa yhdessä? Entäs ystävien kanssa? 🙂

  18. TanjaP sanoo:

    Treenivaatteista utelen.-Käytätkö pelkästään urheiluliikkeiden treenivaatteita vai löytyykö kaapista edullisempia vaatteita?Edullisella tarkoitan tässä Lidliä joka säännöllisesti tarjoaa edullista jumppapaitaa ja housuja. 🙂
    Vai onko mielestäsi urheiluliikkeen kallein aina paras?
    Tykkään blogistasi ja täältä saa aina uusia vinkkejä treeniin ja ravintoon,kiitos siitä. 🙂

  19. Ninni sanoo:

    Kiitos huikeesta blogista, oon ihan koukussa 🙂 Mua kiinnostaa myös maidoton ja gluteeniton ruokavalio, ongelma sen toteuttamiseen on tiedon puute. Sairastan kilpirauhasen vajaatoimintaa ja mulla on iho-ongelmia (näppyjä). Olen tutustunut aiheeseen ja kuinka ihmiset on saanut apua ongelmiinsa ruokavaliomuutoksilla. Vinkkejä ja infoa tulee joka suunnalta, toivoisin kuitenkin yksinkertaista ”punaista lankaa” tästä aiheesta. Esimerkiksi millä voi korvata vilja -ja maitotuotteita niin että saa kuitenkin kaikki tarvittavat vitamiinit ja ravintoaineet! Pitääkö käyttää jotain ravinnelisiä?

  20. Heidi sanoo:

    1. Miten harjoitella leuanvetoa? Mitkä lihakset leuanvedossa tekevät työtä, eli mitä lihaksia tulisi vahvistaa?
    2. Miten treenata tehokkaasti alavatsaa? Ruokavalio, treenivinkit, lihaskuntoliikkeet yms.

  21. meikä sanoo:

    Voisitko joskus kertoa vähän jumpista. Miten lähdet suunnittelemaan, vähän tunnin rakennetta? kaikki lihaskuntoliikkeet peräkkäin? Onko sykkeenosto osuutta?
    Miten jaksat tuommoista jumppa määrää? Itse liikun myös todella paljon, ja vaikka varmasti jaksaisin tehdä nuo sinun jumppamäärät, en tiedä onko tuo määrä enään kovin terveellistä?

    Tosi kiva ja motivoiva blogi 🙂

  22. soffe sanoo:

    haluaisin lihasmassaa joten kuinka paljo kannattaisi syödä, mua pelottaa nyt että syön liikaa. miten saat virtaa salilla. miten olla luovuttamatta salilla?

  23. soffe sanoo:

    syön melko terveellisesti ja yritän välttää herkkuja, mutta monesti viikonloppuna saatan repsahtaa ja illall vetää ihan hulluna ruokaa tai herkkuja. olen yrittänyt päästä repsahduksista eroon, mutta eipä ole onnistunut. mitä vinkkejä sulla olis?

  24. Tiia MK sanoo:

    Heippa, sellaista kysyisin, että kuinka paljon ruokailuajalla on merkitystä esim lihasten kasvuun tai parhaaseen tulokseen rasvaa poltettaessa? Kuinka paljon sillä on merkitystä syökö päivän suurimman aterian ennen vai jälkeen treenin? Onko ”väärin” jos syö päivällisen ennen treeniä, ja vaikuttaako se siihen, että tuloksia ei välttämättä tule niin nopeasti?

  25. Emilia sanoo:

    Moikka!
    Monet ureilijat sanovat syövänsä ’puhtaasti’, kuitenkin käyttäen proteiinijauhetta. Eivätkös proteiinijauheet ole kuitenkin melko keinotekoisia ja täynnä lisäaineita? mitä mieltä olet tästä? Mitä mieltä olet yleensäkkin lisä- ja makeutusaineista? Pyritkö itse välttämään niitä tietoisesti?

    Haluun vielä sanoa, että sun blogi on tosi inspiroiva! Tykkään kun kirjotat paljon informatiivisia juttuja 🙂

  26. Suvi sanoo:

    Millaisia vinkkejä sinulla olisi hyvän ryhdin saavuttamiseksi?

  27. Elina sanoo:

    Syötkö raakasukltaata päivittäin ja millasia satseja?

