Ravintojuttuja ja resepti

Heijjjaa! Perjantai jälleen. On ollut aika rela viikko, pari päivää töitä ja pari päivää huilia sairastamisen merkeissä. Tänään oon tosiaan ollut jo töissä ja pari jumppaakin tuli vedettyä. Ihan ei oo kunto vielä normaalilla tasolla, mutta eiköhän tämä tästä taas pikkuhiljaa. 

Olin tänään kaupassa ties monettako kertaa tällä viikolla :D Citarin kanta-asiakas! Ei oikeen tehnyt mitään ruokaa mieli ja pähkäilinkin hyvän tovin sielä pyöriessä. Päädyin lopulta sekamelskaan, joka koostui varhaisperunoista, savulohesta, katkaravuista, halloumjuustosta ja salaatista. 

25.5Ylävasemmalla sekä alaoikealla tänään syöty päivällinen. Oon innostunut sekoittamaan salaatin sekaan marjoja, jotka sopivatkin mielestäni tosi hyvin makeuden vuoksi. Tänään laitoin sekaan pensasmustikoita. Ylhäällä oikealla on eilinen lounas, joka koostui bataattiranskiksista (resepti alla), kana-sieni-grillijuusto-kastikkeesta ja mansikka-salaatista. Alhaalla vasemmalla on jo aiemmin jakamani resepti joka koostu kukkakaalimuusista ja jauheliha-herkkusieni kastikkeesta.

Nuo eiliset bataattiranskikset onnistuivat mielestäni loistavasti ja jos siellä ruudun takana on vielä joku, joka ei ole maistanut bataattia, niin suosittelen testaamaan. Bataattia voi käyttää kuten perunaa: muusissa, lohkoissa/ranskalaisina, soseena yms.

helpot bataattiranskikset a’la Aino (kahdelle)

 • 1 bataatti
 • valkosipulilla maustettua oliiviöljyä
 • mausteita

Kuori ja pilko bataatti ranskalaisen mallisiksi suikaleiksi ja aseta ne uunipellille. Suihkuta päälle valkosipulin makuista oliiviöljyä ja mausta vielä suolalla&chilillä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.

Innostuin itse aiemmasta Nellies Dellies – postauksesta ja olin ajatellut ostaa itselleni pussilisen näitä perjantain kunniaksi….

nelli

Eilen niitä kyllä oli vielä :D Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun käy niin että suosittelen jotain blogissa ja sitten meen itse ostamaan ja tuote on loppu :D Sattumaa tai ei, mutta hauska juttu!

Mukavaa Viikonloppua :)


No Responses to “Ravintojuttuja ja resepti”

 1. Avatar Liza sanoo:

  Nå mä ajattelin kans eileen että missä cittarissa oot oikein käyny, ku Nellie-Dellejä ei löytynyt mistään…. ;)

 2. Avatar Suvi sanoo:

  Yllätys yllätys, että hyllyt taas postauksen jälkeen tyhjänä :D

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Waasan supermarketissa Nellie-Dellejä ainakin löytyy

Kommentoi