Mun laji on parempi ku sun laji

Moikka! Heräsin tänään aamulla hillittömän ihanaan jalkojen&pakaroiden lihaskipuun! 🙂  Taidan olla jollain tavalla masokisti, mutta mielestäni on ihanaa kun lihaksia kolottaa ja särkee. Myös se tunne, kun treenin aikana on aivan hapoilla on ihan mahtavaa! Silloin tietää tehneensä kunnolla ja haastaneensa kroppaa. Hieman jänskätti miten aamupäivän Bodyattack sujuu, mutta kyllähän se sujui ihan hyvin heti kun lihakset lämpeni hieman.

DSC01779

Liikuntamaailmassa trendit vaihtelevat aina tietyin väliajoin. Tällä hetkellä pinnalla on kuntosalitreenaus sekä crossfit. Loistavia lajeja molemmat, itsekin innostuin uudella tavalla saliharjoittelusta tämän vuoden puolella. Tylsää näissä muoti-ilmiöissä on se, että kun jokin laji on pop niin helposti toisia lajeja aletaan ”syrjiä”. On suorastaan syntiä tehdä pelkkää aerobista treeniä, joka aiheuttaa kropalle vaan stressiä ja polttaa vähäisimmätkin lihakset. Lenkille lähtö ei tarkoita enää lenkkareiden jalkaan vetämistä, vaan pitää samalla miettiä mihin aikaan lähtee, onko vatsa tyhjä, tekeekö intervallitreenin vai rauhallisen lenkin? Kaikella pitäisi olla aina jokin tavoite ja tarkoitus, jolloin pahimmassa tapauksessa koko lenkki jää tekemättä, kun kaikki tuntuu niin monimutkaiselta. 

Onko liian isot lasit vai liian pieni pää? :D

Onko liian isot lasit vai liian pieni pää? 😀

Tieto lisää tuskaa –sanonta pätee myös liikunnassa. Mitä enemmän tiedät, sitä tarkemmin mietit, mitä ja miten kannattaa tehdä, jolloin hommasta tulee helposti pelkkää suorittamista. 

Mun mielestä on ala-arvoista dissata jotain muuta urheilulajia, vaikka itse ei siitä tykkäsikään. Ethän voi tietää mikä treenaajan tavoite on, tai onko hänellä ylipäätään tavoitteita? Ryhmäliikunta joutuu usein arvostelun kohteeksi..”Ei niillä pumppipampeilla kehity lainkaan, salitreeni on ainoa oikee tapa!” 

Tärkeintä olisi löytää laji josta itse nauttii ja tehdä sitä ylpeänä, välittämästä mikä on milloinkin pop ja in. Joskus on ihan hyvä palata ”back to basics” ja unohtaa kaikki turha hifistely, tehdä sitä mistä tykkää ja silloin kun tykkää. Tavoitteet ja kilpaurheilu on asia erikseen, vaikka ei tekisi huonoa näidenkään lajien harrastajille jättää joskus suunnitelmat, ohjelmat ja kellot kotiin ja tehdä rennommin fiiliksen mukaan. Tämähän koskee myös allekirjoittanutta itseäänkin! 😉

DSC01681

Mä nautin itse ryhmäliikunnasta, koska se on tehokasta, hauskaa ja siinä saa treenata yhdessä muiden kanssa. Salitreenit ovat taas ihan erilaisia, nautin siitä että voi tehdä ns. rauhallisemmin ja treenin jälkeinen tunne on erilainen kuin esim. jumpan tai spinningin. Rauhalliset ja huoltavat treenit ovat mulle vielä haastavia, sillä en nauti niistä juurikaan, mutta esim. Fustran jälkeen olo on ihanan ryhdikäs ja kevyt. 

