Proteiinipitoinen vuokaleipä

Heippa! Käytiin yhtenä viikonloppuna Hong kong tavaratalossa pyörimässä ja siellä oli kaikenlaista mukavaa leivontatarviketta. Ostin silikonisen vuoka-astian, mikä on siis tarkoitettu leivän valmistamiseen. Vuoka pääsi kokeiluun perjantaina, kun leivoin protskupitoisen vuokaleivän. Leipään ei tullut tällä kertaa lainkaan jauhoja, joten se sopii hiilareita välttäville tai vaikka gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Rasvaa (hyvää rasvaa!) leivästä sen sijaan löytyy runsaasti, suuren siemen määrän ansiosta :)
 
Söin omat leivät voin, juuston, kinkun sekä kurkun kanssa ja maku oli mielestäni todella hyvä! Suklaa-hasselpähkinä ei periaatteessa maistu kovinkaan paljoa läpi, mutta tuo pähkinäisyyttä ja pienen limppumaisen vivahteen leipään. 
 
Oli muuten todella täyttävää kun söi pari palaa :D
IMG_4373
Tarvitset:
 

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan. Koristele halutessasi seesamin- ja kurpitsansiemenillä. Silikoninen vuoka ei tarvinnut voitelua lainkaan, mutta jos vuoka on jotain muuta materiaalia, niin kannattaa varmaan voidella etukäteen että leivän saa irti :) 

Paista leipää 30-40 minuuttia uunissa.

Desktop1


No Responses to “Proteiinipitoinen vuokaleipä”

 1. Avatar Mummeli sanoo:

  Näyttääpäs namilta! Mulla ei oo leipävuokaa, voisin koklaa silikoniselka muffinssivuoalla sämpylöitä ;)

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  paljonko maksaa kertakäynti lady linella? :)

 3. Avatar sandra sanoo:

  Mistä psylliumia saa? En löydä mistään.

  • Avatar ainor sanoo:

   Ostin itse ihan citymarketista..eli hyvin varustetuista tavarataloista pitäisi löytyä mausteosastolta :)

Kommentoi