Arkiruokaa ja niistämistä

Sairastuvalta terve! Täällä mä oon vieläkin flunssan kourissa, nenä verillä niistämisestä. Kurkkukipu alkaa onneksi laantua mutta tämä nuha on maailman rasittavinta. Pakkolepoa oon siis viettänyt ruhtinaaliset 1,5 päivää. Eilen pidin mun aamupäivätunnin, mutta sen jälkeen oli sellanen olo että nyt ei enää pysty, niin oli pakko luovuttaa ja suunnata kotiin lepäämään. 

Silloin kun ei saa urheilla niin on aikaa touhuta keittiössä ja oon ehtinyt puuhailla jo kaikenmaailman kokkauksia, niistä lisää myöhemmin. Tänään valmistin ihan perusruokaa jauhelihasta, herkkusienistä, kaurakermasta sekä kukkakaalista..

IMG_3550

Jauheliha-herkkusienikastike, kukkakaalimuusi & salaatti

Paista jauheliha, lisää pilkottu sipuli sekä herkkusienet. Lorauta päälle hieman kaurakermaa. Mausta chilillä, valkosipulilla ja suolalla yms haluamillasi mausteilla.

Keitä kukkakaalit pehmeiksi ja soseuta ne tehosekoittimella muusiksi. Lisäsin sekaan (paljon!) mausteita ja ruokalusikallisen Creme Bonjour Cuisinea.

IMG_3554

Jälkkärinä marjoja

Kävin tänään lääkärissä ja hänen mukaansa huominen pitäisi vielä ottaa rauhassa ja tarvittaessa myös perjantai. Luulen kuitenkin että olen back in bussines jo perjantaihin mennessä :)

 


No Responses to “Arkiruokaa ja niistämistä”

 1. Avatar Anumaaria sanoo:

  Ota ny rauhassa lepiä siellä ja parantele kunnolla. Tarkasti kuunteleva(t) Korva(t) odottaa kyllä! :D

  • Avatar ainor sanoo:

   Joo rauhassa ollaan otettu, nou hätä! Voi olla että lähtee kovaa ja korkeelta kun pääsee taas ohjaksiin :D

 2. Avatar Kitty sanoo:

  Mulla tuli maanantai-iltana kauhee kurkku kipu ja se jatkui vielä tiistaipäivän. Nyt ku se on helpottanu mulla kans, niin nenä ihan tukossa! Kai on jotain kevät/kesä flunssaa liikkeessä! :s

  • Avatar ainor sanoo:

   Joo niin taitaa olla. Nyt mulla on jo onneksi paljon parempi olo :) toivottavasti sullakin menee nopeesti ohi!

 3. Avatar Erika sanoo:

  Pikaista paranemista :) Sun blogi on huippu inspiroiva ja yksi harvoista, joita seuraan päivittäin :) Kiitos kun jaksat laittaa ruokatipsejä, ne kiinnostavat aina.
  Olen ollut pois salilta lapsen saannin takia, mutta palaan taas pian lauantai aamun lemppariini eli sun spinniin. Olet Vaasan paras jumppaohjaaja :)

 4. Avatar Nina sanoo:

  Kuinka paljon kukkakaalia muussiin tulee keittää, jos esimerkiksi haluaa annokset kahdelle henkilölle?:)

  • Avatar ainor sanoo:

   Kukkakaalihan on aika kevyttä ruokaa ja sitä pystyy syödä vähän reilummin kuin esim. perunamuusia. Mulla oli ihan 1 kg pakaste kukkakaalia, mutta siitä kyllä jäi aika paljonkin vielä meidän syömisten jälkeen. :)

   • Avatar Cooking for dummies sanoo:

    Mitä mausteita käytit tuohon kukkakaalimuusiin? En oikein tiedä mitkä mausteet siihen sopisivat.

 5. […] ja mansikka-salaatista. Alhaalla vasemmalla on jo aiemmin jakamani resepti joka koostu kukkakaalimuusista ja jauheliha-herkkusieni […]

 6. […] ”reseptin” olen jakanut jo aiemmin ja sen voi tsekata täältä. Jos haluaa tehdä vielä kermaisen kastikkeen lihapullien kaveriksi, suosittelen kokeilemaan […]

Kommentoi