Olkaa ylpeitä omista lajeista, älkää dissatko toisten harrastuksia ja olkaa avoimia kokeilemaan uusia juttuja! Jos ei kokeile, ei voi tietää. Itse en olisi uskonut, että pelkästään oman kehon painoa käyttämällä voi saada kankut näin jumiin. 😀


38 Responses to “Mun laji on parempi ku sun laji”

  1. Sirkkunen sanoo:

    Eilen vedin Treeni 1:sen ja HUH HUH oli rankka! Oli pakko vähän helpottaa liikkeitä ja tehdä vähemmän toistoja kun sattui niin paljon. Siksi tunsin itseni vähän alisuorittajaksi, mutta: alhaalta pääsee vain ylöspäin 😉

    Tänään jalkoihin sattuu niin että vaikea kävellä… and I LOVE IT 😀 Pakaroissa ei kuitenkaan tunnu mitään. Hmm.

    • ainor sanoo:

      Jostain pitää aina aloittaa ja ideana on kehittyä kokoajan 🙂 Jotta pakaroihin saa tuntuman liikkeet tulee tehdä todella suuresti ja esim kyykyt kunnolla alas 🙂

  2. patentti sanoo:

    Tämä osui ja upposi koska mulla on ollut vaikeuksia lähteä lenkille juuri tuon päättämättömyyden takia! Että pitäisikö nyt vain mennä hölköttelemään vai ehkä tehdä intervallia vaivai.. Lopulta olen päätynyt jättämään jutun sikseen ja mennyt salille/ jumppaan, tutun kaavan mukaan.
    Lupaankin tällä viikolla vetää lenkkarit jalkaan ja mennä vain, jos huvittaa hölkätä 5km niin sitten teen sen enkä muuta. Valohoitoahan siinä jo saa.

    • ainor sanoo:

      Teeppä se! Laita vaan kengät jalkaan ja jätä kello kotiin. Joskus suunnittelemattomuuden ansiosta voi tehdä parhaan treenin tai lenkin ikinä, kun ei tarvitse jos ensi askeleilla miettiä että vielä pitää juosta niin ja niin kauan 🙂

  3. Kyllä, hyvä ajattelumalli! Jotenkin tätä voisi verrata pukeutumiseen: vaikka räiskyvät neonvärit ja tunikat olisivat muodissa IN, kannattaa mennä sen mukaan mitkä värit ja vaatetyypit sopivat omalle vartalolle parhaiten. Tai sitten hällä väliä sopivatko, jos niistä vaan tulee turkasen hyvä fiilis! 🙂

  4. Iiris sanoo:

    Löysin vasta äskettäin sun blogiisi, jos asuisit lähempänä Turkua niin varmasti voitaisiinkin tehdä yhteistyötä…:)

    Anyway, sunnuntatreenaajana viimeiset…10 vuotta ainakin ja musta kaiken a ja o on vaihdella lajeja. Mulla on ollut ”juoksukausia”, ”kuntosalikausia”, ”ryhmätuntikausia”… ja jotenkin tuntuu että kannattaa mennä sinne mihin nenä osoittaa. Tietysti sitä haluaa aina kokeilla kaikkea uutta ja mikäs siinä. Tärkeintä on että saa ylipäätänsä liikuntaa ja että kehittyy jossain. Ja että siitä liikunasta saa iloa. Itse vuosia juoksin sykemittari ja gps-vermeiden kanssa, nykyään en edes pyörässä käytä matkamittaria nykyään.

    • ainor sanoo:

      Tervetuloa lukijaksi tänne 🙂 Nuo kausijutut on varmaan tuttu juttu monille ja se on ihan hyväkin vaihdella treenejä aina välillä jotta pää ja kroppa saa vaihtelua. 🙂 Tärkeintä on tosiaan että ylipäätään liikkuu ja tekee jotain!

  5. Marja-Terttu sanoo:

    Kiitos, olipa virkistävä postaus! Kiitän blogistasi ja huhhuh uskomattomasta postaustahdista alati inspiroivassa ja sytyttävässä hengessä! Minun mielestäni sinä olet ihan uskomaton nostattaja!