  28. Miu sanoo:

    Moikka!

    Olen ollut pitkään matalilla kaloreilla ja keskinkertaisella treenillä painonpudotusprojektin takia, ja nyt olenkin jo painoindeksin mukaan alipainon puolella… Pelkään kuitenkin, että jos nyt syön yhtään lisää, se kerääntyy ”nestepöhöksi” mahaan, reisiin kasvoille yms, eikä lähde millään pois. Miten minun kannattaisi toimia, jotta tätä ”pöhöä” ei kerääntyisi? En ole herkutellut pitkään aikaan, mutta käykö siinä juurikin niin, että jos syön herkkujen huonoja rasvoja/sokereita, ne jäävät kroppaan?

    Kiitos paljon mahtavasta blogistasi! 🙂

  29. Jasmiina sanoo:

    Miten salitreenistä, siis pelkästä ”painojen nostelusta” saa kaiken irti? Teen toistoja maksimi painoilla, mutta silti treeni ei tunnu enään seuraavana päivänä. Tein esim. sun tekemän käsitreenin ja ne oli melko uusia liikkeitä, joskus ryhmäliikuntatunneila niitä oon tehny. Silti ei tuntunu enää seuraavana päivänä et olisin tehnykki jotai.

  30. Kristiina sanoo:

    -Mikå on lempiruokasi, jos vain maku lasketaan?
    -Ruoka,jota et voi sietää?
    -Mikä on paheesi?
    -Tykkäätkö jouluruuista?
    -onko sinulla joku ihminen, jota ihailet?
    -Onko sinulle koskaan tullut asiakasta, jonka kanssa kemiat ei kohdannut?
    -Mitä liikuntalajia haluaisit kokeilla?
    -Miten huollat kehoasi?
    -Oletko koskaan joutunut kieltäytymään valmennuksesta, vaikka sinulla olisi ollut aikaa valmentaa?

  31. nina salonen sanoo:

    Moi! Tiedätkö pitään hyvää pt koulutusta tai ryhmäliikuntaohjaajan koulutusta johon ei tarvitsisi olla mitään pohjakoulutusta tai kokemusta alalta? Ja joka ei maksaisi monia tuhansia? 😀

  32. jenka sanoo:

    Hei mahtava idea että ystävät kirjottais susta! täälä ois yks mielenkiintonen lukija 8).. Voisitko tehdä kotona tehtäviä treenejä, joissa käytettäisiin perus kahvakuulia ja painoja ? esim olkapäille/käsille, jaloille/pakaralle tai vatsaan/selkään?

  33. Kirsti sanoo:

    Hei, ja anteeksi kun kysymys tulee aika myöhään, mutta kun luin uuden kirjoituksen tuli eräs kysymys mieleen, joka on vaivannut minua jo pitkään.
    Kuinka iso ongelma lihasatrofia on oikeasti, kun laihtuu? Olen kuullut kauhutarinoita siitä, että miten lihakset surkastuu silloin, kun vetää pidempää aikaa kaloriamiinuksella ja nyt olen alkanut huomata, että sabotoin omaa laihdutusta aina välillä, koska pelkään, että lihasmassa, jonka eteen on nähnyt aika paljon vaivaa, katoaisi. Voiko lihasatrofiaa laihdutuksen aikana estää tai vähentää?

  34. Sue sanoo:

    Hei! Kovasti kiinnostais tietää salijaoista tai niiden merkityksestä. Onko siis sillä väliä tuloksien kannalta treenako 1,2,3 vai nelijakoisella ohjelmalla. Tukeeko esim tietynlainen jako paremmin lihaskasvua, toinen kestävyyttä jne vai onko enemmänkin vaikutusta painojen määrällä ja toistoilla? Olettaen siis että salikertoja viikossa olisi samanverran.. Kiitos kovasti jos viitsit vastata!!

  35. Sirkki sanoo:

    Hei! Tulen kuukauden haasteessa vähän jäljessä ja aloitin maidottoman ruokavalion vasta joulukuun alussa. Mitkä olisi hyviä väli-/iltapaloja, joissa kuitenkin olisi proteiinia? Maitorahka oli ennen takuuvarma ja nopea välipala, mutta nyt pitää oikein miettiä…

Kommentoi