Homemade Kotzone

Nyt tulee nannaa! Kotipizzan Kotzone on yksi mun lemppareista. Jos herkuttelen ”ulkonasyömällä” haen usein juurikin kyseisen taitetun lätyn. Tällä viikolla mua alkoi yhtenä päivänä hiukomaan Kotzone ja siitä tulikin mieleen, että miksei sitä voisi tehdä itsekin! Miksen ole aiemmin älynnyt tätä?!

DSC01129Itse tehtynä tästä saa hieman terveellisemmän halutessaan. Tein mm. valkosipulikastikkeen itse tämän ohjeen mukaan. Vaihdoin vain maitorahkan kreikkalaiseen jugurttiin (luomu), joka on hieman juoksevampaa kuin rahka.

Pizzapohja:

 • 1,5 dl kädenlämpöistä vettä
 • 1 pussi kuivahiivaa
 • loraus oliiviöljyä
 • ruis- ja vehnäjauhoja niin paljon että seoksesta tulee taikinaa 
 • suolaa

Uuni päälle 200 c. Sekoita hiiva veteen. Sekoita muut aineet ja vaivaa taikina käsin. Kauli taikinasta pyöreä lätty leivinpaperin päälle ja paista uunissa. HUOM! Tarkkana ettei pohjasta tule liian ”rapea” jolloin pizza hajoaa taitettaessa.

DSC01127Sivele pohjalle tomaattipyreetä ja lado toiselle puolelle haluamasi täytteet. Itse laitoin kanaa, paljon salaattia, kurkkua, punasipulia, ananasta ja viimeisenä itsetehtyä valkosipulikastiketta. 

DSC01130Taita toinen puoli päälle, halkaise keskeltä ja nauti! Omasta Kotzonestani tuli aika suuri :D Jaksoin syödä vain puolet tuosta kuvassa näkyvästä palasta, mutta onpahan iltasyömistä jos ja kun tulee uudelleen nälkä. Täydellinen perjantai-ruoka :) 


No Responses to “Homemade Kotzone”

 1. Avatar Noora sanoo:

  Voihan hitsin vimpulat en oo koskaan ajatellu tota! Itsekin tykkään syödä kotzoneja silloin tällöin. Ja aina siis otan mexicanan valkosipulikastikkeella :) Kiitos vinkistä!

 2. Avatar Suvi sanoo:

  Naminam, täytyy varmaan heti tänään laittaa testiin tämä :) Toivottavasti vaan pysyy pohja kasassa gluteenittomilla jauhoilla.

 3. Avatar Tasha sanoo:

  Kotzone on ollut mun suosikkiruoka jo pitkään kotitekoisena, mun pitsapohja on vielä sellainen että siihen ei tule hiivaa ollenkaan vaan leivinjauhetta (ja silti mun mielestä aivan helkutin hyvä), pohjan valmistukseen kuluu max 5min multa, joten on oikeastaan aikalailla pikaruokaakin ;) Kastikkeena itse maustettu chilimajo.

  Ja toi on niin tuttua että puolet jää syömättä tosta kotitekoisesta versiosta! :)

Kommentoi