    Sitten, en tiedä miten kiittäisin tuosta koko vartalon kiinteytysohjelmasta. Olen hyväkuntoinen läski (vuosien ajan yli satakiloinen) ja erittäin kauan hakenut sopivaa (tuottoisaa) tapaa laihtua. Liikun joka päivä ja liikuntani on monipuolista ja tehokasta. Olen lihonut aikoinaan raskauksien ja erään lääkityksen seurauksena ja kiloista on ollut todella vaikeaa päästä eroon. Olen kokeillut suunnilleen kaikkia muotidieettejä, jotka on pintaan nousseet viime vuosien aikana, pitkäkestoisesti ja sinnikkäästi, heikoin tuloksin. Elin vuoden ainoastaan raakaruoalla ja elävällä ravinnolla, laihduin korkeintaan viisi kiloa, hyvin hitaasti – olen elävä todiste siitä, että ”jos kuluttaa enemmän kaloreita kuin syö – laihtuu” -väite on joissain tapauksissa ihan väärin. Olen elänyt kuusi viime vuotta elämästäni noin 1000 kilokalorin ruokamäärillä/vrk (pääasiassa kasvisruokavaliolla/maitotuotteilla) ja kuluttanut viikossa urheillen noin 5000-7000 kilokaloria. Ottaen huomioon minun kokoisen ihmisen peruskulutuksen, olen ollut roimasti miinuksilla liian kauan. En tunne nälkää, mutta kroppani on ollut ilmeisesti selviämiskamppailussa.

    En tiedä mikä taika tuossa sinun kiinteytysohjelmassa on, mutta olen tänä vuonna opetellut syömään sen avulla toisin. Syön täsmälleen sen, minkä ohjeeseen olet kirjoittanut. Liikun kuten ennenkin, joka sekin on täsmälleen sitä mitä tuossa olet ohjeistanut. Olen laihtunut yhtäkkiä 8 kiloa. Lihaville usein neuvotaan syömisen rajoittamista – sinun blogisi avulla olen ymmärtänyt että se on minun tapauksessani hengenvaarallinen väite. Ensimmäiset viikot tuon ruokamäärän syöminen oli todella vaikeaa, mutta pikkuhiljaa vatsalaukku on kasvattanut kokoaan ja aamupuuro raejuustolla mahtuu sisään. Kiitän siitä, että liputat riittävän ja tasatahtisen ravinnonsaannin puolesta. 2-3 tunnin välein syöminen on todellakin sitä mitä ihminen tarvitsee. Voin hyvin ja laihdun kokoajan ihan uskomatonta vauhtia. Mietin bikinibodyhaasteeseen lähtemistä myös, mutta saattaa olla että olen siihen vielä liian lihava. Teen sen sitten kun tilanne on sopiva. Pahoittelut liian pitkästä viestistä, mutta miten voin kyllin kiittää ja korvata sen mitä minulle annoit?

    • ainor sanoo:

      Moikka! Kiitos, olipa muuten aivan ihana kommentti, päivän piristys! 🙂 On oikeesti huippua kuulla että joku on oikeesti saanut apua siitä mitä oon tänne blogiin rustaillut. Antaa motivaatiota jatkaa! Voithan kokeilla tehdä Bikinitreenejä vaikka hieman rauhallisemmin tai aluksi lyhyemmillä ajoilla, jos mielit mukaan haasteeseen 🙂

  6. Petra sanoo:

    Hei!
    Haluaisitko selittää mulle mahdollisimman yksinkertaisesti mutta selkeästi, että mikä on intervallitreeni? 😀 Ja tarkoittaako se samaa asiaa, kun esim tässä (https://www.youtube.com/watch?v=gH05jPVxs30) treenissä sanotaan monessa kohtaa että 3 intervals? Ja jos ei, niin mikä ero niillä sitten on? En ihan täysin meinaa sitä ymmärtää.. Kiitos sulle jo etukäteen!

    • ainor sanoo:

      Intervallitreeni tarkoittaa että välillä tehdään työtä kovilla tehoilla ja sitten palautellaan hetki ja toistetaan sama uudelleen. 🙂 Esim. juokset 4 min kovaa ja sen jälkeen hölkkäät/palauttelet 1-2 min ja toistat taas kovaa juoksun…

  7. Hanna sanoo:

    Mä olin joskus pienenä tosi ennakkoluuloinen monia lajeja kohtaan. Kun mun veli aloitti pesäpallon olin ehkä viiden tai kuuden. Vannoin silloin, etten IKINÄ aloita pesäpalloa. Nyt pelaan yhdettätoista vuotta. 😀 Pointtini oli siis lähinnä se, että ennakkoluulottomuus ja kokeileminen kannattaa, koska voi löytää jotain ihan mieletöntä. Mä en voisi kuvitella elämää ilman pesäpalloa enää. Mitähän mä tekisin mun vapaa-ajalla?

