Taivaallinen tuplasuklaajäätelö ilman sokeria

Näin kesän kynnyksellä ja ilmojen lämmetessä jäätelö alkaa maistumaan ihmeen hyvältä. Mä olen itse oikea jäätelöfriikki ja jätski onkin yksi lemppariherkuista. Ben&Jerryn jädet uppoo myös mulle, joskus liiankin hyvin. Omistan jäätelökoneen ja olen onnistunut kehittelemään herkullisia reseptejä. Itse tehty jäätelö on aina hieman parempi vaihtoehto ja silloin pystyy itse määritellä jäätelön ravintosisällön. Mielestäni jäätelössä tulee olla kermainen maku, siis jos haluaa juuri benkkujenkkumaista kermajäätelöä. Sorbetit ja mehujäät ovat sitten asia erikseen!

DSC02346

Olen tehnyt muutamaan otteeseen erittäin herkullista suklaajäätelöä ja ajattelin jakaa reseptin myös teille. Tämä on todella helppo valmistaa, ja jos omistaa jäätelökoneen, ei valmistukseen mene kuin vartti.

kookosmaitoa (yhden tölkin jähmettyneestä osasta puolet)
n. 2 dl kevyt kookosmaitoa
5 taatelia
3 rkl raakakaakaojauhetta
1 Double Chocolate Chunk Quest Bar 
(1/2 kauhallista vanilja-valkosuklaan makuista heraproteiinia)

Laita kulhoon jähmettynyt kookosmaito, kevyt kookosmaito ja taatelit, surauta sauvasekoittimella niin, että taatelit sekoittuvat massaan. Lisää raakakaakaojauhe ja halutessasi hera. Pilko Quest Bar pieniin paloihin ja sekoita massaan. Maistele seosta ja lisää makeutusta tarvittaessa. Kaada koko seos jäätelökoneeseen tekeytymään.

DSC02344

Jäätelö maistuu ihanan täyteläiseltä ja Quest Barin palaset toimivat herkullisina sattumina seassa. Loistava herkku, kun makeanhimo yllättää ja haluaa välttää turhat sokerit.


No Responses to “Taivaallinen tuplasuklaajäätelö ilman sokeria”

 1. Avatar Johanna sanoo:

  Siis voi taivas näiden taatelien kanssa! En tajua, oonko tyhmä vai mitä, mutta joka kerta päädyn tyyliin pilkkoon niitä jollain saksilla silpuksi kun ne jää vaan kieppuun blenderiin/sauvasekoittimeen.. Onko tähän joku pro-vinkki?! :D Tahtoo testata reseptiä, mutta jo taateli sanan näkeminen saa mut hermostumaan :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Se riippuu varmaan taateleistakin hieman, mulla ne surahti muutamassa sekunnissa tuonne sekaan, se nimittäin auttaa kun siellä on jotain nestemmäistä, niin ne sekoittuu paremmin. Käytin äsken ”mehukkaita ja pehmeitä” taateleita, joista poistin pienen kiven ennen sekoitusta. Noita ostin citymarketista ja ne oli sellasessa pahvilaatikossa! :D Myös luomutaatelit sopivat hyvin!

 2. Avatar jonnajon sanoo:

  Mun kokemukseni taateleista on, että etenkin kivettömät on ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa aika jäykkiä ja kannattaa joskus käyttää vaikka mikron kautta. Hyvin surahtaa noi Kauppahallista ostetut ”tuoreet” taatelit joukkoon, mutta joskus on tullu jäykempääkin sorttia vastaan. Jotkut blenderitkin on kyllä ihan susia :D Kivelliset taatelit on ehdottomasti parempia sekä maultaan, että rakenteeltaan :) Myös toi sun mainitsema taateli on ihan hirmuhyvää, jos nyt puhutaan samasta pahvilootasta :P

  Tän sun postauksen innoittamana tein äsken vähän vastaavaa, mutta kookosmaito oli loppu (oon vähän kyllästyny siihen tällä hetkellä), joten käytin sit kauramaitoo (löysin kaupasta jotain ”uutta” sorttia) ja laitoin heran lisäks egg white proteiinia, molemmat makua vanilja. Tilasin iHerbistä mun lemppariprotskua eli Jay Robbin vaniljaa ja venasin sitä melkein 2 viikkoo, tänään hain sen postista ja olinkin vahingossa tilannu munaproteiinia xD No oli se paremmanmakusta mitä muistin…kaikista huvittavinta tässä on se, että sitä mun lempparia on viimeks ollu iHerbin varastossa joskus helmikuussa ja sit toukokuun alussa sitä taas tuli, joten tiesin mennä heti tilaan ja ehdinkin —> ne myytiin loppuun alta aikayksikön niin minä sitten vielä meen epähuomiossa tilaan jotain munaa. Nooh, seuraavan kerran varastotäydennystä ootellessa :D

  Kiitos Aino tästä reseptistä. Tää oli ehkä parempaa kuin mikään mun tekemistä jäätelöistä (tai ainakin yksi parhaista) ja no tietysti parempaa kuin mikään kaupan jätskeistä, riippuu toki vähän mieliteosta ja päivästä. Oon vähän nirso kaupan jätskien suhteen ja mulle kelpaa vaan Mövenpickin vanilja, Kravin vanilja tai Ben & Jerryn vanilja. En ookkaan ennen sekottanu Questbaria tonne joukkoon, vaan oon aina hippustanu sen siihen jätskin päälle. Sopi ihan hirmuhyvin tonne joukkoon!

