PALAUTUMINEN – KOLME VIIKKOA SYNNYTYKSESTÄ

Viikkokoonnin aika! Voisiko tätä aikaa pullottaa talteen jotenkin? Sitä odottaa, että vauva kasvaa ja kehittyy, mutta samaan aikaan haluaisi ottaa kaiken irti vauva-ajasta ja painaa pysyvästi mieleen jokaisen hetken. En osaa sanoin kuvailla miten rakas tuo lapsi on ja mikä tunneskaala tähän kolmeen viikkoon on jo mahtunut.

Tuntuu, että jatkuvasti oppii tuntemaan vauvaa sekä hänen tapojaan paremmin, jolloin päivätkin helpottuvat ja rutinoituvat jatkuvasti. Vuorokaudet pyörivät tiiviisti uuden tulokkaan ympärillä, mutta oon silti ehtinyt tehdä myös omia juttuja. Ollaan miehen kanssa sovittu aina etukäteen menot ja toiveet, jolloin haluaisi esimerkiksi treenaamaan.

Oon treenannut nyt joka toinen päivä, mikä tarkoittaa että treenimäärä vaihtelee kolmesta neljään treeniä viikossa. Näiden lisänä oon tehnyt lantionpohjan harjoitteita kotona niin usein kun vaan jaksan. Pakko myöntää, että tuollaiset rauhalliset harjoitukset eivät ole sitä mielekkäintä puuhaa itselle, mutta kun tiedän niiden hyödyn, jaksan sen voimalla keskittyä sen 10-30 minuuttia, mikä hommaan yleensä kuluu! 😃

Mitä tähän treenaamiseen tulee, mulle haastavinta on ollut himmaaminen ja se, että en saa tehdä asioita joita haluaisin. Synnytyksestä saakka keho on tuntunut normaalilta, joten ehkä sen vuoksi on ollut vaikeaa. Olisi eri asia, jos kroppa olisi tuntunut tosi väsyneelle tai voimattomalle, mutta koska mitään tällaisia tuntemuksia ei ole ollut, on psyykkinen puoli ollut enemmän koetuksella.

Ja hei, älä ymmärrä väärin. Tiedän varsin hyvin, että vaikka tuntuu hyvältä, se ei välttämättä tarkoita että keho olisi valmis. Olen malttanut mieleni ja niin teen jatkossakin, mutta tämä vain rehellinen ajatus. Itselleni urheilu ja esimerkiksi ryhmäliikunta tuottaa niin paljon mielihyvää, että sitä kaipaa. Tätä on varmasti vaikea ymmärtää, mutta sekin on ihan ok ettei kaikki sitä hiffaa!

Oon silti onnellinen, että oon löytänyt sopivia ja mielekkäitä liikuntamuotoja jo nyt ja enköhän mä selviä muutenkin siihen saakka kun keho on valmis kovempaan menoon!

itse tehtyä raakasuklaata

Ulkoiset statsit – 3 viikkoa synnytyksestä:

paino: – 10 kg

vyötärön ympärys: – 20 cm

Mulla tuli raskauden aikana sellainen 11-12 kg painoa. En tiedä ihan tarkkaa lukua, koska en käynyt viimeisinä päivinä enää vaa’alla, mutta tällä hetkellä olen noin 2 kilon päässä siitä mitä painoin ennen raskautta. Raskauden aikana mulle ei tullut yhtään raskausarpia ja muutenkin tuntuu, että vatsan iho on palautunut tosi hyvin. Tosin alavatsassa on vielä pömppö, mutta se kuulunee tässä vaiheessa asiaan. Mulla ei ole ollut, eikä ole mikään kiire päästä esim tiettyyn painoon, vaan kaikki tämä on tapahtunut ns.itsestään. Olen melko aktiivinen päivittäin ja se on varmasti vaikuttanut asiaan terveellisen ruokavalion lisänä.

Viime viikon aikana aloin huomata, kuinka jotkut ruuat aiheuttavat vauvalle vatsanväänteitä, joten olen tässä puhdistellut ruokavaliostani kokeilumielessä eri juttuja pois. Mitään kovia huutoja meillä ei ole ollut, vauva on pääosin tyytyväinen ja kiltti.

Eilen päätin kuitenkin kokeilla jättää kaikki makeutusaineet pois (puuroon laitan ripauksen steviaa) ja pakko myöntää, että nyt kun makeanhimo tuntuu olevan imetyksen vuoksi astetta kovempi, on aika tylsää syödä ja juoda kaikki ilman makeaa. 😆 Mulla on ollut tapana käyttää aika moneen juttuun maustettua heraproteiinia ja nyt oon joutunut luopumaan myös siitä, ainakin kokeilun ajaksi. Lisäksi mä oon tykännyt juoda light-mehuja ja limsojakin, mutta nyt mennään ainakin tämä viikko veden voimalla ja katsotaan miten homma etenee

Raakasuklaapatukat ovatkin olleet pelastus viime päivinä! Suunnitelmissa olisikin paneutua taas pitkästä aikaa raakaleivonnaisten maailmaan. Tuun varmasti jakamaan myös omilla kanavilla reseptiikkaa, mikäli hyviä sellaisia tulee kehitettyä!

Mukavaa keskiviikkoa kamut!

instagram: ainorouhiainen 

Facebook


4 Responses to “PALAUTUMINEN – KOLME VIIKKOA SYNNYTYKSESTÄ”

 1. Avatar Saara sanoo:

  Sinä Elämä,annoit minulle tämän tehtävän.
  Enkä minä rohjennut siitä kieltäytyä.

  Hiukset ovat vielä kosteat,
  käsi haroo tyhjää.
  Minun tehtävänäni on tarttua tähän käteen
  ja taluttaa koko alkumatka.

  Pieneksi tunnen itseni,
  vielä pienemmäksi,
  kuin tämä vastasyntynyt.

  Eeva-Liisa Kantola

  Näillä sanoilla lämpimät onnittelut koko perheelle 💕
  Ollut ihana lukea blogiasi ja seurata sinun matkaasi ☺️
  Tuli vaan mieleen neljän pienen lapsen äitinä. Mahavaivasia kaikki.. Suklaa ja raakasuklaa on olleet tosi pahoja vauvan masulle. Aikamoista salapoliisin työtä mikä aiheuttaa ja mikö ei. Mutta on se sen arvoista 😘

 2. Avatar Lilli sanoo:

  Moikka!

  Paljon onnea vauvasta! 😍

  Mua kiinnostais, miten treenaat lantionpohjaa. Jossain ig-postauksessa tuli esille, että käytät jumppapalloa apuna. Googlaamalla en löytänyt siihen kuitenkaan mitään vinkkejä.

  • Kiitos! :)

   Mulla on erilaisia harjotteita mitä teen, osassa pallo mukana. Lantionpohjaa pystyy harjottaa ihan ilman mitään välineitä. Voin yrittää kehitellä aiheesta postausta!

 3. Avatar Lilli sanoo:

  Joo aktiivisena liikkujana mun on vaikea pysähtyä keskittymään pelkkiin lantionpohjan rutisteluihin. Jumppapallon kans homma muuttuisi ehkä mielekkäämmäksi? 😅 mulla on siis viikon vanhempi vauva kuin sulla, eli käytännössä aika samassa tilanteessa mennään.

Kommentoi