    Sun blogi on muuten siitä mahtava, että sun juttuihin pystyy tosi helposti hyppäämään mukaan ja aina löytää jotain luettavaa, vaikkei kaikki ihan kiinnostaisikaan. Plus, oot nähny ihan älyttömästi vaivaa ton Bikini Bootcampin kanssa ja mä arvostan sitä! Haluaisin kokeilla, mutta vois olla, että omien treenien (3-5 lajia, 3 punttia ja 1 juoksu)lisäksi se vois olla jo turhan raskas, eikä sitä viitsi näin lähellä kautta riskeerata.

    • ainor sanoo:

      Just niin! Jos ei anna mahista ja kokeile, ei voi tietää! Turhat ennakkoluulot pitäis jättää pois.

      Kiitos paljon, voithan kokeilla tehdä treenejä silloin tällöin jos kaipaa vaihtelua, ei ne ohjeet katoo täältä minnekään!

  8. Suski sanoo:

    Mä en tykkää kun kuulee että jotkut sanoo ettei muka voi ryhmäliikunnasta vois kehittyä ja pudottaa painoo.. Itse pudotin 15kg toinen synnytyksen jälkeen, toki kävin mä lenkilläkin vaunojen kaa ainakin kerran päiväs. Mä ainakin tykkää! Ja varsinkin kun on niin hyvä ohjaaja kun sinä Aino, susta saa lisäpotkuja ja jaksaa loppuun asti! 🙂

    • ainor sanoo:

      Kiitti=) Kyllä se ryhmäliikuntakin voi olla tosi tehokasta! 🙂

  9. Jenny sanoo:

    Syötkö itse tuon jakamasi ruokaohjelman mukaan?
    Voitko laittaa tuon lihamurekkeen ohjeen, näyttää niin ihanalta!

    • ainor sanoo:

      Juu syön kyllä, pienillä muutoksilla. Mulla on aika erikoinen rytmi ja kulutus tosi korkeella joten muutamia juttuja teen eri tavalla. Lihamurekkeessa ei oo mitään muuta kuin luomujauhelihaa (ylmämaankarja) + mausteita, muotoilin siitä murekkeen ja paistoin uunissa 20 min 200 astetta. 🙂

  10. Annika sanoo:

    Toi rennosti ottaminen on niin totta ja itselleni just hyvinkin ajankohtaista. Maanantaina teinkin sit jotain mitä en oo varmaan koskaan ennen tehnyt ja lähdin lenkille katsomatta aikaa tai mittaamatta matkaa! Olipa kummallista hölkkäillä välittämättä nopeudesta tai ajasta tai mistään 😀 Mutta teki varmasti hyvää ja aion kokeilla samaa kyllä uudestaan.

    • ainor sanoo:

      Just noin pitäis useemminkin tehdä. Nykyään kun lähtee lenkille on vähintään 3 eri mittaria mukana mittaamassa sykettä, aikaa ja nopeutta 😀

  11. R sanoo:

    Tieto lisää tuskaa on kyllä harvinaisen totta. Jokaisesta tuutista toitotetaan uusia totuuksia ja koko ajan tutkimukset kumoaa toisiaan siitä mikä on ”oikein” ja mikä ei. Pätee niin liikkumiseen kun ruokavalioonkin. Hössöttäminen superfoodeista oli vika tikki ja pää on ihan pyörällä! Oon jumittunu tilaan, jossa en viitsi urheilla, koska syömiset ei kuitenkaan menis oikein, eli kokonaisuus ei olisi tarpeeksi hyvä. Ymmärrätkö mitä tarkoitan? Kaikki tai ei mitään, ei puoliteholla tekemistä. Vielä kun urheilu ei koskaan oikein ole ollut se mun juttu. Yritän kyllä saada muutosta aikaan, mutta joku korvien välissä vaan jumittaa vaikka timmi kroppa on se, mistä tässä jo pidemmän aikaan on tullut haaveiltua. Haha tässä keskiviikon avautuminen ja mitä tästä postauksesta tuli mieleen! 😀 Mitä muuten luulet, voiko spirulinasta olla mitään iloa tälläselle pullapallomössölle? 😀