  P.S Oon sun innoittamana myös innostunut juomaan savee aamuisin. Vieläkö sä sitä vetelet?

  • Avatar ainor sanoo:

   Joo oon huomannu että kivettömät on joskus kovempia kuin noi tuoreet. Luomu-kivettömät on kyllä aika pehmeitä kans :) Mä en ookkaa iHerbistä protskuja tilannu kun saan tuolta ftnessgurulta kätevästi aina kun tarttee ja ne on tosi hyvän makuisia, vaikkakin sisältää makeutusaineita, mutta käytän niitä sne verran vähän etten koe sitä ongelmaks! :)

   Savee oon juonu joka aamu siitä asti kun sen ostin! Nyt menossa jo toinen pakkaus. Ei oo ollu lihaskramppeja eikä muitakaa vaivoja sen alottamisen jälkeen. :)

   • Avatar Jonnajon sanoo:

    Noi kivettömät taitaa olla hiukan käsitellympää tavaraa. Törmäsin paikallisessa S-marketissa myös kivettömiin taateleihin, joihin oli lisätty SOKERIA. Kaikkeen ne sitä keksii tunkea. iHerbin protskut on kyllä hyviä ja mä oon niihin jotenkin jumahtanut sen jälkeen kun hetken aikaa USA:ssa au pairina olin ja siellä kaiken maailman tuotteisiin tuli tutustuttua. Käyttö on kuitenkin sen verran reilua, että ruoanlaittoprotskuksi päädyin nyt tilaamaan SELFiltä tommosen ison saavin. Fitnessgurua kyllä pakko joskus päästä testaamaan :)

    Mä oon kans huomannut, että ei mitään kramppeja oo ollut saven aloittamisen jälkeen ja oon ajatellut toisen pussin hankkia, kun tuo ensimmäinen viimesiään vetelee. Heitän aina aamupunsiin MSM:n, spirulinan, saven ja ripauksen camucamua tai sitten puristan sitruunaa. Siitä on tullut tapa. Oletkos muuten kokeillut FSF:n näitä sienijuomia?

    Oon tästä joskus ennenkin maininnut, mutta jos joskus Treellä päin liikut niin mielelläni tutustuttaisin sinut The Salad Bariin. Mun eno asuu Vaasassa ja jos joskus sinne päin eksyn niin tulen ehdottomasti kokeilemaan LadyLinelle jumppia!

 3. Avatar Maiju sanoo:

  Pitipä tulla kertomaan unestani, jossa olit Aino viime yönä :D. Olin menossa jumppatunnille, ja sinäkin olit osallistumassa siihen. Hiuksesi olivat polkkapituiset ja ruskeat. Kysyin, että oletko juossut maratonia, ja sanoit että juu, 13 kertaa ja että paras aikasi on 2:55, johon et ole tyytyväinen. Katsoin huuli pyöreenä sua, että JUST JOO, itsellä paljon huonompi aika ja että sun ajallahan oltais jo naisten top 5:sssä. Et tällasta, niin ne tulee bloggajat uneenkin :D.
  Ja nyt täytyykin kysyä, että oletko oikeasti juossut maratonin ;)?

  Ja hei, tuo näyttää aivan taivaalla toi jädejuttu, pitäs varmaan hankkii toi jätskikone. Mmm-mm :)

 4. Avatar Reamary sanoo:

  Munkin pitää kai hankkia jäätelökone, sillä innostuin kun tajusin että tää vaihtoehtohan käy myös kasvisruokailijalle! :D Oon ollut pitempään jo kasvissyöjä, käyttäen kuitenkin maitotuotteita ja kananmunia. Nyt oon kuitenkin vastikään ryhtynyt vegaaniksi, joten lempiherkulleni jätskille on pitänyt sanoa heipat. :D (Paitsi onhan niitä kaura- ja tofu- ja riisijäätelöitä olemassa..) Mutta tuohan näyttää varsin herkulliselta, ja sen voi kaiketi tehdä ilman maitotuotteita, jos ei laita tuota heraa. :) Mutta tosiaan pitää vielä hankkia se jäätelökone ennen sitä… :D

 5. Avatar Maija sanoo:

  Nam, näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Niin siis kivettömät taatelit, kuten siemenettömät viinirypäleet, on gm- muunneltuja lajeja.
  Miten niin makeeseen, kuin taateli, on lisätty sokeria? :o Kaikkialle sitä voi näköjään lisätä :/

Kommentoi