KEHONHUOLTOA KOTONA! (niska-hartia-jumppa + hierontavinkki kotiin!)

Kaupallinen yhteistyö: Mutjutin™

Tämä uusi elämäntilanne on tuonut mukanaan ihan uusia vaivoja, joista en juurikaan ole ennen kärsinyt. Jos ennen lihakset olivat ikijumissa treenistä, nyt ylävartalon lihaksisto on jumissa vauvan kantamisesta ja imettämisestä, jota tulee tehtyä vuorokauden ympäri. Jos imetysasento on vähänkään huono, ei ole ihmekkään että paikat kipeytyvät, koska toistoa tuolle asennolle tulee tosiaan reilusti vuorokaudessa. Etenkin öisin kun on väsynyt, on vaikeampaa keskittyä ergonomiaan, odottaa vaan että pääsee takaisin nukkumaan. 😃 Rintarangan liikkuvuus vaikuttaa myös maidon tuotantoon, eli tämänkin vuoksi kannattaa huoltaa vartaloa imetyksen aikana!

Etenkin synnytyksen jälkeen mulla oli pää kipeä harva se päivä, koska niskat ja hartiat veti jumiin. Oonkin pyrkinyt tekemään kotona niska-hartiajumppaa sekä liikkuvuutta parantavia liikkeitä. Lisäksi uuden mutjuttimen avulla oon hieronut niskaa sekä kallonpohjaa (ah, euforia! 😍) samalla kun imetän. Mutjutin oli myöskin oiva apu väsyneiden jalanpohjien hierontaan raskausaikana.

Mutjutin on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan taskukokoinen kalvonhierontaväline, jolla voi itse hieroa kätevästi lähes kaikki lihakset läpi. Se on edullinen, mutta todella monipuolinen! Mutjuttimen mukana toimitetaan selkokielinen käyttöohjevihko, joka sisältää ohjeet yleisimpien lihasten ja alueiden hoitoon. Mutjuttimen eri muodot on suunniteltu käyttötarkoitukselle ja hoidettavalla lihakselle optimaaliseksi. Tuo käyttöohjevihko on todella kätevä, sillä siitä voi katsoa miten mikäkin alue kuuluu hieroa läpi. 

Voisin kuvitella että kun pääsen takaisin ohjaamaan jumppia, tätä on kätevä käyttää myös pohkeiden avaamiseen. Kun harrastaa paljon lajeja jossa juostaan ja hypitään, meinaa nuo pohkeet vetää jumiin helposti!

Tässä helppo ja nopea niska-hartia-jumppa kotona tehtäväksi. Pistää veren kiertämään, eikä vaadi paljoa!

  1. Käsien pyörittely x 10
  2. Käsien pyörittely toinen käsi edellä x 10 (molemmat puolet)
  3. Kuminauhan veto rintaan (hartiat rentona) x 10
  4. Kuminauhan veto pään taakse x 10
  5. Hartiat korviin – rentoutus x 10
  6. Vartalon rullaus selkä notkolla alas, pyöreänä ylös x 10
  7. Vartalon rullaus pyöreänä ylös ja alas (nikama nikamalta)  x 10
  8. Kylkitaivutus x 10
  9. Vartalon kierto x 10
  10. Kyynerpäät yhteen – avaus x 10

Toista läpi kerran tai useammin!

Tämän jälkeen kun tekee vielä hieronnan kallonpohjalle ja hartioille Mutjuttimen avulla, keho kiittää varmasti! Mutjuttimen voit tilata heidän verkkokaupasta ja jälleenmyyjät voit katsoa täältä! 

Vetreää torstaita toverit!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


2 Responses to “KEHONHUOLTOA KOTONA! (niska-hartia-jumppa + hierontavinkki kotiin!)”

  1. Riinaliina sanoo:

    Moikka!

    Olisin kiinnostunut noista lantionpohjan treeneistä. Voisitko kertoa niistä lisää? 🙂 Oletko huomannut jo vahvistumista?

Kommentoi