    • ainor sanoo:

      Näinhän se menee, että on vaikee löytää se kultainen keskitie. Mä oon kuitenkin aina sitä mieltä että ei kannata ihan kaikkee uskoo sokeena, vaan miettiä aina onko juttu omalta kannalta hyödyllinen. Jos asiat rullaa jo hyvin niin miksi mennä muuttamaan vain koska joku muu sanoo niin. Ruokapuolellakin kokonaisuus on tärkeempi kuin yksittäiset ruoka-aineet tai superfoodit, mutta kyllä mä koen niistä pientä hyötyä (käytän spiruliinaa, chorellaa, msm sekä ohranorasta) 😀

  12. Hanna sanoo:

    Hyvä teksti! Itse olen huomannut että punttikselle menon kynnys on kohonnut siellä vallitsevan kilpailuhekisyyden mukana. Nykyään kaikki tuntuvat pumppaavan pelkkää rautaa, korottavan painoja joka viikko lisää ja lisää, vetävän palkkareita ja protskutuotteita joka kulman takana. Pää melkeen räjähtää! Treenaaminen on hienoa, proteiini tärkeää, itsehillint herkkujen suhteen ihailtavaa mut liika on liikaa.

    Ite nautin tanssiharrastukseni lisäksi pitkistä, rauhallisista lenkeistä kesäsäässä. En jaksa niin välittää onko lenkki kunnollinen juoksulenkki vai rento hölkkä/kävely/nautiskelu lenkki. Itelleni tärkeintä on luonnon keskellä oleminen, se että pääsee tyhjentämään aivonsa ja jos on fiilis niin juosta ja haastaa itseään. Fiilispohjalla meno liikunnassa tuottaa ainakin itselleni parhaan mielen treenin lopussa. Tietysti joskus pitää vähän patistella itseään mutta jos ei huvita niin sitten ei huvita ja sitten ei mennä. Sama toimii toisinpäin; kun himottaa lähteä lenkkipolulle niin silloin myös mennään!

  13. Tiina sanoo:

    Nyt oli kyllä niin täyttä asiaa sisältävä postaus, että oksat pois! Itselläni ns. päälajina on ratsastus ja erittäin usein saan kuulla kommentteja (etenkin miespuolisilta) siitä, ettei ratsastus ole urheilua. Paskanmarjat! Väittäisin kyllä yhdeksi monipuolisimmista lajeista: tulee takuuvarmasti hiki ja koko kropan lihakset joutuvat tosissaan töihin. Lajia harrastavat ovat ihan tehneet tutkimuksiakin siitä, että esim. kunnon este- tai koulutreeni kuluttaa huomattavasti enemmän kaloreita kuin esim. juoksulenkki. Toki tämä vaatii sen, ettei ole enää ihan aloittelija, mutta kummiskin. Inhoan ylipäätään ihan yli kaiken sellaista lajien vastakkainasettelua. Luulisi typerämmänkin tajuavan pääasian olevan se, että ylipäätään liikkuu, ei se miten sen tekee.. Onneksi tässä maailmassa on kuitenkin vielä sun kaltaisia fiksuja ihmisiä, jotka nostaa tällaisia asioita esille ja saa toivottavasti ihmiset ajattelemaan, miten kurjalta se toisen lajin dissaaminen saattaa tuntua! 🙂

  14. mirka sanoo:

    Mua raivostuttaa välillä ku varsinkin monilla jätkillä on sellanen luulo, että ryhmäliikunta on vaa sellasta neitien jumppailua, että eihä se oo ees raskasta. Voi terve, tekis mieli raahata nää juipit joskus vaikka steppiin pomppiin, ja kysyä sen jälkee nii että eikö ollu raskasta:DD

    • ainor sanoo:

      Haha jep. Olisi kiva kun ne tulisivat attackiin tai steppiin kokeilemaan 😉

  15. Cecci sanoo:

    Moi Aino! Huhhu minkä ohjelman oot tehny. Eilen en melkeen pystynyt kävelemään kotiin ja tänää treenin jälkeen oli jopa rankaa pestä hiukset 😉 Mut voi että kun on hyvä olo nyt treenin jälkeen 🙂 Kiitos!

    Nyt mun kysymykseen:
    Tänään ku tein tuon toisen päivän treenin, niin sain haavat polviin (en vielä jaksa tehdä etunojapunneruksia jaloista, joten teen ne polvista) kun polvet hiersi mattoa. Onko sulla ideaa miten voisin korvata etunojapunnerukset nyt ehkä pari/kolme treeniä eteenpäin kun polviin niin sattuu? 🙂 Treenaan gymillä, eli voin käyttää steppilautaa, painoja yms.

    • ainor sanoo:

      Hei ja kiitos! =) Hmm, kannattaa laittaa matto polvien alle ettei tule haavoja 🙂 Punnerukset ovat aika olennainen juttu näitä treenejä joten niitä on vaikea korvata…Ehkä laitat polvisuojat 😉

      ”penkkipunnerus” käsipainoilla selimakuulla on yksi vaihtoehto, ei tosin yhtä tehokas!

  16. stiia sanoo:

    Superhyvä teksti! Olen täysin samaa mieltä!
    Omaan urheiluuni kuuluu salia, juoksua, kiipeilyä ja akrobatiaa. Mä en harrasta mitään kummallisia ”virityksiä” vaan teen ihan perustreeniä vaihdellen. Samoin ruokavalio on aika perus, paljon kasviksia, hyviä proteiininlähteitä ja kuitupitoista viljaa.

    Mutta kun tämä on niin väärin joidenkin mielestä! Eräs päivä sain saarnan hedelmien syönnistä (liikaa hiilaria) ja toisena päivänä ihmeteltiin kun ”piti olla” salipäivä ja lähdinkin lenkille. ”Siis ei noin voi tehä, ei niitä päiviä voi vaihtaa!” Miksei voi? Jos ulkona oli hyvä sää ja mulla oli juoksuolo, niin miksi en lähtisi lenkille? Ei mulla ole mitään suuria tavotteita, joiden takia pitäisi orjallisesti tehdä jotain ( koska puolimaratonia ei lasketa suureksi tavoitteeksi :D). Salilla käyn koska se on ihan kivaa ja se tukee muita lajeja hyvin.

    Ainoa minkä otan ’tosissaan’ on akrobatia, mutta siihen onneksi ihmiset eivät ”osaa” puuttua.. Ymmärtäisin puuttumisen, jos mä vaikka tavoittelisin jotain fitnesvartaloa ja valittaisin kun tuloksia ei synny, mutta kun mä teen tätä omaksi ilokseni 🙂

  17. ES sanoo:

    Hei Aino!
    Kiitos super hyvästä blogista, joka on viime aikoina oikein puhjennut kukkaan! 🙂

    Haluaisin kysyä mitä mieltä olet Body Pumista kuntosalin korvikkeena, jos tavoittelee kiinteää urheilullista vartaloa? Salille meno ei tunnu omalta jutulta. Treenaan noin 5–6 kertaa viikossa ruhmäliikuntaa/juoksua, niistä noin 3 Body Pump -tunteja.

    • ainor sanoo:

      Moi! Lihaskasvua Bodypumpissa ei juurikaan tapahdu, toki hieman, mutta ei esim samaan malliin kuin suuremmilla painoilla harjoitellessa. Mutta kyllä sillä saa jäntevän ja urheilullisen vartalon, olettaen että myös ruokapuoli on kunnossa 🙂

  18. Minna sanoo:

    Nyt kun pääsin kommentoinnin makuun niin ajattelin kysyä yhtä asiaa joka nyt ei liity tähän postaukseen millään tavalla mutta sun blogin aihepiiriin kuitenkin. Olen treenannut viimeisen vuoden todella paljon, lähtökunto oli lähes nolla, ja olin ns. laiha läski. Olen vaihdellut ohjelmia(treenannut lähinnä kuntosalilla), ja kehitystäkin on jo huomattavissa.

    Mutta miten ihmeessä sitä massaa saisi lisää? Olen todella pieni, 158cm/46kg ja ainakaan kilojen mukaan massaa ei ole tullut yhtään ainoata kiloa vuoden aikana vaikka tuntuu että olen syönyt moninkertaisesti! Oletko itse ollut aiemmin hoikempi, ja kovalla treenillä saanut lihaksia aikaan vai oletko ”aina” ollut itse sellainen kuin olet nyt? 🙂 Tämä on todella raivostuttavaa. Kovalla treenillä olen saanut sikspäkit ja kamalasti lihaserottuvuutta, useamman viikon olen syönyt ihan pelkkää öljyä ruokalusikallisen ennen nukkumaanmenoa ja tuntuu että hiilareitakin on melkeinpä liikaa. Proteiininsaannin olen varmistanut syömällä joka päivä parisensataa grammaa lihaa/kalaa/kanaa, kananmunia, avokadoa, hamppuproteiinia, protskujuomia, pähkinöitä jne. Pitäisikö minun alkaa syömään tyyliin 2 tunnin välein vai miten ihmeessä saisin ”ahdettua” itseeni enemmän ruokaa? Joskus kun olen jonkin aikaa syönyt aivan yli rajojeni, tuntuu että kaikki vain kertyy vatsaan enkä ole sen pitemmälle jatkanut.

    Vaikka paino ei ole noussut, kroppani on kuitenkin muokkautunut aivan erinmalliseksi, ja etenki takapuolen ja reisien osastolla on tullut toivottua kehitystä. Niin nopeaa, että alue on täynnä raskausarpia 😀 Voiko kunnollisella lämmittelyllä ehkäistä arpien syntymistä? Rasvaan ihoani lähes joka ilta.

    Anteeksi tällainen todellinen ongelmapostaus, kuvittelen että osaat vastata kaikkeen hahah 😀 Mutta oli pakko kysyä kun tulivat mieleen. Tuo ruokavalio on tosi helppo noudattaa, ja sopivan yksinkertainen +++

    Hauskaa kevättä, sun blogi piristää kovasti aina päivää! 🙂

    • ainor sanoo:

      Heipparallaa! Eihän sillä painolla ole niin väliä jos kuitenkin huomaat että kehitystä on tullut? Ehkä kehosi koostumus on muuttunut jonka vuoksi paino ei ole juurikaan muuttunut vaikka tuloksia olisi tullut. En oikeen osaa näin virtuaalisesti sanoa mitään sen kummempia ohjeita jos treenit ovat kunnossa ja syöt kunnolla 🙂 Lihasmassaa kehittää parhaiten perusvoimatreeni jossa tehdään n. 8-12 toistoja ja painot noin. 60-80% maximista. 🙂

      Mä oon muokannut oman kroppani ihan treenillä ja ruokavaliolla, oon oikeestaan aika eri mallinen luonnostaan! 😀

  19. iive sanoo:

    On tyhmää dissata toisen lajeja. Se että kokeilisi monipuolisesti eri juttuja voisi avartaa muutenkin vähän silmiä ja katsantokantaa. Niin kuin joku jo tuolla kirjoittikin, niin pistetääs punttipetterit steppiin tai combattiin tai grittiin pariks tunniksi niin voisi kysyä sen jälkeen että oliko helppoa?

    Toki näitä hypetyksiä tulee, mut ottakoon jokainen omansa. Aiemmin hypen alla oli kahvakuula ja jokaisen olis pitänyt kuulata, no nyt se on crossfit ja kaikkien pitäis hyppiä laatikon päälle ja tehdä vaik mitä temppuja 🙂 Tehdään sitä mikä tuntuu hyvälle itsestä ja arvostetaan sitä et toisesta se sama juttu ei ole ehkä kivaa. Mut kaikkee (melkein) kannattaa kokeilla 🙂

    http://voimaahoitsulle.blogspot.fi/

  20. Henna sanoo:

    Mitkä niken kengät sulla on jalassa ja mistä oot hankkinut?:) tosi kivan näköiset!

    • ainor sanoo:

      Moi! Ne on Nike Air Max Thea – mallia ja zalandosta oon tilannut. 🙂

Kommentoi